18 Ιανουαρίου 2021

Τα «Ωραία» της Ημέρας 18.1.2021

Το μεγαλύτερο μακροβούτι σε παγωμένα νερά. Από Ρωσίδα κολυμβήτρια σε απόσταση περίπου 85 μέτρων κάτω από τον πάγο στη λίμνη Βαϊκάλη στη Σιβηρία.
Το πρώτο τεύχος του κόμικ Batman πωλήθηκε έναντι 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ένα 20δόλαρο αξίξει πάνω από 57.000 δολάρια ΗΠΑ. Γιατί;
Ρεκόρ Γκίνες από τον 12χρονο «βασιλιά» της μπάλας στη Νιγηρία. 

Το μεγαλύτερο μακροβούτι σε παγωμένα νερά 

Μία Ρωσίδα κολυμβήτρια, η Γεκατερίνα Νεκράσοβα 40 ετών, πήγε στην παγωμένη λίμνη Βαϊκάλη στη Σιβηρία αποφασισμένη να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο σε διάρκεια μακροβούτι κάτω από τον πάγο. 

Φορούσε μόνο το μαγιό της, σκουφάκι και μάσκα, όταν βούτηξε - μέσα από μία τρύπα που έγινε στον πάγο - στη λίμνη Βαϊκάλη (με θερμοκρασία νερού σε 0 βαθμούς Κελσίου) και κολύμπησε σε απόσταση περίπου 85 μέτρων (279 ποδιών) κάτω από τον πάγο χωρίς να βγει στην επιφάνεια. Ολοκλήρωσε την προσπάθεια σε περίπου ένα λεπτό και 30 δεύτερα λεπτά. 

Πλάνα του αγγλόφωνου Siberian Times δείχνουν τη 40χρονη γυναίκα από τη Μόσχα να μπαίνει στο τμήμα που άνοιξαν στην επιφάνεια της παγωμένης λίμνης, πριν ξεκινήσει την υποβρύχια κολύμβηση. (Δείτε το βίντεο στην παρακάτω ανάρτηση):

The Siberian Times @siberian_times
Footage shows Ekaterina Nekrasova, 40, holding her breath as she swims without wet suit or flippers in +0.02C water/-22C air. The 85m breaststroke swim in Lake Baikal took 1.5 min; holes were cut in the 10-inch thick ice at regular intervals in case she needed to abort the swim


Πιστεύεται ότι έχει καταρρίψει παγκόσμιο ρεκόρ με την προσπάθειά της. Εκπρόσωπος της Guinness World Records δήλωσε στο CNN ότι έχει ενημερωθεί λεπτομερώς για το εγχείρημα της Νεκράσοβα, αλλά δεν έχει ακόμη επαληθεύσει το ρεκόρ. 

Πηγή: naftemporiki.gr

Έναντι 2,2 εκατ. $ το πρώτο τεύχος του Batman. 

Ένα τεύχος του Batman#1, του πρώτου κόμικ αφιερωμένου αποκλειστικά στον Σκοτεινό Ιππότη (Dark Knight), πωλήθηκε πρόσφατα μέσω της Heritage Auctions έναντι του εντυπωσιακού ποσού των 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων. 

Το τεύχος κυκλοφόρησε το 1940 και πωλήθηκε στη δημοπρασία σε σχεδόν άριστη κατάσταση. Κατέρριψε φυσικά ρεκόρ ως το πιο ακριβό τεύχος κόμικ Batman που έχει ποτέ πωληθεί. 

Πηγή:
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γιατί ένα 20δόλαρο αξίξει πάνω από 57.000 δολάρια ΗΠΑ 

Το «νόμισμα Del Monte», ένα σπάνιο χαρτονόμισμα 20 δολαρίων ΗΠΑ με αυτοκόλλητο μπανάνας πάνω του, πωλείται αυτήν την περίοδο μέσω της Heritage Auctions, μιας εταιρείας δημοπρασιών με έδρα το Ντάλας. Οι προσφορές για το νόμισμα έχουν ήδη ξεπεράσει τα 57.500 δολάρια ΗΠΑ, με τελικό συνολικό κόστος 69.000 δολάρια ΗΠΑ. 

Το χαρτονόμισμα, σειράς 1996, είναι μοναδικό λόγω του αυτοκόλλητου -το οποίο με κάποιο τρόπο βρέθηκε ανάμεσα σε στάδια της διαδικασίας εκτύπωσης- και έχει μέρος της σφραγίδας του υπουργείου Οικονομικών και τον σειριακό αριθμό του χαρτονομίσματος τυπωμένο πάνω του. 

Πηγή: Ναυτεμπορική

Ρεκόρ Γκίνες από τον 12χρονο «βασιλιά» της μπάλας 

Ένα 12χρονο αγόρι, o Τσινόσνο Έκε, από την πόλη Βάρι της νότιας Νιγηρίας, έκανε παγκόσμιο ρεκόρ για το μεγαλύτερης διάρκειας κράτημα μπάλας («αγγελάκια» ή «τσαλιμάκια») ποδοσφαίρου σε ένα λεπτό, ισορροπώντας ταυτόχρονα μία δεύτερη μπάλα στο κεφάλι του. 

Εμπνευσμένος από ποδοσφαιριστές όπως ο Λαϊνέλ Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, καθώς και τον συνταξιούχο μέσο Νιγηριανό Τζέι Τζέι Οκόχα, ο Τσινόνσο είπε ότι είναι κυρίως αυτοδίδακτος. «Κανείς δεν με δίδαξε, αλλά ο πατέρας μου με επηρέασε δείχνοντάς μου μερικά σχετικά βίντεο... και πήρα από εκεί ιδέες».

Ο Τσινόνσο κατάφερε 111 «αγγελάκια» σε 60 δευτερόλεπτα ενώ ισορρροπούσε μία δεύτερη μπάλα στο κεφάλι του, κερδίζοντας μια θέση στην έκδοση του Guinness World Records του 2021. Δείτε το σχετικό βίντεο στο: https://www.youtube.com/watch?v=6ASnuc9znAA&feature=emb_logo

«Το όνειρό μου είναι να γίνω ποδοσφαιριστής με ελεύθερο στιλ διεθνώς και να ταξιδέψω σε όλο τον κόσμο», είπε ο Τσινόνσο.

Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου