19 Ιανουαρίου 2021

Ζωγραφίζοντας σε βρώμικα φορτηγά

Κάθε ιδιοκτήτης αυτοκινήτου, επιβατηγού ή φορτηγού, ξέρει ότι όταν το πολύτιμο όχημά του βρωμίζει γίνεται αντικείμενο χλεύης στον δρόμο. Για τον Ρώσο καλλιτέχνη Nikita Golubev, γνωστό με το 
καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Pro Boy Nick, τα βρώμικα τροχοφόρα είναι ωστόσο καμβάς να φιλοτεχνήσει τα απίστευτα σουρεαλιστικά έργα του. 

«Ήθελα, απλά, ν' αρχίσω κάτι καινούργιο, να δουλεύω γρήγορα σε μεγάλες επιφάνειες. Και τα βρώμικα φορτηγά με βοήθησαν σ' αυτό. Έγιναν ένα είδος γιγαντιαίου μπλοκ ζωγραφικής που μπορώ να μοιράζομαι με τον κόσμο» εξήγησε στο Bored Panda.

Είπε ότι πάντα προσπαθεί να είναι απλή και σαφής η ζωγραφιά του πάνω στη βρώμα, αλλά απολαμβάνει να δίνει «βάθος στις εικόνες»: «Η βρώμα είναι πάντα διαφορετική. Μπορεί να είναι στεγνή ή, υγρή ή, παγωμένη, παχιά ή λεπτή και αυτό με κάνει να ζωγραφίζω με διαφορετική προσέγγιση». Αφιερώνει μία ώρα, κατά μέσον όρο, για κάθε ζωγραφιά πάνω σε βρώμα.


Δέχεται πολλά σχόλια από όλον τον κόσμο, και πολλά από αυτά απευθείας από φορτηγατζήδες. «Φαίνεται ότι ο περισσότερος κόσμος είναι εντυπωσιασμένος μ' αυτό και καταλαβαίνει τα μηνύματά μου, πράγμα το οποίο με εμπνέει» καμαρώνει. «Έχω στο νου ότι κάποιος θα βρει τη ζωγραφιά μου πάνω στο φορτηγό του και θα κυκλοφορήσει στους δρόμους» λέει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου