19 Ιανουαρίου 2021

Άγριος ξυλοδαρμός στο μετρό: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι ανήλικοι δράστες

Αυστηροί περιοριστικοί όροι, αν και είναι ανήλικoι, επιβλήθηκαν σήμερα στους δύο δράστες που ξυλοκόπησαν βάναυσα τον σταθμάρχη, στην αποβάθρα του σταθμού του μετρό στην Ομόνοια την περασμένη Τετάρτη, προκαλώντας σοκ στην κοινή γνώμη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, τα δυο αδέλφια διαπληκτίστηκαν με τον σταθμάρχη, γιατί τους έκανε παρατήρηση, ενόσω ήταν στον συρμό, επειδή δεν φορούσαν μάσκες και είχαν τα πόδια πάνω στο κάθισμα. Ακολούθησε, στο σταθμό της Ομόνοιας, ο άγριος ξυλοδαρμός του σταθμάρχη που έχει συνταράξει το πανελλήνιο. 

Αμέσως μετά τον ιδιαίτερα βίαιο ξυλοδαρμό του 53χρονου σταθμάρχη, τα δυο αδέλφια, 
15 και 17 ετών, μπήκαν σε τρένο του ηλεκτρικού στην Ομόνοια και κατέβηκαν στο Μοναστηράκι, απ’ όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, τηλεφώνησαν στην μητέρα τους, η οποία πήγε και τους παρέλαβε με το αυτοκίνητο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, εκείνη φέρεται ότι ενημέρωσε τον 26χρονο ειδικό φρουρό, ο οποίος είχε φιλική σχέση με την οικογένεια και κατηγορείται ότι καθοδήγησε τα δύο αδέλφια για το πώς θα αποφύγουν την σύλληψη. 

Βίντεο: Ο άγριος ξυλοδαρμός

Γνωρίζοντας με μεγάλη ακρίβεια τις κινήσεις τους από τις κάμερες ασφαλείας του μετρό, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας προχώρησαν σε σαρώσεις στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας και τελικά κατάφεραν να απομονώσουν τα τηλέφωνά τους, που ήταν καταχωρημένα στο όνομα της μητέρας τους. Ακολούθησε η σύλληψή τους.

Τα δύο ανήλικα αδέλφια, φέρονται να ισχυρίστηκαν ότι επιτέθηκαν στον σταθμάρχη επειδή προκλήθηκαν απ’ αυτόν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, σε βάρος των δύο παιδιών σχηματίστηκε δικογραφία για κακούργημα και συγκεκριμένα για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, καθώς και απείθεια, καθώς αρνήθηκαν να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα.

Σήμερα, μετά την απολογία τους, που κράτησε πέντε περίπου ώρες, ο ανακριτής προφανώς δεν πείστηκε από τα επιχειρήματά τους, πως προκλήθηκαν από τον σταθμάρχη, έχασαν την ψυχραιμία τους και τον χτύπησαν, έθεσε περιοριστικούς όρους αλλά τους άφησε ελεύθερους. Έτσι, τα δύο αδέλφια είναι υποχρεωμένα τρείς φορές το μήνα να εμφανίζονται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, υποχρεούνται να καταβάλλουν εγγύηση δύο χιλιάδων ευρώ και θα επιτηρούνται από κοινωνικό λειτουργό.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, kathimerini.gr, star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου