20 Ιανουαρίου 2021

Ο Ελον Μασκ της Tesla βγάζει σε ένα λεπτό τα λεφτά που βγάζει ένας Έλληνας σε 45 χρόνια!

Πόσος χρόνος χρειάζεται για έναν μέσο Ευρωπαίο εργαζόμενο να συσσωρεύσει τον πλούτο που ο ιδρυτής της Tesla Έλον Μασκ (Elon Musk) συλλέγει σε ένα μόνο λεπτό; Δηλαδή 775.418 ευρώ;

Σύμφωνα με υπολογισμούς του ιστότοπου «AddictiveTips», που επικαλείται η Ιταλική Κοριέρε ντελα Σέρα, στην Ευρώπη χρειάζεται ένας μέσος όρος 27 ετών για να μαζέψει ένας εργαζόμενος τα χρήματα που βγάζει το αφεντικό της Tesla μόλις σε 60 δευτερόλεπτα!

Αλλά και εδώ υπάρχουν διαφορές. Για παράδειγμα στην Ιταλία χρειάζονται 25 χρόνια και 11 μήνες, στην Ανατολική Ευρώπη 60 χρόνια, στη Βουλγαρία 88 χρόνια και εννέα μήνες και στη Σλοβακία σχεδόν 78 χρόνια.

Στην Ελλάδα, που μας ενδιαφέρει άλλωστε, ο εργαζόμενος πρέπει να δουλεύει 44 χρόνια και 5 μήνες. 


Υπενθυμίζεται πως ο Έλον Μασκ μέσα στον ένα χρόνο της μεγάλης κρίσης του κορωνοϊού, έγινε ο πλουσιότερος ανθρωπος στον αφήνοντας δεύτερο τον Τζεφ Μπέζος της Amazon. 


Πώς ο Ίλον Μασκ έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στη γη
(από ένα δημοσίευμα στο moneyreview.gr στις 7.1.2021)

Ο Ίλον Μασκ έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, καθώς η προσωπική του περιουσία ξεπέρασε τα 185 δισ. δολάρια. Με τη σημερινή (στις 7.1.2021) άνοδο της μετοχής της Tesla, ο Μασκ κατάφερε να ξεπεράσει και τον Τζεφ Μπέζος της Amazon, ο οποίος κρατούσε τον τίτλο του πλουσιότερου στον κόσμο από το 2017 και διαθέτει σήμερα περιουσία 184 δισ. δολαρίων.

Η αναρρίχηση του Μασκ στην κορυφή της λίστας των πλουσίων είναι η ταχύτερη που έχει γίνει ποτέ. Και σίγουρα αποτελεί ένα δραματικό comeback για έναν επιχειρηματία που πριν από 18 μήνες βρισκόταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, καθώς η Tesla «έκαιγε» χρήματα και έδινε μάχη επιβίωσης. 

Ο Μασκ ξεκίνησε το 2020 με περιουσία 27 δισ. δολαρίων, κάτι που σημαίνει ότι μετά βίας έμπαινε στο top 50 των πλουσιότερων του κόσμου. Η εκτόξευση της μετοχής της Tesla, η οποία έχει 9πλασιάσει την αξία της τον τελευταίο χρόνο, σε συνδυασμό με ένα πολύ γενναιόδωρο πακέτο αμοιβών, έχουν προσθέσει πάνω από 150 δισ. δολάρια στην προσωπική περιουσία του επιχειρηματία. 

Έτσι, τον Ιούλιο, ο Μασκ ξεπέρασε τον Γουόρεν Μπάφετ για να γίνει ο έβδομος πλουσιότερος στον πλανήτη και μέσα στο Νοέμβριο ξεπέρασε και τον Μπιλ Γκέιτς για να κερδίσει τη δεύτερη θέση. Τους τελευταίους 12 μήνες, ο Μασκ κέρδισε περισσότερα από ολόκληρη την περιουσία του Γκέιτς, που ανέρχεται στα 132 δισ. δολάρια.

Πέρασε όμως και ... δύσκολες στιγμές ο Έλον Μασκ. 

Το 2017, όταν η Tesla ζούσε τις «σκοτεινότερες μέρες της» προσπαθώντας να εξασφαλίσει ρευστότητα για την παραγωγή του ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου Model 3, ο Μασκ απευθύνθηκε στον Τιμ Κουκ, το αφεντικό της Apple, για να συζητήσει την πιθανότητα εξαγοράς της Tesla από την Apple (στο ένα δέκατο της αξίας που είχε ένα μήνα πριν). Αλλά εκείνος αρνήθηκε τη συνάντηση. Αυτά έγραψε στο twitter ο Έλον Μασκ:

·22 Δεκ 2020
During the darkest days of the Model 3 program, I reached out to Tim Cook to discuss the possibility of Apple acquiring Tesla (for 1/10 of our current value). He refused to take the meeting.

Να σημειώσουμε ακόμη ότι χθες, η χρηματιστηριακή αξία της Tesla είχε αυξηθεί στα 800,55 δισεκατομμύρια δολάρια!

Πηγές: naftemporiki.gr , 
moneyreview.gr , twitter.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου