9 Ιανουαρίου 2021

Αναστέλλεται μόνιμα ο λογαριασμός του Τραμπ στο Twitter

Η διεύθυνση του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι ανέστειλε μόνιμα τη λειτουργία του λογαριασμού του Ρεπουμπλικάνου απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, εξαιτίας του «κινδύνου» να προχωρήσει «σε περαιτέρω υποκίνηση βίας», μετά την εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο την Τετάρτη.

«Αφού εξετάσαμε διεξοδικά πρόσφατες αναρτήσεις στον λογαριασμό @realDonaldTrump και το πλαίσιό τους, ειδικά το πώς εκλήφθηκαν (...) αναστείλαμε μόνιμα τον λογαριασμό, εξαιτίας του κινδύνου υποκίνησης περαιτέρω βίας», αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία Twitter Inc σε ανακοίνωσή της.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη, το Facebook και άλλοι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Snapchat, ανέστειλαν επίσης τη λειτουργία των λογαριασμών του απερχόμενου προέδρου στις πλατφόρμες τους επ’ αόριστον.

Όμως, το Twitter είναι η πλατφόρμα που προτιμούσε ο Τραμπ. Μέσω αυτού καθημερινά έκανε τις πολιτικές ανακοινώσεις του και εξαπέλυε τους κεραυνούς του εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων ή των μέσων ενημέρωσης.

«Δεν θα μας φιμώσουν», εξεμάνη ο απερχόμενος πρόεδρος μέσω του επίσημου λογαριασμού του (@POTUS, τα αρχικά της έκφρασης «πρόεδρος των ΗΠΑ»), απευθυνόμενος στους «75 εκατομμύρια πατριώτες» που τον ψήφισαν. Άφησε να εννοηθεί πως θα υπάρξουν αντίποινα εναντίον του ιστότοπου, που κατ’ αυτόν «απαγορεύει την ελευθερία της έκφρασης» συνωμοτώντας με τη «ριζοσπαστική αριστερά».

Υποσχέθηκε επίσης ο Τραμπ ότι θα εξετάσει τη δημιουργία της δικής του πλατφόρμας, στο εγγύς μέλλον, σε ένα νήμα αναρτήσεων που διαγράφτηκε πολύ γρήγορα από τους διαχειριστές του Twitter. «Το να χρησιμοποιείται άλλος λογαριασμός για να παρακάμπτεται η αναστολή παραβαίνει τους κανόνες χρήσης» της υπηρεσίας, εξήγησε εκπρόσωπος της εταιρείας, η οποία ξεκαθάρισε πως θα λάβει μέτρα για να «περιορίσει τη χρήση» επίσημων κυβερνητικών λογαριασμών (@POTUS, @WhiteHouse) από τον Τραμπ.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, kathimerini.gr, twitter.com

1 σχόλιο:

  1. Twitter: «Μπλόκο» σε 70.000 λογαριασμούς συνωμοσιολόγων. Η Twitter Inc. ανακοίνωσε ότι ανέστειλε από την Παρασκευή τη λειτουργία περισσότερων από 70.000 λογαριασμών που ήταν κατά κύριο λόγο αφιερωμένοι στην ανταλλαγή περιεχομένου του QAnon, μετά τις βιαιότητες που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον, όταν υποστηρικτές του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο. «Δεδομένων των βίαιων γεγονότων στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα και του αυξημένου κινδύνου πρόκλησης βλάβης, αρχίσαμε την Παρασκευή το απόγευμα να αναστέλλουμε οριστικά τη λειτουργία χιλιάδων λογαριασμών που ήταν αφιερωμένοι κυρίως στην ανταλλαγή περιεχομένου του QAnon», ανέφερε το Twitter. Reuters, kathimerini.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή