10 Αυγούστου 2019

Το πολωνικό χωριό των κοριτσιών

Στο μικρό χωριό εδώ και μία δεκαετία υπάρχουν μόνο γέννες κοριτσιών.

Σε ένα περιφερειακό διαγωνισμό για νέους εθελοντές πυροσβέστες η κοινότητα Μιέστσε Οντρζάνσκιε, που βρίσκεται στη μικρότερη και λιγότερο κατοικημένη επαρχία της Πολωνίας, έστειλε μια ομάδα που αποτελούνταν εξ ολοκλήρου από κορίτσια.
Από τότε το χωριό του ενός δρόμου και των 96 σπιτιών «έχει γεμίσει με δημοσιογράφους». 

Από την τελευταία γέννηση αγοριού στο χωριό, εδώ και μία δεκαετία, έχουν ακολουθήσει 12 γέννες κοριτσιών. Οι κάτοικοι δεν γνωρίζουν τον λόγο της στατιστικής ανωμαλίας, αλλά πολλοί πιστεύουν πως μπορεί να πρόκειται απλώς για σύμπτωση.

«Δέχομαι συνεχώς τηλεφωνήματα από γιατρούς που δίνουν συμβουλές για το πώς μπορεί η κοινότητα μας να συλλάβει ένα αγόρι», ανέφερε ο κοινοτάρχης της ευρύτερης περιοχής, Ράτζμουντ Φρίτσκο, ο οποίος πρόσθεσε με χιούμορ πως ανάμεσα στις υποδείξεις βρίσκεται και ένας πολωνικός μύθος που παροτρύνει τους γονείς να τοποθετήσουν το τσεκούρι κάτω από το οικογενειακό κρεβάτι. Ο κ. Φρίτσκο ανακοίνωσε επίσης την πρόθεσή του να προσφέρει μια ανταμοιβή για το επόμενο ζευγάρι του χωριού που θα γεννήσει αγόρι.

Πέρα από τη στατιστική ανωμαλία του φύλου των παιδιών, το μικρό χωριό ακολουθεί την απότομη τάση μείωσης του πληθυσμού που χαρακτηρίζει τις περισσότερες περιφέρειες της Πολωνίας. Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η κοινότητα πλησίαζε τους 1.200 κατοίκους, ενώ σήμερα υπάρχουν μονάχα 272. 

Πηγή: kathimerini.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου