26 Ιουλίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 26.7.2016

Σύγκρουση στη Βουλή για την εξεταστική σχετικά με τους χειρισμούς Βαρουφάκη. Σε τροχιά σφοδρής σύγκρουσης έχει τεθεί από το πρωί το πολιτικό σύστημα, με αφορμή τη συζήτηση πρότασης της ΝΔ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής με αντικείμενο τη διερεύνηση των χειρισμών της κυβέρνησης Αλ. Τσίπρα κατά το πρώτο εξάμηνο του περασμένου έτους. 

Υπέρ της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής Δημ. Συμπαράταξη και Ποτάμι Υπέρ της πρότασης της ΝΔ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα ερευνήσει τα αίτια που οδήγησαν στο τρίτο μνημόνιο, τάχθηκαν οι εισηγητές από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι. Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής ξεκαθάρισαν ότι θα δηλώσουν «παρών» ενώ κατά τάχθηκαν ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων. 

H πρόταση Τσίπρα για τη συνταγματική αναθεώρηση. Μιλώντας την Δευτέρα το βράδυ στον προαύλιο της Βουλής, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε την πρότασή του για τη συνταγματική αναθεώρηση. Βασικό νέο στοιχείο που προτείνει αποτοτελεί η συνταγματική κατοχύρωση της απλής αναλογικής, ενώ η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό θα γίνεται μόνο εφόσοναποτύχει η Βουλή σε δύο διαδοχικές ψηφοφορίες να τον εκλέξει.


Γαλλία: Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την αιματηρή ομηρία στην εκκλησία. Νεκροί στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης έπεσαν οι δύο άνδρες που κρατούσαν ομήρους σε εκκλησία της Νορμανδίας, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Νεκρός είναι επίσης και ένας ιερέας που βρισκόταν μεταξύ των ομήρων και σύμφωνα με πληροφορίες είναι ο ίδιος άνδρας που οι δράστες του είχαν κόψει προηγουμένως το λαιμό με λεπίδα. Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ένα άτομο. 

Τουλάχιστον 19 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι στο Τόκιο. Τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 24 τραυματίστηκαν από επίθεση νεαρού άντρα με μαχαίρι σε Ίδρυμα για άτομα με αναπηρία στην Ιαπωνία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Kyodo. 

Βερολίνο: Ένας γιατρός νεκρός από πυροβολισμούς σε νοσοκομείο Ο δράστης, ο οποίος ήταν πρώην ασθενής, αυτοκτόνησε, ενώ, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ο γιατρός εξέπνευσε λίγη ώρα μετά το συμβάν. 

Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά στη Χίο Σε ύφεση είναι η μεγάλη πυρκαγιά στη νότια Χίο, που κατέκαψε, από χθες τα χαράματα που ξεκίνησε, χιλιάδες στρέμματα δασικής και καλλιεργήσιμης έκτασης. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού, ώστε να αποφευχθούν οι αναζωπυρώσεις, τα δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη και τα τρία ελικόπτερα, που το βράδυ παρέμειναν στη Χίο ώστε να ξεκινήσουν τις ρίψεις από το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου