8 Φεβρουαρίου 2010

3 διαμάντια του Xbox Live Arcade

Το xbox 360 έχει πολλά καλά παιχνίδια να προσφέρει. Πέρα όμως από τα κλασσικά παιχνίδια που αγοράζει κανείς από τα καταστήματα, η microsoft προσφέρει και "Arcade" παιχνίδια, τα οποία μπορείτε να δοκιμάσετε και να αγοράσετε από το marketplace μέσα από το xbox. Οι τιμές κυμαίνονται από 400 points έως 1200 (δηλαδή περίπου 4-12€) και συνήθως πρόκειται για μικρού μήκους παιχνίδια με λιγότερες δυνατότητες και χειρότερα γραφικά από τα κλασσικά.

Ανάμεσα στο χάος των παιχνιδιών του arcade υπάρχουν όμως και μερικά πραγματικά διαμάντια. Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάζω τα τρία αγαπημένα μου και γιατί δεν θα έπρεπε κανένα τους να λείπει από τη συλλογή σας.

Δεν πρόκειται να σας κουράσω με "κλασσικού" τύπου reviews, που θα βρείτε άπειρα στο internet έτσι κι αλλιώς. Αντ' αυτού θα παρακάμψω τους αριθμούς και θα σας περιγράψω τη διασκεδαστική εμπειρία που προσφέρει το καθένα από τα τρία αγαπημένα μου παιχνίδια:

3.Geometry wars Retro Evolved 2

Πρόκειται για ένα ορθογώνιο χώρο μέσα στον οποίο μέχρι και 4 παίκτες ταυτόχρονα ελέγχουν ο καθένας τη δικό του τετραγωνάκι (ή ρόμβο αν θέλετε) και με το ένα αναλογικό χειριστήριο κινούνται, με το άλλο αναλογικό πυροβολούν.

Είναι ίσως από τα πιο απλοϊκά παιχνίδια που έχουμε συναντήσει, αλλά με το πολύ ενδιαφέρον σύστημα βαθμολογίας του (το σκορ σου αυξάνεται εκθετικά γιατί κάθε φορά που σκοτώνεις έναν εχθρό, αφήνει πίσω του έναν πολλαπλασιαστή σκορ, που σημαίνει οτι ο επόμενος εχθρός θα σου αποφέρει περισσότερο σκορ) σε κάνει να κυνηγάς τα high scores και πρωτού να το καταλάβεις έχεις φάει πολύ ώρα μπροστά στην οθόνη. Τα δε achievements είναι σχετικά δύσκολα και δημιουργούν ωραία αίσθηση όταν ολοκληρώνονται.

Το μόνο μειονεκτημά του είναι οτι έχει μόνο ένα σχήμα για όλες τις πίστες (ένα μεγάλο ορθογώνιο) και πως δεν μπορείς να καταταχθείς στα leaderboards όταν παίζουν περισσότεροι από ένας μαζί.

2. Splosion Man

Ένα πρωτότυπο παιχνίδι, στο οποίο οποίο ελέγχεις ένα ανθρωπάκι το οποίο μπορεί να εκρήγνεται δίνοντάς του την όθηση να πηδάει από τοίχο σε τοίχο και να καταστρέφει πράγματα.

Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι ο σχεδιασμός των levels του, ο οποίος είναι πανέξυπνος και σε αναγκάζει να σκεφτείς και να συγχρονίζεις τα άλματά σου. Αν μάλιστα έχεις ακόμη 3 φίλους και παίξετε ταυτόχρονα, θα χρειαστεί να συγχρονιστείτε όλοι μαζί για να προχωρήσετε (και αν σας κυνηγάει ένα κύμα και πρέπει να σκαρφαλώνετε συνεχώς, υπάρχει μοιραία πολύ ένταση!).

Μπορεί να ακούγεται δύσκολο ή βαρετό, αλλά το παιχνίδι είναι σχεδιασμένο με τέτοιο χιούμορ, χάρη, έξυπνα save points και εργαλεία (π.χ. με το πλήκτρο LT ενεργοποιείται ένα χρονόμετρο που μετράει 3..2..1.. για να μπορούν όλοι να συντονηστούν πολύ γρήγορα) που - πιστέψτε με - απλά δεν πρόκειται να βαρεθείτε και ακόμη και όταν αρχικά δυσκολεύεστε θα βλέπετε να γίνεται όλο και πιο εύκολη υπόθεση καθώς μαθαίνετε τις πίστες και ο καθένας παίζει πάντα έναν συγκεκριμένο ρόλο.

Για multiplayer με 4 άτομα είναι το καλύτερο παιχνίδι που έχω παίξει μέχρι στιγμής και ο τρόπος, η ένταση και το στυλ με το οποίο σε αναγκάζει το παιχνίδι να συνεργαστείς το κάνουν μία από τις πιο αυθεντικές και διασκεδαστηκές εμπειρίες στο xbox!

1. Shadow Complex

Με εξαίρεση το γεγονός ότι πρόκειται για ένα δισδιάστατο (στο περίπου) game, είναι σχεδόν απίστευτο πως είναι απλά ένα παιχνίδι του xbox live arcade.

Ελέγχεις έναν άνθρωπο, του οποίου την κοπέλα απαγάγουν "οι κακοί" και περνάς τα χίλια μύρια για να την σώσεις. Α.. και να αποτρέψεις στη διαδικασία αυτή και τον επόμενο παγκόσμιο πόλεμο!

Με ένα ευχάριστο σενάριο, στοιχεία rpg (ανακαλύπτεις καινούργια όπλα, κερδίζεις experience points που αναβαθμίζουν ικανότητές σου κ.α.), ένα πολύ καλό σύστημα στόχευσης (μπορείς να στοχεύσεις σε 360 μοίρες όπως θες) και έναν τεράστιο -για platforming παιχνίδι - κόσμο να εξερευνήσεις - και το παιχνίδι σε παροτρύνει με τα upgrades του να εξερευνείς τα πάντα! - αυτό είναι ίσως το καλύτερο παιχνίδι του arcade και συνιστώ ακόμη και τυφλή αγορά! (εντάξει ίσως όχι και τυφλή.. αλλά δοκιμάστε το demo και δε θα χρειαστεί να σας πείσω εγώ)

Κλείνοντας να αναφέρω ότι υπάρχουν σίγουρα και άλλα παιχνίδια τα οποία θα μπορούσαν να είναι στο top 3, όπως το εξαιρετικό trials hd (δισδιάστατο παιχνίδι όπου ελέγχεις μία μηχανή και ξεχωρίζει για την απίστευτη φυσική του). Θυμίζω ότι πρόκειται για τις δικές μου υποκειμενικές επιλογές και φυσικά όποιος θέλει μπορεί να προσθέσει στα σχόλια τα δικά του αγαπημένα παιχνίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου