22 Δεκεμβρίου 2010

my6sense: Για να διαβάζετε μόνο αυτά που σας ενδιαφέρουν

Το my6sense είναι εδώ και αρκετό καιρό ο αγαπημένος μου reader για android. Συγκεντρώνει τα feeds, facebook, twitter και google buzz και τα παρουσιάζει σε ένα όμορφο περιβάλλον, προβάλλοντας πρώτα τις δημοσιεύσεις που σας ενδιαφέρουν περισσότερο. 

Οι δυνατότητες του μεταξύ άλλων:
  • Μπορεί να προβάλει κατά σειρά σημαντικότητας τις ειδήσεις κλπ. Αυτό χρειάζεται λίγο χρόνο βέβαια, καθώς ο αλγόριθμός μαθαίνει τι σας ενδιαφέρει περισσότερο (τι θέματα διαβάζετε, πότε διαβάζετε τι κλπ).
  • Μπορεί να προβάλει και κατά χρονική σειρά τις ειδήσεις μας (κρίμα, γιατί χάνετε τη χρησιμότητα του αλγόριθμου, αλλά μερικές φορές θέλει κανείς να δεί τα τελευταία νέα μόνο)
  • Συνδυάζει σε έναν ενιαίο χώρο τα rss feeds, το facebook, το twitter και το google buzz. Πολύ χρήσιμο αν χρησιμοποιεί κανείς πολλά από αυτά και βαριέται να ανοίγει άλλο πρόγραμμα για το καθένα.
  • Μπορεί να προβάλει κάθε υπηρεσία (facebook, twitter, buzz και feeds) ξεχωριστά, σε περίπτωση που θέλουμε να επικεντρωθούμε αποκλειστικά σε μία από αυτές κάποια στιγμή.
  • Για τα feeds υπάρχει επιπλέον δυνατότητα να τα οργανώσουμε σε φακέλους, να εισάγουμε url μόνοι μας ή να κάνουμε import τα feeds από το google reader.
  • Μπορείς άνετα να κάνεις share σε οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία (mail, facebook, twitter, notes κλπ) ή να αποθηκεύσεις κάτι ενδιαφέρον για να το διαβάσεις αργότερα.
Για μένα αυτό που μετράει πιο πολύ είναι ότι ο αλγόριθμος όντως δουλεύει καταπληκτικά. Υπάρχει μια μπάρα στην αρχική οθόνη της εφαρμογής που δείχνει πόσο καλά "μας ξέρει" ο αλγόριθμος και γεμίζει σιγά σιγά όσο χρησιμοποιεί κανείς την εφαρμογή.

Έχω δοκιμάσει αρκετούς reader, γιατί διαβάζω πολύ και καθημερινά (μεταξύ άλλων newsrob και pulse) και πιστεύω ότι υπερέχει στα πάντα εκτός από offline διάβασμα ειδήσεων, που δυστυχώς δεν έχει ακόμη.