3 Μαρτίου 2019

Πρωταθλητής Ευρώπης στο τριπλούν ο Μίλτος Τεντόγλου

Χρυσό μετάλλιο με άλμα στα 8,38 μ στη Γλασκώβη. Ασημένιο μετάλλιο για Παπαχρήστου και Μπανιώτη, xάλκινο η Κυριακοπούλου

Έλεγαν ότι προορίζεται για να γράψει ιστορία και ο Μίλτος Τεντόγλου τους επιβεβαίωσε. 
Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού της Γλασκώβης ο «αέρινος» τριπλουνίστας έφτασε τα 8,38 μ., επίδοση που είναι η κορυφαία εφετινή στον κόσμο και φυσικά αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ.
 Έτσι, δίπλα στο χρυσό ευρωπαϊκό μετάλλιο του ανοικτού ο Μίλτος Τεντόγλου πρόσθεσε και αυτό από τον κλειστό.

Το πρώτο άλμα του πρωταθλητή μας ήταν άκυρο, ακολούθησε ένα έγκυρο στα 8,12 και ακόμη ένα άκυρο. Ο Τόμπιας Νίλσον Μόντλερ (Σουηδία) «απάντησε» με 8,17 (κορυφαία εφετινή προσωπική επίδοση) και πέρασε στην πρώτη θέση. Στην τέταρτη προσπάθεια ο πρωταθλητής Ευρώπης του ανοικτού βελτίωσε την επίδοσή του (8,16) αλλά και αυτό δεν ήταν το άλμα που θα του έδινε την πρωτιά.

Ο 20χρονος, όμως, άλτης μας δεν είχε πει την… τελευταία του λέξη. Με ένα εξαιρετικής τεχνικής άλμα «πέταξε» στα 8,38, και έκανε πραγματικότητα αυτό που είχε εκμυστηρευτεί πριν φύγει για Γλασκώβη σε φίλους του ότι, δηλαδή, θα πετύχει πανελλήνιο ρεκόρ. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Μόντλερ (Σουηδία) και το χάλκινο ο Σ. Γιοβάντσεβιτς από τη Σερβία (8,03, εθνικό ρεκόρ).


«Ασημένια» η Παπαχρήστου στο τριπλούν 

Με το ασημένιο μετάλλιο θα επιστρέψει από τη Γλασκώβη η Βούλα Παπαχρήστου. 

Η πρωταθλήτρια του τριπλούν ήρθε δεύτερη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Σκωτία. Έφτασε τα 14,50, πέτυχε προσωπική επίδοση και μπήκε από νωρίς επικεφαλής των αθλητριών. 
Η Άνα Πελετέιρο (Ισπανία), όμως, «απάντησε» με 14,73, σημείωσε την κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη και εθνικό ρεκόρ, και πέρασε πρώτη. 

«Ασημένιος» ο Μπανιώτης στο ύψος

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε τοΣάββατο ο Κώστας Μπανιώτης στον τελικό του ύψους κατά την 2η ημέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου στη Γλασκώβη. 
Ο άλτης του Γιώργου Τσούγκου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με άλμα στα 2.26μ. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ιταλός Τζιανμάρκο Τάμπερι με 2.32μ. 
Στα 33 χρόνια του πλέον ο σπουδαίος άλτης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού και μετά τον αγώνα δήλωσε: «Ήταν ένας δύσκολος αγώνας, στον οποίο κατάφερα να πετύχω τον στόχο μου. Σε μία τέτοια διοργάνωση δε σε ενδιαφέρει τόσο η επίδοση, παρά η θέση. Στο Παρίσι πέρασα τα 2.32μ και ήμουν τέταρτος. Ήταν η τέταρτη συμμετοχή μου σε τελικό Ευρωπαϊκού και το πρώτο μου μετάλλιο... Ήταν το πέμπτο και τελευταίο μου Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου και ήθελα να το απολαύσω, να το ζήσω
»...

Χάλκινο μετάλλιο η Κυριακοπούλου στο επί κοντώ

Η Ελλάδα πήρε σήμερα ένα ακόμη μετάλλιο κατά την 3η και τελευταία ημέρα του 35ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κλειστού στίβου της Γλασκώβης, με την Νικόλ Κυριακοπούλου στο επί κοντώ, ενώ η Κατερίνα Στεφανίδη έμεινε εκτός μεταλλίων για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια (το 2015 στο παγκόσμιο του Πεκίνου), στα οποία πρωταγωνίστησε σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις και δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο της.
Η Κυριακοπούλου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του αγωνίσματος με 4.65μ, το πρώτο της στη διοργάνωση. Η Στεφανίδη, «χρυσή» Ολυμπιονίκης, πρωταθλήτρια Ευρώπης και κόσμου, δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα και κατετάγη 4η στον τελικό επίσης με 4.65μ.
Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ρωσίδα Αντζέλικα Σιντόροβα με 4.85μ που ήταν και το φαβορί του τελικού, ενώ το ασημένιο πήρε η Βρετανίδα Χόλι Μπράντσοου με 4.75μ.

Πηγές: kathimerini.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου