16 Μαρτίου 2019

Η «ολιγαρκής αφθονία» του A. Τσίπρα

«Το “ολιγαρκής” για τους Έλληνες και το “αφθονία” για τον ίδιο και την παρέα του» σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ολα ξεκίνησαν από δυο λέξεις, τις λέξεις της «ολιγαρκούς αφθονίας» που είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε εκδήλωση στο Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» με τον πρόεδρο της Βολιβίας Εβο Μοράλες.
Μίλησε ο κ. Τσίπρας για «μια καλύτερη και δικαιότερη κοινωνία» που μπορεί να γίνει πράξη από δυνάμεις προσανατολισμένες στη κοινωνική πρόοδο και «σε ένα νέο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης και ολιγαρκούς αφθονίας». Στη συνέχεια το έγραψε και στο Twitter, από όπου όμως αυτά τα πράγματα παίρνουν άλλες διαστάσεις.

Alexis Tsipras‏ @atsipras 14 Μαρ
Μπορούμε να ονειρευόμαστε και να αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη & δικαιότερη κοινωνία. Για έναν άλλο κόσμο που είναι εφικτός και που μπορεί να γίνει πράξη από δυνάμεις σταθερά προσανατολισμένες στη κοινωνική πρόοδο και σε ένα νέο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης και ολιγαρκούς αφθονίας.


Μετά τον αναμενόμενο κύκλο που έκανε στα social media η φράση της «ολιγαρκούς αφθονίας», ήρθε και η σειρά του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη να τη σχολιάσει, ειρωνευόμενος τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Τσίπρας μας είπε πως ονειρεύεται μια “ολιγαρκή αφθονία” στη χώρα μας. Προφανώς επιφυλάσσει το “ολιγαρκής” για τους Έλληνες και το “αφθονία” για τον ίδιο και την παρέα του».

Kyriakos Mitsotakis‏ @kmitsotakis 15 Μαρ
Ο κ. Τσίπρας, επιβεβαιώνοντας το θαυμασμό του για τα αποτυχημένα σοσιαλιστικά μοντέλα της Λατινικής Αμερικής, μας είπε πως ονειρεύεται μια «ολιγαρκή αφθονία» στη χώρα μας. Προφανώς επιφυλάσσει το «ολιγαρκής» για τους Έλληνες και το «αφθονία» για τον ίδιο και την παρέα του.


Ακολούθησε ανταπάντηση του κ. Τσίπρα με αναφορά στο έργο του γάλλου φιλόσοφου και οικονομολόγου Σερζ Λατούς: 

Επειδή ο κύριος Mητσοτάκης, ίσως έχει ακούσει μόνο για τον Χάγιεκ και τον Φρίντμαν, του συστήνω να ρίξει μια ματιά στο έργο του Γάλλου φιλόσοφου και οικονομολόγου, Σερζ Λατούς, ώστε να κατανοήσει τι είναι η έννοια της ολιγαρκούς αφθονίας.

Στον καβγά μπήκε και ο Κωνσταντίνος Ζούλας, διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, ο οποίος σχολίασε, επίσης στο Twitter, τη λέξη 
«συστήνω» του κ. Τσίπρα:

Konstantinos Zoulas‏ @kzoulas 15 Μαρ
Με όλο το σεβασμό, ας αρχίσουμε απ τα βασικά: Άλλο συστήνω, άλλο συνιστώ. Συστήνω = παρουσιάζω κάποιον σε κάποιον άλλον για να γνωρισθούν Συνιστώ = δίνω συμβουλή, κάνω υπόδειξη... 


Όμως η ΝΔ έδωσε σήμερα συνέχεια: Με ανακοίνωσή της, αλλά και ανάρτηση στο twitter, προβάλλει τον ουρανοξύστη που έφτιαξε για τον εαυτό του ο αριστερός πρόεδρος της Βολιβίας Εβο Μοράλες:

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ‏ @neademokratia 16 Μαρ
Για να καταλάβουν οι πολίτες το νέο μοντέλο του κ. Τσίπρα για την Ελλάδα, ας δουν τη φωτογραφία του ουρανοξύστη που έφτιαξε ο αριστερός κ. Μοράλες για τον εαυτό του, στο πλαίσιο της προσπάθειας να μειώσει τη φτώχεια των Βολιβιανών. #ολιγαρκής_αφθονία


Και το δικό μας σχόλιο:
Αφθονία από λόγια και σχόλια από τους πολιτικούς μας ηγέτες για τους αναγκαστικά ολιγαρκείς, μετά μια δεκαετία αυστηρής λιτότητας, ΄Ελληνες...

afirimeno.com
Με στοιχεία από: twitter.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου