9 Ιουνίου 2023

Ο σεισμός στην Αταλάντη «βύθισε» παραλία στο Μύλο Γιάλτρων

Ο σεισμός των 4,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε χθες στην Αταλάντη άλλαξε το τοπίο μιας παραλίας στη Βόρεια Εύβοια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα και φωτογραφίες στο τοπικό σάιτ diavlosnews.gr, λόγω του σεισμού, τμήμα της παραλίας υπέστη καθίζηση, με αποτέλεσμα η «μύτη» που σχηματιζόταν στην ακτή Μύλος των Γιάλτρων (δυτικά της Αιδηψού) να κατακρημνιστεί.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το φαινόμενο φέρεται να βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ όπως προανήγγειλε ο δήμαρχος, αναμένεται αυτοψία από ειδικούς εντός των επόμενων ημερών. 



Σημειώνεται ότι 
το μεσημέρι της Πέμπτης 8 Ιουνίου στις 15:33 σημειώθηκε σεισμός 4,8 Ρίχτερ με επίκεντρο την περιοχή της Αταλάντης και έγινε αισθητός σε αρκετές περιοχές και της Αττικής. Είχε εστιακό βάθος έξι χιλιομέτρων και το επίκεντρό του εντοπίστηκε 13 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης της Αταλάντης. 


Ο Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς σε χθεσινή ανακοίνωσή του αναφέρει: «Μετά το σημερινό σεισμό η παραλία στο Μύλο των Γιάλτρων υπέστη καθίζηση. Συντονισμένα με τον λιμενάρχη Λ. Αιδηψού και μετά από επικοινωνία μας με το ΙΓΜΕ ενημερωθήκαμε για την ύπαρξη ρήγματος και την πιθανή υποθαλάσσια κατολίσθηση των αποθέσεων άμμου. Οι υπηρεσίες θα κάνουν αυτοψία τις επόμενες ημέρες».

Πηγή: Στοιχεία από DIAVLOS News
Σχετικό Βίντεο: YouTube

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου