23 Σεπτεμβρίου 2025

Οι Γελοιογραφίες της Ημέρας 23/9/2025

Δυο σκίτσα από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που είχε προγραματιστεί για σήμερα στη 
Νέα Υόρκη, αλλά τελικά αναβλήθηκε.

Επάνω αριστερά μια σέλφι του Μητσοτάκη με τον "κολλητό του Τραμπ", Ερντογάν, σε σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην Καθημερινή, από τη συνάντηση που ... δεν πραγματοποιήθηκε σήμερα. 

Η αναβολή της συνάντησης, που θα λάβενε χώρα στο 
«Σπίτι της Τουρκίας» στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, έγινε «κατόπιν αιτήματος της τουρκικής πλευράς, λόγω της συμμετοχής του Τούρκου Προέδρου σε συνάντηση ηγετών αραβικών και μουσουλμανικών χωρών, την οποία διοργανώνει ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ». Πλέον αναζητείται «κοινό κενό» στο πρόγραμμα των δύο ηγετών, ώστε να συναντηθούν σε μεταγενέστερο χρόνο στις ΗΠΑ.

Ένα ακόμη σκίτσο, για την ίδια συνάντηση, του Ηλία Μακρή επίσης στην Καθημερινή:


Στη  συνάντηση που ... δεν έγινεΜητσοτάκης και Ερντογάν λένε ότι και οι δυο επιθυμούν "ήρεμα νερά" αν και το εννοούν ο καθένας με τον δικό του τρόπο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου