2 Ιουλίου 2020

Τα «Ωραία» της Ημέρας 2.7.2020

Στο Πήλιο για διακοπές ο πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον παρά την απαγόρευση!
Ιταλικό χωριό προσφέρει δωρεάν διαμονή για το καλοκαίρι!
Ο πρίγκιπας Κάρολος σε παραδοσιακή φάρμα με γουρουνάκια και αρνάκια! 


Στο Πήλιο ο Στάνλει Τζόνσον, πατέρας του Μπόρις Τζόνσον

Στο Πήλιο για διακοπές έφτασε ο Στάνλει Τζόνσον (φωτογραφία επάνω αριστερά) αφού παράκουσε τις εντολές του γιου του, του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος συμβούλεψε τους Βρετανούς να ταξιδεύουν στο εξωτερικό μόνο όταν είναι απαραίτητο.

Σύμφωνα με τα Βρετανικά ΜΜΕ, ο 79χρονος Στάνλει Τζόνσον έφτασε στην Αθήνα μέσω Σόφιας το βράδυ της Τετάρτης και στη συνέχεια μετέβη στην βίλα του στο Πήλιο. Επέλεξε αυτή την διαδρομή μέσω Βουλγαρίας ώστε να παρακάμψει την απαγόρευση της Ελλάδας για τις απευθείας πτήσεις από το Λονδίνο μέχρι τις 15 Ιουλίου. 

Η βίλα της οικογένειας Τζόνσον στο Πήλιο. Έχει 4 κρεβατοκάμαρες, μια πισίνα και μοναδική θέα

Από το μπαλκόνι μάλιστα του σπιτιού του στο Πήλιο, σύμφωνα με την Daily Mail, δήλωσε: «Είμαι στο Πήλιο για πολύ σημαντικές δουλειές καθώς προσπαθώ να θωρακίσω την περιουσία μου από τον κορωναϊό ενόψει της ερχόμενης τουριστικής χρονιάς». «Πρέπει να πάρω μέτρα για την τήρηση αποστάσεων στην ιδιοκτησία μου καθώς εδώ το παίρνουν αυτό πολύ σοβαρά».

Και ο πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού πρόσθεσε: «Οι Έλληνες προσπαθούν να σταματήσουν τις μαζικές αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά είναι πολύ χαρούμενοι που ήρθα εδώ. Το μόνο που ήθελαν να ξέρουν είναι από που ερχόμουν και τι θα έκανα. Με θερμομέτρησαν και μου έκαναν τεστ». «Από όσα έχω δει οι αφίξεις των Βρετανών δεν θα κάνουν κακό στους Έλληνες αφού οι Έλληνες είναι τόσο προσεκτικοί».

Πηγή: in.gr

Ιταλικό χωριό προσφέρει δωρεάν διαμονή για το καλοκαίρι


Το San Giovanni στην περιοχή Molise της Νότιας Ιταλίας έχει δει τεράστια μείωση στον πληθυσμό του τα τελευταία χρόνια και με την ελπίδα να προσελκύσει επισκέπτες μετά το lockdown λόγω κορωνοϊού, προσφέρει κάτι που όλοι ονειρευόμαστε: δωρεάν διαμονή.

Το πρότζεκτ, το οποίο ονομάζεται Regalati il Molise, δηλαδή «κάνε δώρο στον εαυτό σου τη Molise», προσφέρει 40 διαμονές της μίας εβδομάδας σε ένα από τα τρία γραφικά καταλύματα του χωριού, μεταξύ των μηνών Ιουλίου και Σεπτεμβρίου. 
Μέχρι στιγμής, το πρότζεκτ παρουσιάζει τεράστια επιτυχία και υπάρχουν ήδη εκατοντάδες αιτήσεις από διάφορες χώρες.

Ο στόχος δεν είναι άλλος από το να δοθεί ξανά το φιλί της ζωής στο χωριό, όπου ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει σε ένα κατά τ’ άλλα πανέμορφο σκηνικό με παραδοσιακές πλατείες και παλιά κτίρια. Οι νέοι κάτοικοί του μετανάστευσαν για εύρεση εργασίας και τώρα μοιάζει έρημο.

Το μέρος, ε
ίναι κοντά στην Αδριατική ακτή και στα Απέννινα, σε δύο ώρες απόσταση από τη Ρώμη και τη Νάπολη. Παρ’ όλο που δεν είναι τουριστικό, έχει κατορθώσει να κερδίσει μια θέση στη λίστα των New York Times με τα «52 μέρη να επισκεφτείτε το 2020». Το 2019, μάλιστα, πρόσφερε 700 ευρώ τον μήνα για τρία χρόνια σε όποιον ήθελε να ζήσει εκεί.

Πηγή: clickatlife.gr

Ο πρίγκιπας Κάρολος σε φάρμα με γουρουνάκια και αρνάκια!

AP Photo/Kirsty Wigglesworth, pool

Σωστή εκτροφή. Εχοντας αφήσει πίσω του τον κορωνοϊό και έχοντας ακούσει για την νέα γρίπη των χοίρων, ο πρίγκιπας Κάρολος επισκέφθηκε μια παραδοσιακή Αγγλική φάρμα στο Cheltenham. Φωτογραφήθηκε με άλογα, γουρουνάκια και αρνάκια από τοπικές φυλές στην Cotswold Farm Park που είναι επισκέψιμη και για το κοινό.

Να σημειωθεί ότι ο πρίγκιπας Κάρολος εφαρμόζει παραδοσιακές και φιλικές πρακτικές για το περιβάλλον και στις δικές του εκτάσεις. 

Πηγή: kathimerini.gr

1 σχόλιο:

  1. Βρετανός υπ. Μεταφορών: Ο Στάνλεϊ Τζόνσον δικαιούνταν να ταξιδέψει στην Ελλάδα. "Πρόκειται για οδηγία επομένως ο καθένας μπορεί να αποφασίσει τι θα κάνει με την οδηγία", δήλωσε στο Sky News ο βρετανός υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς. Ερωτηθείς αν ο Στάνλεϊ Τζόνσον, πατέρας του βρετανού πρωθυπουργού, δικαιούνταν να ταξιδέψει στην Ελλάδα, ο Σαπς απάντησε: "Ναι, το υπουργείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας το κατέστησε σαφές. Εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία". ΑΠΕ-ΜΠΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή