4 Αυγούστου 2019

Ο Φράνκι Ζαπάτα διέσχισε τη Μάγχη πετώντας με Flyboard

Ο Γάλλος εφευρέτης Φράνκι Ζαπάτα, ο "ιπτάμενος άνθρωπος", κατάφερε σήμερα να διασχίσει τη Μάγχη επάνω στο Flyboard, την ιπτάμενη σανίδα με στροβιλοκινητήρα που σχεδίασε ο ίδιος. Είχε προηγηθεί στις 25 Ιουλίου μια αποτυχημένη πρώτη του προσπάθεια όταν έχασε την ισορροπία του και έπεσε στη θάλασσα.

Ο Ζαπάτα απογειώθηκε σήμερα από την Σανγκάτ της βορειοδυτικής Γαλλίας, λίγο έξω από το Καλαί, στις 09:17 ώρα Ελλάδας, ενώ συνοδευόταν από τρία ελικόπτερα.

Είκοσι λεπτά αργότερα έφθασε με ασφάλεια στις νότιες ακτές της Βρετανίας, χαιρετώντας τον κόσμο πριν προσγειωθεί στον Κόλπο Σεντ Μάργκαρετ (Saint Margaret Bay), πολύ κοντά στο Ντόβερ, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε η γαλλική τηλεόραση.«Τα τελευταία πέντε με έξι χιλιόμετρα πραγματικά τα απόλαυσα», δήλωσε ο Ζαπάτα σε δημοσιογράφους μόλις προσγειώθηκε στη Βρετανία.

«Το εάν πρόκειται για ιστορικό γεγονός ή όχι, δεν είμαι εγώ αυτός που θα το αποφασίσει, ο χρόνος θα το κρίνει» είπε και πρόσθεσε: «Κατασκευάσαμε μια συσκευή πριν από τρία χρόνια... και τώρα διασχίσαμε τη Μάγχη, είναι τρελό»!

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, kathimerini.gr

Σχετική ανάρτηση:
Γάλλος εφευρέτης «πέταξε» με flyboard την Ημέρα της Βαστίλης (
14.07.2019)


yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου