18 Μαΐου 2022

Σκίτσα: Ο Μητσοτάκης στο Λευκό Οίκο και το Κογκρέσο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στο Λευκό Οίκο, μίλησε χειροκροτούμενος θερμά (περισσότερο από ότι στην ελληνική Βουλή, όπως ο ίδιος σχολίασε) στο Κογκρέσο των ΗΠΑ. Και ΄δεν μπορεί να το πίστέψει! Τσίμπα με λέει στη Μαρέβα! Σχετικό σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην «Καθημερινή» επάνω αριστερά.

Η συνάντηση Μητσοτάκη - Μπάιντεν στο Λευκό Οίκο Η συζήτηση περιεστράφη γύρω από το Ουκρανικό αλλά και στο πως οι ΗΠΑ θα συμβάλλουν ώστε να απεξαρτηθεί η Ευρώπη από το ρωσικό φυσικό αέριο. Πολλή συζήτηση έγινε και για τη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε περιφερειακό ενεργειακό κόμβο. Συζητήθηκε η εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα, αλλά και η απόκτηση από την χώρα μας του αμερικανικού μαχητικού αεροσκάφος F-35.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν φρόντισε να ενημερωθεί για το "που πέφτει η Ελλάδα"! Σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου στα «Νέα»:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι βέβαιος ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα βγάλει όλο τον "φιλελληνισμό του", αλλά... Σκίτσο του Βαγγέλη Χερουβείμ στην Αυγή: 

"Είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας" είπαν Μητσοτάκης και Μπάιντεν... Σκίτσο του Τάσου Αναστασίου στην "Αυγή":
 
Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο των ΗΠΑ . Ο πρωθυπουργός, χειροκροτούμενος πολλές φορές, αναφέρθηκε στους δεσμούς Ελλάδας-ΗΠΑ, καθώς και σε ζητήματα αυτοδιάθεσης, ελευθερίας και δημοκρατίας, λέγοντας: «Οι δύο χώρες μας πάντα βρέθηκαν στη σωστή πλευρά της ιστορίας». Αναφέρθηκε στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, καθώς και στην παράνομη κατοχή της Κύπρου. Δεν θα ανεχθούμε παραβιάσεις της κυριαρχίας μας και τις υπερπτήσεις πάνω από τα κατοικημένα νησιά, οι οποίες πρέπει να πάψουν άμεσα, τόνισε. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στις δυνατότητες αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα, ενώ έκανε μνεία στην ελληνοαμερικανική κοινότητα.

Και ενώ τα μέλη του Κογκρέσου αποθέωσαν τον Μητσοτάκη, στη χώρα μας η κριτική από την αριστερή πλευρά ήταν μικρόψυχη και αμήχανη. Δεν ικανοποίησε τον Αλέξη Τσίπρα. Σχετικό σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην «Καθημερινή»:

Αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης το απολαμβάνει ακούγοντας μουσική από το παλιό αμερικανικό γραμμόφωνο! Σκίτσο του Μιχάλη Κουντούρη στην "Εφ.Συν":

Η ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο δυσαρέστησε την Τουρκία! 
Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην «Καθημερινή»:

H ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο των ΗΠΑ δυσαρέστησε την Τουρκία και προκάλεσε την έντονη αντίδραση των τουρκικών ΜΜΕ. Για «θέατρο» και «σόου» έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι, καλώντας τα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου να σκέφτονται δύο φορές προτού αρχίσουν να χειροκροτούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου