1 Μαΐου 2011

Jefit - Το android ...πάει στο γυμναστήριο!

Η κεντρική οθόνη

Η εφαρμογή Jefit, είναι ίσως το πιο ολοκληρωμένο δωρεάν(1) πρόγραμμα καταγραφής γυμναστικής για όσους διαθέτουν συσκευή με λειτουργικό android.Μεταξύ άλλων η εν λόγω εφαρμογή σας επιτρέπει:
 •  να διαμορφώσετε τις δικές σας ρουτίνες
 •  να μάθετε τις κατάλληλες ασκήσεις για κάθε μυική ομάδα
 • να καταγράψετε την πρόοδο σας στα βάρη και διάφορα στατιστικά του σώματός σας (πχ. βάρος, λίπος)
 • να δημιουργήσετε λογαριασμό στο jefit.com και να συγχρονίζετε την εφαρμογή με την ιστοσελίδα
 • να δημιουργήσετε λογαριασμό για πολλούς διαφορετικούς χρήστες
Από την κεντρική οθόνη, μπορείτε:
 • Να δείτε τις ρουτίνες σας και να δημιουργήσετε καινούριες.
 • Να δείτε ένα πλήρη κατάλογο ασκήσεων, ανά μυική ομάδα (περιλαμβάνει και αερόβιες)
 • Να δείτε/ανανεώσετε τα στατιστικά σας (βάρη,λίπος κλπ - περιλαμβάνει και γραφήματα)
 • Να δείτε τις ασκήσεις που πραγματοποιήσατε στο παρελθόν και σημειώσεις σας για αυτές
 • Να διαμορφώσετε το προφίλ σας
 • Να αλλάξετε τις ρυθμίσεις της εφαρμογής
 • Να συγχρονίσετε την εφαρμογή με το jefit.comΡουτίνες

Για κάθε ρουτίνα μπορείτε να προσθέσετε όνομα, κάποιες γενικές πληροφορίες και σχόλια. Στη συνέχεια επιλέγετε πόσες φορές γυμνάζεστε την εβδομάδα και αν θέλετε καθορίζετε και συγκεκριμένες μέρες. Τέλος, διαλέγετε τις ασκήσεις, τα σετ και τα διαλείμματα μεταξύ των σετ.

Εδώ είναι και το ζουμί της εφαρμογής, καθώς μπορείτε μετά το τέλος κάθε σετ να σημειώνετε  το βάρος και τις επαναλήψεις που κάνατε, καθώς επίσης και κάποιες σημειώσεις αν το επιθυμείτε και η εφαρμογή μπορεί να ξεκινήσει την αντίστροφη μέτρηση προς το επόμενο σετ.

Θετικό στοιχείο είναι πως η εφαρμογή υπολογίζει το 1RM σας αυτόματα και σας ενημερώνει πότε έχετε κάνει νέο ρεκόρ. Επίσης, η εφαρμογή περιλαμβάνει κάποια animations των ασκήσεων, αν και αυτά είναι πολύ βασικά και τίποτα το ιδιαίτερο.

Αρνητικό είναι πως τα βάρη (υπάρχουν σε lb και σε kg) δεν έχουν μικρές διαβαθμίσεις (πχ. 1 κιλού), αλλά μπορείτε να βάλετε το πλησιέστερο βάρος και ύστερα να το αλλάξετε από την οθόνη των logs.


Επιλογή/δημιουργία ρουτίνας


Μία ρουτίνα
Οι ασκήσεις μίας ρουτίνας


Κατά τη διάρκεια της άσκησης


Animations


Ασκήσεις:

Η εφαρμογή διαθέτει μια αξιοπρεπή βάση ασκήσεων και σίγουρα θα καλύψει τους περισσότερους. Υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας δικών σας ασκήσεων.

Ασκήσεις


Logs:

Από τα logs, μπορείτε να δείτε πληροφορίες (σετ,βάρη,σημειώσεις,1RM κλπ) για ότι ασκήσεις κάνατε στο παρελθόν.


Logs
Στατιστικά:

Στα στατιστικά μπορείτε να δείτε (και με γραφήματα) την πρόοδο που κάνετε (βάρη, λίπος κλπ). Δυστυχώς δε μπορείτε να δείτε την πρόοδο σε όλες τις ασκήσεις, παρά μόνο σε ορισμένες επιλεγμένες, αλλά τουλάχιστον περιλαμβάνονται όντως οι βασικότερες ασκήσεις (squat, deadlift, shoulder press, rows, curls κα)

Στατιστικά
Προφίλ:

Στην οθόνη του προφίλ μπορείτε να κάνετε ορισμένες βασικές ενέργειες, όπως να προσθέσετε χρήστες, να ορίσετε ένα στόχο ή να διαχειριστείτε τα δεδομένα που αποθηκεύει η εφαρμογή.

Προφίλ


Συμπέρασμα:

Η εν λόγω εφαρμογή είναι από τις καλύτερες εφαρμογές για όσους ασχολούνται με τη γυμναστική και θέλουν να καταγράφουν την πρόοδο τους. Επιτρέπει να προσθέσετε όσους χρήστες θέλετε, διαθέτει μία καλή βάση ασκήσεων και έχει πολλά χρήσιμα χαρακτηριστικά, όπως η γραφική απεικόνιση της προόδου σας, η προσθήκη σημειώσεων και η αντίστροφη μέτρηση του διαλείμματος μεταξύ των σετ. Είναι ιδιαίτερα ευέλικτη, εύχρηστη και κυρίως - δωρεάν!

Προσωπικά τη χρησιμοποιώ εδώ και πολύ καιρό και τη συνιστώ ανεπιφύλακτα.


Σημειώσεις

 1. Υπάρχει και premium έκδοση, αλλά δε χάνετε τίποτα στην ουσία με την απλή έκδοση.