27 Ιουλίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 27.7.2016

Απορρίφθηκε η πρόταση ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το τρίτο μνημόνιο. Απορρίφθηκε, την Τρίτη το βράδυ, με 155 «όχι» έναντι 96 υπέρ και 20 «παρών», η πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την διερεύνηση των αιτιών επιβολής τραπεζικής αργίας και κεφαλαιακών περιορισμών και την υπογραφή του τρίτου μνημονίου.
 
Αναβολή στις συνεντεύξεις ασύλου των «οκτώ». Τον Αύγουστο θα ξεκινήσει τελικά η εξέταση των αιτημάτων ασύλου των Τούρκων στρατιωτικών που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα. 

Με κατάληψη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν οι αντιεξουσιαστές. Με κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη απάντησαν οι αντιεξουσιαστές στην αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης τριών κτιρίων τα οποία είχαν καταληφθεί από άτομα που φαίνεται ότι πρόσκεινται στον λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο. Στο μεταξύ, την αντίθεσή του στην εκκένωση των υπό κατάληψη χώρων εξέφρασε με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ! 

Τις αυστηρότερες δυνατές ποινές πρότεινε η εισαγγελέας για τους κατηγορούμενους του Noor One το οποίο πιάστηκε τον Ιούνιο του 2014 να μεταφέρει δύο τόνους ηρωίνη. Συγκεκριμένα στους κατηγορούμενους Γιαννουσάκη και Μπουρδούβαλη προτάθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης συν 10 έτη και ένα εκατομμύριο ευρώ πρόστιμο. Για τους τρεις Τούρκους που συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι χρηματοδότησαν την αγορά και μεταφορά της ηρωίνης, προτάθηκε επίσης η ποινή της ισόβιας κάθειρξης συν 10 χρόνια και πρόστιμο ύψους 500.000. Για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους προτάθηκε ποινή 10 έως 20 χρόνια φυλάκισης

«Έκρηξη» οφειλών προς τα ταμεία. Στο ιλιγγιώδες ποσό των 16,6 δισεκ ευρώ (τρέχον υπόλοιπο) εκτινάχθηκαν τα χρέη από ασφαλιστικές οφειλές επιχειρήσεων - εργοδοτών - ασφαλισμένων προς τα ταμεία, σύμφωνα με τα στοιχεία της τριμηνιαίας έκθεσης του ΚΕΑΟ για το διάστημα Απριλίου - Ιουνίου 2016. Το ποσό αυτό είναι αυξημένο κατά 900 εκατ. ευρώ μέσα σε ένα τρίμηνο, καθώς στο 1ο τρίμηνο του έτους (Ιανουάριος - Μάρτιος) οι οφειλές είχαν ανέλθει στα 15,7 δισ. ευρώ. 


«Τα 2/3 των οφειλών ύψους 16,6 δισ. ευρώ προς τα ταμεία αφορούν εταιρίες που δεν υπάρχουν πια». «Είναι σημαντικό να καλλιεργηθεί η ασφαλιστική συνείδηση μέσω της δημιουργίας εμπιστοσύνης προς το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του ΙΚΑ, Διονύσης Καλαματιανός, διευκρινίζοντας ότι μεγάλο μέρος των οφειλών ύψους 16,6 δισ. ευρώ στα ταμεία αφορούν εταιρίες που δεν υπάρχουν πια. 

ΤτΕ: Δράσεις για την αποτελεσματική διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Αναρτήθηκε χθες στο δικτυακό τόπο της Τράπεζας της Ελλάδος η «Επισκόπηση του Ελληνικού Χρηματοπιστωτικού Συστήματος». Η συγκεκριμένη Επισκόπηση έχει περίοδο αναφοράς την πενταετία 2010-2015 σε ό,τι αφορά τη διαρθρωτική ανάλυση, ενώ εστιάζεται στην περίοδο 2014-2015, με αναφορά και στο 2016, σε ό,τι αφορά την ανάλυση του πιστωτικού κινδύνου και των κινδύνων ρευστότητας και αγοράς.

Φωτογραφία που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από την πυρκαγιά στο χωριό Λιθί, τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016. Η μεγάλη πυρκαγιά στη νότια Χίο κατέκαψε χιλιάδες στρέμματα δασικής και καλλιεργήσιμης έκτασης. Η καμένη έκταση είναι περίπου 35.000 στρέμματα, ενώ μεγάλη είναι η ζημιά στα μαστιχόδεντρα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου Γ. Τούμπο μέχρι και το 90% των μαστιχόδεντρων καταστράφηκε στα χωριά Λιθί, Ελάτα και Βέσσα ενώ σημαντικές είναι οι καταστροφές σε Μεστά, Αρμόλια και Πυργί. Από naftemporiki.gr, Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΡΓΙΑΣ

Β. Λεβέντης: ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΝΔ σχημάτισαν άξονα για να ανατρέψουν την κυβέρνηση
Συμφωνία για ανατροπή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχουν συνάψει το ΠΑΣΟΚ,Το Ποτάμι και η ΝΔ, όπως είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης.

Γλίτωσαν τα πρόστιμα Ισπανία και Πορτογαλία... λόγω Brexit. Την μη επιβολή προστίμου σε Ισπανία και Πορτογαλία για τα υψηλά ελλείμματα αποφάσισε την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, γεγονός που φανερώνει εμφανή απόκλιση από τους κανόνες της Ε.Ε. 

Στην Κλίντον και επίσημα το χρίσμα των Δημοκρατικών. Το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές εξασφάλισε χθες επίσημα η πρώην υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, η οποία αποτελεί την πρώτη γυναίκα που ηγείται του ψηφοδελτίου μεγάλου κόμματος στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου