4 Οκτωβρίου 2011

Κυκλοφόρησε το demo του Forza Motorsport 4

Από σήμερα οι φίλοι των racing sims, που διαθέτουν xbox live gold συνδρομή, μπορούν να κατεβάσουν απο το xbox live το πολυαναμενόμενο demo του forza motorsport 4. Διαβάστε παρακάτω τις πρώτες εντυπώσεις:


ΤΟ DEMO

Το demo είναι διαθέσιμο σε όσους έχουν gold συνδρομή από χθες, ενώ μάλλον στις 7 Οκτωβρίου θα μπορούν να το δοκιμάσουν και οι υπόλοιποι. 

Μπορείτε να κάνετε Quick Race στην πίστα Berner Alps, διαλέγοντας ένα αυτοκίνητο μεταξύ των Kia cee’d, 1970 Mercury Cougar Eliminator, 2011 Subaru WRX STI και 2011 Ferrari 599 GTO. Από χρώμα του αυτοκινήτου και επίπεδο δυσκολίας (δηλ. τα διάφορα "βοηθήματα") μπορείτε να τα επιλέξετε ότι θέλετε, καθώς είναι διαθέσιμες όλες οι επιλογές.

Επίσης μπορείτε να δοκιμάσετε το νέο Rivals-mode οδηγόντας ο ένας μετά τον άλλον με ένα φίλο σας. Το Kinect δυστυχώς δεν υποστηρίζεται στο demo.

ΓΡΑΦΙΚΑ

(από ign.com)
Τα γραφικά είναι σαφώς βελτιωμένα, κυρίως χάρη στην τεχνική Image-based Lighting που ανέπτυξε η Microsoft μαζί με τεχνικούς κινηματογραφικών ταινιών. Το περιβάλλον, τα βουνά, το νερό και -κυρίως- τα αυτοκίνητα αποτυπώνονται πάρα πολύ καλά.

Ακόμη και από τη θέση του οδηγού μπορεί κανείς να δει με λεπτομέρια το εσωτερικό του αυτοκινήτου (η Microsoft καυχιέται πως μπορεί κανείς να δει λεπτομέριες μέχρι και σε 6 ιντσες απόσταση από κάθε αυτοκίνητο).

Η παραμικρή ζημιά ακόμη και από μία απλή επαφή με αντίπαλο όχημα, εμφανίζεται άμεσα στο αυτοκίνητό σας, αν και από τη θέση του οδηγού υπάρχει ένα bug που τις κάνει να "εξαφανίζονται".

GAMEPLAY

(από ign.com)
Το παιχνίδι σας ξεκινά με έναν γύρο στις Άλπεις, όπου και εξετάζει πόσο ικανοί οδηγοί είστε. Στη συνέχεια σας αφήνει να διαλέξετε το πρώτο σας αυτοκίνητο - και εδώ φανταστείτε κάτι πολύ αργό και πολύ φθηνό φυσικά - και να ξεκινήσετε την καριέρα σας.

Υπάρχει σαφής βελτίωση στο ρεαλισμό των αντίπαλων, οι οποίοι πλέον κάνουν πιο ανθρώπινα λάθη και έχουν ο καθένας δική του προσωπικότητα. Ακόμη και εάν καταδιώκετε ως δεύτερος τον πρώτο, αυτός μπορεί να κάνει λάθη και να σας επιτρέψει να πάρετε την πρωτοπορία. Πέρα από το γεγονός πως είναι εντυπωσιακά, τα ατυχήματα είναι πλέον και ρεαλιστικά και λογικά.

Τα στοιχεία RPG στο παιχνίδι πληθαίνουν, καθώς ο παίκτης μπορεί να λάβει την "επιβράβευσή" του, υπό τη μορφή χρημάτων, experience points και affinity points (το τελευταίο έχει να κάνει με τον κατασκευαστή του αυτοκίνητου και ξεκλειδώνει αυτοκίνητα κλπ του ιδίου κατασκευαστή). Επίσης μπορούν να κερδίσουν badges (όπως π.χ. και στο call of duty), τα οποία μπορούν να εμφανίζουν στο προφιλ τους.
Preview από την IGN

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ

Στο "Autovista" μπορείτε να χαζέψετε τα αυτοκίνητα σαν να είσασταν στην αντιπροσωπία, με τη φωνή του Jeremy Clarkson από το Top Gear να σας ξεναγεί. Η Microsoft καυχιέται μάλιστα πως μπορεί κανείς να δει λεπτομέριες μέχρι και σε 6 ιντσες απόσταση από κάθε αυτοκίνητο. Δυστυχώς όμως δεν μπορείτε να δείτε έτσι όλα τα αμάξια - η Turn 10 φαίνεται να δίνει έμφαση στα ιστορικά αμάξια και όσα έχουν ιδιαίτερη σημασία για το παιχνίδι.

Το Kinect μπορεί να χρησιμοποιηθεί (όχι στο demo δυστυχώς) για να πλοηγηθείτε στο Autovista και επίσης για να κοιτάτε δεξιά-αριστερά κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει επίσημα στις 11 Οκτώβρη στις ΗΠΑ και 14 Οκτώβρη στην Ευρώπη.

Δοκιμή του demo