8 Φεβρουαρίου 2015

Σουλτς: Ο Αλ. Τσίπρας πρέπει να αποβάλει τον προεκλογικό του ρόλο

Νέες συστάσεις προς την Ελλάδα «να τηρήσει τις δεσμεύσεις της», αλλά και προς τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά «να εγκαταλείψει τον προεκλογικό του ρόλο και να αναλάβει το ρόλο του πρωθυπουργού» απευθύνει ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί αύριο στην εφημερίδα Tagesspiegel του Βερολίνου. 

«Αν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, τότε οι δανειστές θα την στηρίξουν. Αν μια πλευρά αθετήσει τις συμφωνίες, θα το πράξει και η άλλη. Και αυτό ακριβώς είναι που δεν θέλει η Ελλάδα στην παρούσα φάση», δήλωσε ο κ. Σουλτς λίγες ημέρες πριν από το Eurogroup και την Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι «είναι λογικός άνθρωπος με τον οποίο μπορείς να μιλήσεις. Θα πρέπει όμως να εγκαταλείψει τον προεκλογικό του ρόλο, που του επιβάλλει να εφαρμόσει με κάθε κόστος το πρόγραμμα του κόμματός του, και να αναλάβει το ρόλο του πρωθυπουργού».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Μάρτιν Σουλτς είπε ότι έχει κατανόηση για την δεινή θέση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα. «Κατά κάποιο τρόπο η ελληνική κυβέρνηση έχει εγκλωβιστεί, είπε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου. Υποσχέθηκε πράγματα που θέλει να εφαρμόσει βραχυπρόθεσμα, αλλά δεν είναι σε θέση να το πράξει γιατί πάγωσε το πρόγραμμα προσαρμογής», τόνισε ο Γερμανός πολιτικός.

Κάλεσε, παράλληλα, για ακόμη μια φορά την Ελλάδα να φορολογήσει τους πολύ πλούσιους και να καταπολεμήσει την φοροδιαφυγή. Στο εγχείρημα αυτό η κυβέρνηση θα έχει τη στήριξη «ολόκληρης της Ευρώπης», τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου. 

Πηγή: www.naftemporiki.gr 08.02.2015
Σουλτς: Ο Αλ. Τσίπρας πρέπει να αποβάλει τον προεκλογικό του ρόλο 






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου