1 Φεβρουαρίου 2015

Αλλαγές στη διοίκηση της Eurobank

Συνεδρίασε την Κυριακή το απόγευμα το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας και ενέκρινε τις αλλαγές στη διοίκηση της Eurobank που πρότεινε η "Fairfax" ως βασικός μέτοχος της Τράπεζας. Στη συνέχεια οι αλλαγές εγκρίθηκαν από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Στη θέση του προέδρου τοποθετείται ο Νίκος Καραμούζης και στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου ο Φωκίων Καραβίας.

Προηγουμένως, ο επικεφαλής της Fairfax κ. Πρεμ Γουάτσα (Prem Watsa) είχε εισηγηθεί την παραίτηση του Χρήστου Μεγάλου από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και του Τάκη Θωμόπουλου από τη θέση του προέδρου του πιστωτικού ιδρύματος.

Οι αλλαγές αυτές αποφασίστηκαν μετά τη συνάντηση του είχαν την Παρασκευή ο αντιπροέδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης με τον επικεφαλής της Fairfax και βασικό μέτοχο της Eurobank Πρεμ Γουάτσα.

Σημειώνεται ότι ο μέχρι τώρα διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας, Χρήστος Μεγάλου (που πέτυχε και την μεγάλη αύξηση κεφαλαίου των 2,86 δισεκ. ευρώ), δεν αποχωρεί από τον ευρύτερο όμιλο, καθώς του προτάθηκε να αναλάβει σημαντική θέση στo FairFax Καναδά. 


Πηγές: www.tovima.gr και bankingnews.gr






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Θετικά την αλλαγή στη διοίκηση της Eurobank υποδέχτηκε το χρηματιστήριο, αφού σήμερα η μετοχή της σημείωσε άλμα κατά +14,55%. Αλλά και γενικότερα το κλίμα ήταν καλό με το Γενικό Δείκτη να σημειώνει άνοδο κατά 4,64%

    ΑπάντησηΔιαγραφή