1 Μαρτίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 1.3.2016

Εντονη ανησυχία για βίαιη εισβολή προσφύγων στην ΠΓΔΜ. Επτάμισι χιλιάδες άνθρωποι περιμένουν τη στιγμή που οι αστυνομικές αρχές της ΠΓΔΜ θα ανοίξουνν τον φράχτη, με την ελπίδα να προλάβουν να εισέλθουν στον «βαλκανικό διάδρομο». Εκφράζονται φόβοι επικείμενης μαζικής βίαιης εισβολής στο έδαφος της ΠΓΔΜ από τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που παραμένουν καθηλωμένοι κάτω από απάνθρωπες συνθήκες στο πέρασμα της Ειδομένης.
 
Εμπόδια της Τουρκίας στη συμφωνία στο ΝΑΤΟ. Ο διοικητής της νατοϊκής μοίρας προσέκρουσε σε άρνηση της Αγκυρας να δώσει άδεια στο πλοίο «Bonn» για να πλεύσει στα τουρκικά χωρικά ύδατα μεταξύ Λέσβου και Τουρκίας, με επιβαίνουσα την υπουργό Αμυνας της Γερμανίας Ούρσουλα φον ντερ Λάγιεν. 

Προς το παρόν οι θεσμοί δεν επιστρέφουν. Παραμένουν προς το παρόν οι διαφορές μεταξύ των θεσμών και του ΔΝΤ με αποτέλεσμα να μην επιστρέφουν οι θεσμοί στην Ελλάδα και να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση. Ίσως επιστρέψουν την ερχόμενη εβδομάδα. 

Μετωπική Χουλιαράκη-Βελκουλέσκου στο Euro Working GroupΔεν επιστρέφει άμεσα το κουαρτέτο, «σε υψηλότερο επίπεδο» μεταξύ των Θεσμών περνάει τώρα η διαπραγμάτευση - Στις Βρυξέλλες την Τετάρτη ο Τσακαλώτος.  

Ποτάμι: Παραιτήθηκε από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Χ. Θεοχάρης. Την παραίτηση του από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Ποταμιού γνωστοποιήσε ο Χάρης Θεοχάρης, με επιστολή του προς τον Σταύρο Θεοδωράκη. Τη θέση του κ. Θεοχάρη θα αναλάβουν οι βουλευτές Γιώρος Αμυράς και Σπύρος Δανέλλης. Ο κ. Θεοχάρης, ο οποίος δηλώνει ότι παραμένει βουλευτής του κόμματος, υποστηρίζει ότι στο συνέδριο δεν ελήφθησαν "αποφάσεις για την ουσιαστική αναγέννηση και επανίδρυση του Ποταμιού".

Eurobank: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του δικτύου της Alpha Bank στη Βουλγαρία. Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του συνόλου των δραστηριοτήτων του Καταστήματος Βουλγαρίας της Alpha Bank από τη θυγατρική της Eurobank στη Βουλγαρία, Eurobank Bulgaria AD ("Postbank”), σε συνέχεια λήψεως των σχετικών εποπτικών εγκρίσεων. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με την εξαγορά των εργασιών του Καταστήματος Βουλγαρίας της Alpha Bank, η Postbank καθίσταται η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα στη Βουλγαρία με βάση τις καταθέσεις και τις χορηγήσεις.

Οι φοροτεχνικοί μπλοκάρουν την υποβολή φορολογικών δηλώσεων. Οι επιστήμονες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους για το Ασφαλιστικό. Ετοιμάζουν συμβολικές καταλήψεις εφοριών και καλούν τα μέλη τους να "κλειδώσουν" το Taxisnet. 

Κρίσιμες προκριματικές σε 12 πολιτείες Μεγάλη αναμέτρηση αναμένεται στις ΗΠΑ. Την 1η Μαρτίου, την επονομαζόμενη Super Tuesday, διεξάγεται η προκριματική διαδικασία των εκλογών σε 12 πολιτείες που θεωρείται οιωνός για το τελικό αποτέλεσμα.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου