21 Μαρτίου 2016

Hopwave: Σαρώνοντας τα startup βραβεία

Δημιούργησαν μία πλατφόρμα που επιτρέπει την on line εύρεση και κρατήση εισιτηρίων μικρών πλοίων που εκτελούν δρομολόγια ανάμεσα στα νησιά (island hoping).

Η ομάδα του Hopwave, μία από τις ταχύτερα ανερχόμενες ελληνικές startup,

κατέλαβε την πρώτη θέση στον δεύτερο διαγωνισμό θαλάσσιας οικονομίας Blue Growth, ενώ την περασμένη Παρασκευή το βράδυ πρόλαβε να «σηκώσει» και το The Squeeze#6 του Orange Grove και μαζί 15.000 ευρώ.

«Το hopwave είναι ένα εργαλείο στα χέρια του ταξιδιώτη, με το οποίο μπορεί να βρει online πληροφορίες για όλους τους δυνατούς τρόπους μετακίνησής μέσω θαλάσσης, όπως τουριστικά σκάφη αναψυχής, ferry boats, καταμαράν, πλοία ακτοπλοϊκών γραμμών, ακόμη και υδροπλάνα», λέει ο Γιώργος Σιάτρας. Στόχος τους είναι ο ταξιδιώτης να μπορεί να κινηθεί μεταξύ των νησιών και να ανακαλύψει τις ομορφιές των προορισμών γύρω από το νησί που βρίσκεται. «Μέσα από το hopwave έχει πλέον τη δυνατότητα να σχεδιάσει το πρόγραμμα διακοπών του και να κλείσει τα εισιτήριά του σε πραγματικό χρόνο», προσθέτει.

Η ιδέα της δημιουργίας της πλατφόρμας τους ήρθε όταν, ως ταξιδιώτες και οι ίδιοι, παρατήρησαν την έλλειψη πληροφοριών σχετικά με τα δρομολόγια των διαθέσιμων μέσων μεταφοράς μεταξύ των νησιών. «Το καλοκαίρι που πέρασε, είχαμε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε στον επιχειρηματικό διαγωνισμό Get CruiseInn, όπου αναδείξαμε το πρόβλημα. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού μάλιστα ήρθαμε σε επαφή τόσο με τουρίστες όσο και ιδιόκτητες των μικρών καραβιών, οι οποίοι μας επιβεβαίωσαν την ύπαρξη του προβλήματος» αναφέρει.

Πηγή: www.protothema.gr

Σχετική ανάρτηση: Τέσσερις startups με το βλέμμα στη… θάλασσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου