3 Μαρτίου 2016

Δριμύτατο «κατηγορώ» από 90 Αυστριακούς συγγραφείς για την ενοχοποίηση της Ελλάδας

Ένα δριμύτατο «κατηγορώ» εναντίον της «απαράδεκτης ενοχοποίησης» της Ελλάδας σε σχέση με την προσφυγική κρίση, απευθύνουν προς πάσα κατεύθυνση, και κυρίως προς την αυστριακή κυβέρνηση, οι 90 γνωστότεροι συγγραφείς της Αυστρίας, ανάμεσά τους η βραβευμένη με το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, Ελφρίντε Γέλινεκ. 

Συγκεκριμένα οι συγγραφείς τονίζουν πως διαχωρίζουν κατηγορηματικά τη θέση τους από τις ενοχοποιήσεις εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης και από την, ως εκ τούτου, πλήρη μη-αλληλέγγυα στάση της αυστριακής κυβέρνησης απέναντι στον πληθυσμό των ελληνικών περιοχών που φιλοξενούν τους πρόσφυγες.

Ταυτόχρονα, χαρακτηρίζουν «υπεροπτικές τις κενές λόγου φλυαρίες περί "ασκήσεων" που πρέπει να τελειώνει η Ελλάδα», φλυαρίες που, όπως σημειώνουν, «και πλήρως ανάρμοστες είναι και αποδεικνύουν την ανικανότητα του τρόπου σκέψης».

Ζητούν να επιδειχθεί πολιτική και οικονομική αλληλεγγύη προς τις θιγόμενες χώρες πρώτης υποδοχής, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, «εν όψει μίας επαπειλούμενης ανθρωπιστικής καταστροφής, για της οποίας την όξυνση φέρει την ευθύνη ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση».

Οι Αυστριακοί συγγραφείς διαμαρτύρονται επίση για την πολιτική των συνοριακών φρακτών και της περιχαράκωσης, «όπως αυτή αποφασίστηκε πρόσφατα στην Βαλκανική Σύνοδο Κορυφής στη Βιέννη», καθώς και για την καθιέρωση αυθαίρετων αριθμητικών ανώτερων ορίων στην υποδοχή αιτούντων άσυλο, κάτι που οδηγεί, όπως επισημαίνουν, στην καθήλωση των προσφύγων στην Ελλάδα και άμεσα σε μία ανθρωπιστική καταστροφή.yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου