9 Μαρτίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 9.3.2016

(upd) Ασυνήθιστες συμμαχίες στο προσφυγικό. Ο γερμανικός τύπος διακρίνει προσέγγιση της Ελλάδας με την Τουρκία αλλά και σύσφιξη των ελληνογερμανικών σχέσεων με αφορμή τις προσπάθειες διαχείρισης των προβλημάτων που συνδέονται με το προσφυγικό ζήτημα. 

Ωρολογιακή βόμβα η Ειδομένη. Δεκατρείς με δεκατέσσερις χιλιάδες πρόσφυγες στοιβάζονται στον αυτοσχέδιο καταυλισμό στην Ειδομένη, σε ένα άθλιο χωνευτήρι από λάσπες, δάκρυα, περιφραγμένες ελπίδες, πείνα και οργή. Το κλίμα είναι εκρηκτικό, μετά και το κλείσιμο των συνόρων. Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η κατάσταση από απόψεως υγιεινής. 

Εκκένωση της Ειδομένης, μετεγκατάσταση προσφύγων
. Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε, όπως όλα δείχνουν, την εκκένωση και τη μεταφορά των προσφύγων της Ειδομένης σε νέα κέντρα φιλοξενίας μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή τους τις επόμενες μέρες, γράφει το Spiegel Online. 


Το προσφυγικό στη σάτυρα: Σκίτσο του Πάνου Μαραγκού: 

Φερχόφσταντ: Δίνουμε τα κλειδιά της Ευρώπης στην Τουρκία. «Εξάγουμε τα προβλήματά μας και δίνουμε τα κλειδιά της Ευρώπης στην Τουρκία» δήλωσε σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο επικεφαλής της πολιτικής ομάδας των Φιλελευθέρων Δημοκρατών, Γκι Φερχόφσταντ, ασκώντας σκληρή κριτική στην καταρχήν συμφωνία ανάμεσα σε ΕΕ και Τουρκία για την προσφυγική κρίση. 

Προκλήσεις Χρυσής Αυγής σε Αθήνα και Στρασβούργο - Ο Μ. Σουλτς έδιωξε από το Ευρωκοινοβούλιο τον Ε. Συναδινό. Οι προκλήσεις της Χρυσής Αυγής δεν γνωρίζουν σύνορα. Την ώρα που οι βουλευτές του κόμματος άρθρωναν για ακόμα μία φορά έναν λόγο εκτός ελέγχου με κηρύγματα μίσους κατά προσφύγων και μεταναστών αλλά και ύβρεις κατά ξένου κράτους-συμμάχου της Ελλάδας στο ελληνικό Κοινοβούλιο, χωρίς να υπάρξει η παραμικρή αντίδραση, στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο Μάρτιν Σουλτς έδινε εντολή για αποπομπή από την αίθουσα του ευρωβουλευτή του κόμματος, Ελευθέριου Συναδινού. 

Εφτασε η τρόικα στην Αθήνα αναμένεται να συναντηθούν το μεσημέρι (14:00), με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, ενώ στις 18:30 είναι το κρίσιμο ραντεβού για το Ασφαλιστικό με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο. Τα βασικά θέματα της αξιολόγησης είναι το Ασφαλιστικό, τα μέτρα κάλυψης του δημοσιονομικού κενού, το νέο φορολογικό, το υπερ-ταμείο για τις ιδιωτικοποιήσεις, τα κόκκινα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τα κόκκινα στεγαστικά. 

Μοσχοβισί: Πρώτα μεταρρυθμίσεις και μετά το χρέος. Αισιόδοξος πως θα υπάρξει συμβιβασμός για το ελληνικό χρέος μέχρι την Πρωτομαγιά εφ όσον προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις εμφανίστηκε ο Επίτροπος Οικονομικών, σε διαφορετική γραμμή με τον Β. Σόιμπλε που δήλωσε πως η συζήτηση για το χρέος είναι μόνο για λόγους εντυπωσιασμού και όχι ουσίας.

Ντομπρόβσκις: Στο χέρι της Αθήνας το κλείσιμο της αξιολόγησης. Επιμένει στη μεταρρύθμιση για ασφαλιστικό, Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, δημόσια διοίκηση.

G. Friedman: «Να είστε έτοιμοι για διακρατικό πόλεμο». "Δεν έχει υπάρξει ποτέ αιώνας που δεν είχε έναν συστημικό πόλεμο, έναν πόλεμο που το σύνολο του συστήματος κλονίζεται. Θέλετε να στοιχηματίσετε ότι αυτός θα είναι ο μόνος αιώνας, που δεν θα έχει ένα; Το βάζω αυτό το στοίχημα..." αναφέρει ο Τζορτζ Φρίντμαν (George Friedman), σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη του με τον «Business Insider. Και προειδοποιεί: "Να είστε έτοιμοι για πόλεμο".

Τουρκικό Πανεπιστήμιο ανακήρυξε τον Τσίπρα επίτιμο διδάκτορα Πολιτικής Οικονομίας. «Είναι κάπως παράξενο και παράδοξο να απονέμεται σε έναν αριστερό αυτός ο τίτλος», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στο ιδιωτικό οικονομικό πανεπιστήμιο της Σμύρνης «İzmir Ekonomi Üniversitesi», το οποίο χθες τον ανακήρυξε σε επίτιμο διδάκτορα Πολιτικής Οικονομίας. 

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Θα πάρω πρωτοβουλίες για να ανατραπεί το καθεστώς Τσίπρα». «Ανδρείκελο» χαρακτήρισε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η τέως πρόεδρος της Βουλής μιλώντας στον ΣΚΑΙ - Αποκάλυψε ότι τον Μάιο του '15 ο Ι. Βαρουφάκης ενημέρωνε για τα IOUs. 

Ο Σάντερς το Μίσιγκαν, η Κλίντον το Μισισίπι κι ο Τραμπ και τα δύο. Μοιρασμένη η πρώτη εικόνα στους Δημοκρατικούς από τις εσωκομματικές διαδικασίες της Τρίτης, με τον Μπέρνι Σάντερς να κάνει την έκπληξη κατακτώντας το Μίσιγκαν και την Χίλαρι Κλίντον να παίρνει το Μισισίπι. Στους Ρεπουμπλικανούς πάντως, ο Ντόναλντ Τραμπ επικράτησε και στις δύο πολιτείες όπως και στη Χαβάη, ενώ στο Άινταχο εμφανίζεται νικητής ο Τεντ Κρουζ.







yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου