23 Οκτωβρίου 2016

Παλιά Κομμουνιστικά ανέκδοτα. Μέρος 5ο

Όταν ο Στάλιν συμπλήρωσε 25 χρόνια εξουσίας στη Ρωσία, διέταξε την έκδοση μιας επετειακής σειράς γραμματοσήμων, αρίστης ποιότητας, με την εικόνα του. Η σειρά εκδόθηκε, όμως σταδιακά άρχισαν να φτάνουν στ’ αυτιά του παράπονα πως τα γραμματόσημα δεν κολλούσαν κανονικά και ο Στάλιν εξοργίστηκε! Κάλεσε λοιπόν τον επικεφαλής της μυστικής αστυνομίας και τον διέταξε να διεξάγει έρευνα σχετικά με το γεγονός.
Ο επικεφαλής έκανε επιτόπια έρευνα και κατόπιν επέστρεψε για αναφορά του. Είπε λοιπόν στον Στάλιν:
- Σύντροφε, η ποιότητα των γραμματοσήμων είναι μια χαρά... Το πρόβλημα είναι πως οι πολίτες μας τα φτύνουν από τη λάθος μεριά! 


Ο Ιωσήφ Στάλιν ήταν Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Σοβιετικής Ένωσης από το 1922 μέχρι το 1953.

Ο Λένιν, αφού έφερε εις πέρας τη Ρωσική Επανάσταση, κάποια στιγμή πεθαίνει και σαν άθεος που ήταν πάει στην Κόλαση. Φθάνοντας εκεί διαπιστώνει την κακή κατάσταση που επικρατει, αγανακτεί, διοργανώνει συλλαλητήρια και πορείες, δημιουργεί συνδικάτα και υποκινεί εξεγέρσεις. 
Ο Σατανάς δεν ξέρει πως να αντιμετωπίσει την κατάσταση και απελπισμένος ζητά την βοήθεια του Θεού:
Σατανάς: «Θεέ, έχω εδώ έναν αναρχικό που μου τα’χει κάνει όλα μπάχαλο, να σου τον στείλω με μετάθεση πάνω στον παράδεισο μπας και βρούμε ησυχία μας;».
Θεός: «Άντε στειλ’ τον, αλλά θα μου χρωστάς μια χάρη».
Μετά από ένα μήνα, ο Σατανάς δεν έχει κανένα νέο από τον Θεό οπότε τον πάρει τηλέφωνο:
Σατανάς: «Έλα ρε φίλε Θεέ, τι έγινε με εκείνον τον Λένιν που σου είχα στείλει, όλα καλά;».
Θεός: «Πρώτον δεν είμαστε φίλοι αλλά σύντροφοι και δεύτερον δεν…υπάρχει Θεός!». 

Βλαντίμιρ Ιλίτς Λένιν (22 Απριλίου 1870 – 21 Ιανουαρίου 1924), ήταν μεγάλος πολιτικός, ηγέτης της Ρωσικής Επανάστασης και επικεφαλής της Ε.Σ.Σ.Δ. (1922-1924). Ηγέτης της Κομμουνιστικής Διεθνούς και του μπολσεβικικού κόμματος.

Διάλογος, μεταξύ φύλακα και κρατούμενου, σε σταλινικό γκούλαγκ:
- Πόσα χρόνια έφαγες ρε;
- 25.
- Γιατί; Τί έκανες;
- Τίποτα!
- Ψεύτη! Αν δεν κάνεις τίποτα, τρως μόνο 10 χρόνια!


Ένας σύντροφος στη Σοβιετική Ένωση έχει βάλει στόχο να πάρει ένα αυτοκίνητο, ένα Moskvitch. Μαθαίνει την τιμή του (κάποια εκατομμύρια ρούβλια) και μετά από 12 χρόνια δουλειάς κατορθώνει να τα μαζέψει. Παίρνει τα λεφτά και πάει στο ταμείο:
- Ορίστε τα χρήματα, λέει στον ταμία, ήρθα να πάρω το Moskvitch.
- Πρέπει πρώτα να συμπληρώσεις όλες αυτές εδώ τις αιτήσεις και να τις υποβάλεις στις αντίστοιχες υπηρεσίες, του λέει εκείνος.
Αφου έκανε όλα όσα του είπε ο σύντροφος πίσω από το ταμείο, σε κάποιες μέρες επιστρέφει.
- Ορίστε και τα χαρτιά σύντροφε, του λέει, δώστε μου τώρα το αυτοκίνητο.
- Μάλιστα, όλα εντάξει, λέει ο ταμίας. Σήμερα έχουμε 15 Μάρτη του 1972... Θα παραλάβεις το αυτοκίνητο στις 15 Μάρτη του 1982, σε 10 χρόνια ακριβώς!
- Μα, είναι δυνατόν, να περιμένω 10 χρόνια ακόμη ...
- Α! Κοίτα να δεις, απαντά ο άλλος. Αυτός είναι ο ρυθμός που βγάζει τα Moskvitch το εργοστάσιο του λαού. Δεν θα πεις εσύ στο κόμμα τους ρυθμούς παραγωγής!
- Καλά λοιπόν, λέει ο δύστυχος. Και πότε να περάσω σε 10 χρόνια; Πρωί ή απόγευμα;
- Πρωί.
- Μήπως μπορούμε να το κάνουμε απόγευμα γιατί το πρωί θα περιμένω τον υδραυλικό;...

Ο Καρλ Μαρξ αναστήθηκε και επισκέφθηκε τη Σοβιετική Ένωση. Εκεί λοιπόν άρχισαν να του δείχνουν τα ερστάσιαγο, τα νοσοκομεία και όλα τα επιτεύγματα του "υπαρκτού σοσιαλισμού". Μετά την ξενάγηση ο Μαρξ τους ζήτησε να να κάνει μια δήλωση στο λαό από την τηλεόραση. Ύστερα από πολύ σκέψη το Πολιτικό Γραφείο συμφώνησε, με τον όρο να πει μια μόνο φράση.
Ο Καρλ Μαρξ βγήκε στον αέρα και έκανε την ακόλουθη δήλωση:
- Προλετάριοι όλου του κόσμου... Συγχωρέστε με!

Σχετικές αναρτήσεις:
Παλιά Κομμουνιστικά ανέκδοτα. Μέρος 4ο
Παλιά Κομμουνιστικά ανέκδοτα. Μέρος 3ο
Παλιά Κομμουνιστικά ανέκδοτα. Μέρος 2ο
Παλια Κομμουνιστικά ανέκδοτα. Μέρος 1ο

1 σχόλιο:

  1. Ας μην τα ξεχνάμε αυτά τα ανέκδοτα (έχουν και σοβαρά στοιχεία) γιατί κάποιοι εδώ στην Ελλάδα θέλουν να μας πάνε σε εκείνα τα χρόνια του "υπαρκτού σοσιαλισμού" όπως τον λέγανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή