16 Οκτωβρίου 2016

Παλιά Κομμουνιστικά ανέκδοτα. Μέρος 3ο

Σε κάποιο σημείο του τείχους που χώριζε το Βερολίνο σε Ανατολικό και Δυτικό, δύο μικρά αγοράκια συζητάνε, προσπαθώντας να πειράξει το ένα το άλλο:
Δυτικογερμανάκι: "Δεν έχεις σοκολάτα! Δεν έχεις σοκολάτα!"
Ανατολικογερμανάκι: "Εσύ δεν έχεις θείο Μπρέζνιεφ! Δεν έχεις θείο Μπρέζνιεφ!"

Δυτικογερμανάκι: "Ο μπαμπάς μου έχει λεφτά και θα μου αγοράσει θείο Μπρέζνιεφ! Θ' αγοράσω θείο Μπρέζνιεφ!"
Ανατολικογερμανάκι: "Τότε, δεν θα 'χεις σοκολάτα! Δεν θα 'χεις σοκολάτα!" 


Ο Λεονίντ Μπρέζνιεφ, ήταν Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης από το 1964 μέχρι το 1982 και Πρόεδρος του Προεδρείου του Ανωτάτου Σοβιέτ της ΕΣΣΔ από το 1977 ως το 1982. 

Σε μια λεωφόρο της Πράγας περιπολούν δύο στρατιώτες, ένας Σοβιετικός και ένας Τσέχος. Περνάει δίπλα τους ένα καμιόνι και πέφτει έξω μια ράβδος χρυσού. Τρέχουν και οι δυο και την αρπάζουν, από την μια άκρη ο Σοβιετικός, από την άλλη άκρη ο Τσεχος. Εκεί που την τράβαγαν και τσακώνονταν, για το ποιός την είδε πρώτος και ποιος θα την πάρει, λέει ο Σοβιετικός: 

- Σύντροφε, πώς κάνουμε έτσι; Ντρέπομαι και για τους δυο μας! Σαν καπιταλιστικά γουρούνια κάνουμε! Την ράβδο θα την μοιράσουμε σαν σύντροφοι, δίκαια, σοσιαλιστικά!
Και έντρομος ο Τσεχος απαντάει:
- Όχι, όχι! Στα δύο θα την μοιράσουμε! 

Ο Ιωσήφ Στάλιν δέχεται μια αντιπροσωπεία εργατών από τα Ουράλια, αλλά με το που φεύγουν συνειδητοποιεί πως του λείπει η πίπα του. Αμέσως ζητά από τον Μπέρια να τους σταματήσει στην έξοδο και να διερευνήσει μήπως κάποιος απ’ αυτούς του την είχε «σουφρώσει». Περνάει μια ώρα και ο Στάλιν βρίσκει την πίπα κάτω απ’ το γραφείο του. Τηλεφωνεί λοιπόν στον Μπέρια και του ζητάει ν’ αφήσει την αντιπροσωπεία των εργατών να φύγει.
Ο Μπέρια όμως του απαντά:
- Λυπάμαι σύντροφε, αλλά από την αντιπροσωπεία οι μισοί ήδη ομολόγησαν την κλοπή, ενώ οι άλλοι μισοί πέθαναν κατά την ανάκριση!

Ο Ιωσήφ Στάλιν ήταν Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Σοβιετικής Ένωσης από το 1922 μέχρι το 1953. O Λαβρέντι Μπέρια ήταν ο επικεφαλής του σοβιετικού μηχανισμού ασφαλείας και των μυστικών υπηρεσιών υπό τον Στάλιν.

Ο Ραμίζ Αλία, ηγέτης της Αλβανίας μετά τον Χότζα, ερωτεύτηκε σφόδρα μια όμορφη Αλβανιδούλα. Την καλέι σε δείπνο και της λέει ότι είναι διατεθειμένος να ικανοποιήσει κάθε επιθυμία της.
- Ένα πράγμα μόνο επιθυμώ, λέει εκείνη. Να ανοίξετε τα σύνορα!
Και εκείνος:
- Πονηρούλα! Θέλεις να μείνουμε μόνοι, ε;…

Ο Ραμίζ Αλία ήταν ο δεύτερος και τελευταίος κομμουνιστής ηγέτης της Αλβανίας από το 1985 έως το 1992. Ανέλαβε την θέση του γενικού γραμματέα του Αλβανικού Κόμματος Εργασίας αμέσως μετά το θάνατο του Ενβέρ Χότζα. 

Τρεις τύποι συζητούν στη φυλακή:
- Eσένα γιατί σε πιάσανε;
- Είπα ένα ανέκδοτο.
- Κι εσένα;
- Εγώ άκουσα ένα ανέκδοτο.
- Ενώ εσένα;
- Εμένα από βαρεμάρα. Ήμουν σε μια γιορτή και κάποιος εκεί είπε ένα ανέκδοτο. Επέστρεψα σπίτι προβληματισμένος για το αν έπρεπε να τον καταδόσω αμέσως ή την επομένη το πρωί. «Εντάξει», σκέφτηκα, «μια χαρά θα είναι κι αύριο το πρωί». Ε λοιπόν, ξημερώματα ήρθαν και με συνέλαβαν.

Σχετικές αναρτήσεις:
Παλιά Κομμουνιστικά ανέκδοτα. Μέρος 2ο
Παλια Κομμουνιστικά ανέκδοτα. Μέρος 1ο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου