28 Απριλίου 2017

Το Σκίτσο της Ημέρας 28.4.2017

Ο Μάγος, τα κουνέλια και τα καρότα ή κάπως αλλιώς: Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο Τσίπρας με τον Μητσοτάκη και η εξουσία! Σε σκίτσο του Πέτρου Ζερβού στην Εφημερίδα των Συντακτών, προφανώς με αφορμή την πρόσφατη συναντηση του αρχιεπισκόπου με τον πρόεδρο της ΝΔ.

Στη συνέχεια το σχετικό ρεπορτάζ της συνάντησης και οι αντιδράσεις, από τον skai.gr:

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου - Μητσοτάκη 

Αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και του Νίκου Φίλη, για τα κυβερνητικά μέτρα εξαπέλυσε την Τρίτη ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο φιλανθρωπικό οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» όπου συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

«Υποκρισία και Εκκλησία δεν συμβαδίζουν», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ, και πρόσθεσε: «Να υβρίζεται και να λοιδορείται η Εκκλησία, αναίτια και απρόκλητα, ώστε να διατηρούν κάποιοι ένα δήθεν «προοδευτικό» άλλοθι και να μπορούν μετά να ψηφίζουν μέτρα σκληρής λιτότητας ελαφρά τη καρδία. Ή πάλι να προσκολλώνται στην Εκκλησία κάποιοι, ενώ ποτέ δεν την έχουν πιστέψει και ποτέ δεν την έχουν υπηρετήσει πνευματικά. Να προσκολλώνται όψιμα μόνο και μόνο γιατί έτσι θεωρούν ότι εξυπηρετούνται οι πολιτικοί τους στόχοι».

«Η Νέα Δημοκρατία δεν κρίνει αναγκαία, και δεν πρόκειται να συναινέσει, στην αλλαγή των άρθρων του Συντάγματος που αφορούν στις σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας» ξεκαθάρισε εξάλλου ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας.

Επίθεση Σκουρλέτη σε αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο 

Σφοδρή επίθεση στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο εξαπέλυσε την Τετάρτη ο Πάνος Σκουρλέτης με αφορμή τη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον επικεφαλής της ελληνικής εκκλησίας.

Μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Μαρούσι, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε «νομίζω ότι δεν εξυπηρετεί την ίδια την εκκλησία, δεν δείχνει σεβασμό προς την ίδια τη χριστιανική κοινότητα, να φλερτάρει η ηγεσία της με έναν άλλο ρόλο που θα θέλει να επηρεάζει τα πολιτικά πράγματα της χώρας».

«Έχω διαπιστώσει, δικιά μου εκτίμηση, να μου τη χρεώσετε, ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχουν δυνάμεις μέσα από την εκκλησία που θέλουν να συντονίσουν τη στάση τους με τις επιδιώξεις της ίδιας της ΝΔ» ανέφερε δε ο υπουργός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου