1 Οκτωβρίου 2011

Kindle Fire - Το νέο tablet της Amazon με 199$

Η amazon βάζει «φωτιά» στην αγορά των tablets, προσφέροντας για μόλις $199 ένα tablet βασισμένο σε android, με έγχρωμη οθόνη 7’’ (ανάλυσης 16 εκατομμύριων χρωμάτων, 169ppi) με διπύρηνο επεξεργαστή ARM και 8GB μνήμης.

Στο kindle fire, πραγματικά πλήκτρα δεν υπάρχουν – όλα λειτουργούν με πλήκτρα αφής. Επίσης δεν υπάρχει μικρόφωνο και κάμερα, οπότε η amazon μας καθιστά σαφές πως το κοινό της είναι αυτό που καταναλώνει ταινίες, βιβλία και περιοδικά. Τουλάχιστον είναι αρκετά ελαφρύ, ώστε να το κρατάτε άνετα στο ένα χέρι (413γρ.). Σύμφωνα με το gottabemobile.com η αίσθηση όταν το κρατάς είναι παρόμοια με το Blackberry Playbook και η αίσθηση του Samsung Galaxy Tab ήταν ελαφρώς καλύτερη. Το χρώμα φαίνεται να έχει καλό βάθος, η γωνία θέασης να είναι αρκετά καλή και η ένταση του ήχου ικανοποιητικά δυνατή.

Η πρόσβαση στο internet γίνεται μόνο μέσω Wifi και όχι 3G. Υπάρχουν φήμες όμως ότι θα κυκλοφορήσει αργότερα έκδοση με 3G. Τουλάχιστον η amazon έχει φροντίσει να μη χρειαστείτε ποτέ καλώδιο για τη μεταφορά δεδομένων – όλα γίνονται ασύρματα. Υπάρχει βέβαια μία θύρα microUSB για να φορτώσετε γρήγορα δεδομένα από τον υπολογιστή σας (μπορείτε μέσω της εφαρμογής gallery να αναπαράγετε όλους τους τύπους αρχείων που υποστηρίζει το android), αλλά δεν υπάρχει θύρα επέκτασης της μνήμης, οπότε θα μείνετε περιορισμένοι στα 8GB που προσφέρει η Amazon ως εσωτερική μνήμη.

Το λειτουργικό σύστημα θα είναι βασισμένο σε έκδοση του android παλαιότερη από το Honeycomb (3.0), προσαρμοσμένο έντονα από την Amazon. Για την ακρίβεια πρόκειται για μία κομψή και λιτή αρχική οθόνη, στην κορυφή της οποίας υπάρχει ένα πλαίσιο για να κάνετε αναζήτηση και από κάτω του πλήκτρα αφής για τα διάφορα ήδη multimedia που μπορείτε να αναπαράγετε. Στο κέντρο υπάρχει ένα είδος cover-flow με το οποίο μπορείτε να πλοηγηθείτε σε όσα πράγματα ασχοληθήκατε πρόσφατα (είτε πρόκειται για ιστοσελίδες, είτε για ταινίες ή βιβλία) και στο κάτω μέρος μία περιοχή για να βάλετε bookmarks σε ότι σας ενδιαφέρει.

hands-on με το νέο kindle fire

Η απόδοσή του τόσο σε παιχνίδια όπως το fruit ninja, όσο και στο σερφάρισμα στο internet φάνηκε ικανοποιητική, αν και παρατηρήθηκε μία μικρή καθυστέρηση στην εναλλαγή των εφαρμογών.

Θα υπάρχει πρόσβαση σε App Store για να κατεβάζετε εφαρμογές android, αλλά όχι στο επίσημο Android Market. Θα υπάρχει ειδικός browser, ονόματι Amazon Silk, ο οποίος θα συμπιέζει τα δεδομένα, έτσι ώστε να μην καταναλώνουν πολύ bandwidth οι χρήστες (όπως κάνει και ο Opera).

Όντας προϊόν της amazon, οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση ουσιαστικά σε όλες τις υπηρεσίες της amazon (βιβλία kindle, amazon prime, amazon cloud storage κ.α.), η οποία επίσης κάνει λόγο για 100.000 ταινίες, 17 εκατομμύρια τραγούδια και εκατοντάδες περιοδικά για την ώρα.

Αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 15 Νοεμβρίου στις ΗΠΑ και ήδη γίνονται προ-παραγγελίες. Για τον υπόλοιπο κόσμο δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου