4 Δεκεμβρίου 2011

Skyrim - Περίληψη των Βιβλίων του (Μέρος 1ο)

Book One of 2920
"The Last Year of the First Era"

1 Morning Star, 2920
Mournhold, Morrowind

Η Almalexia ξυπνά, έχοντας ονειρευτεί το τέλος του 80ετούς πολέμου ανάμεσα στο Morrowind και την αυτοκρατορεία του Cyrodilic. Συζητά με το σύζυγό της, Vivec, πως ο μόνος τρόπος να κερδίσουν οι ίδιοι (το Morrowind δηλαδή) είναι να επιστρέψει ο Sotha Sil στο Morrowind και αποφασίζει να φύγει την ίδια μέρα στο Artaeum, για να τον πείσει.

4 Morning Star, 2920
Gideon, Black Marsh

Η αυτοκράτειρα Tavia είναι εδώ και 7 χρόνια ουσιαστικά φυλακισμένη στο δωμάτιό της στο κάστρο Giovese από τον αυτοκράτορα και μάλλον έτσι θα παραμείνει για πάντα. Τσαντισμένη σκίζει την ταπετσαρία που είχε αρχίσει να φτιάχνει, καλεί τον φρουρό της, Zuuk, να μπει στο δωμάτιο και του λέει "βαριέμαι.. ας συζυτήσουμε με ποιόν τρόπο θα σκοτώσουμε τον άντρα μου σήμερα".

14 Morning Star, 2920
The Imperial City, Cyrodiil

Στο Cyrodiil ξεκινάνε αυτή την περίοδο οι αθλοπαιδείες. Η πρώτη μάχη στον καθεδρικό ναό Belevolence of Mara είναι μεταξύ του υιού του Αυτοκράτορα Reman III, πρίγκιπα Juilek, και του υιού του Versidue-Shaie (ισχυρού άνδρα του Akavir) , Savirien-Chorak. Οι δύο πατέρες τους παρακολουθούν τη μάχη και χαριτολογούν πως με αυτή θα διαπιστώσουν επιτέλους ποιά από τις δύο παραδόσεις είναι ανώτερη: Του Cyrodiil, το οποίο εστιάζεται στην κατασκευή ισχυρότερων ασπίδων, ή του Akavir, που εστιάζεται στην κατασκευή ισχυρότερων σπαθιών.

Η μάχη είναι αμφίροπη με τον Savirien-Chorak να βρίσκεται μονίμως στην επίθεση και τον πρίγκιπα να αμύνεται. Μετά όμως από αρκετές φανταχτερές κινήσεις του Savirien-Chorak, ο πρίγκιπας καταφέρνει ένα και μοναδικό χτύπημα το οποίο τελειώνει τη μάχη υπέρ του και βοηθά τον αντίπαλό του να σηκωθεί και να αποχωρήσει.

Ο αυτοκράτορας λέει πάλι χαριτολογόντας στον Versidue-Shaie, πως με τον δικό τους τρόπο αρκεί ένα και μοναδικό χτύπημα για να κερδιθεί η μάχη και ο δεύτερος του απαντά με νόημα πως θα το έχει υπόψη του. Αυτό βάζει σε υποψίες τον αυτοκτράτορα, ο οποίος αρχίζει να φοβάται πως η προδοσία της αυτοκράτειρας δεν ήταν η μοναδική που θα συμβεί.

21 Morning Star, 2920
Mournhold, Morrowind

Ο δούκας του Mournhold φλερτάρει με τη νεαρή παρθένα γυναίκα, Turala και την πειράζει πως έχει παχύνει. Της εξηγεί πως αύριο δε θα βρεθούν, επειδή πρέπει να συναντηθεί με τον Vivec. Επίσης σχολιάζει πως άρχισε να εκτιμά τις πολιτικές ικανότητες της Almalexia, μόνο όταν εκείνη έφυγε και η Turala απαντά παιχνιδιάρικα πως και την ίδια θα την εκτιμήσει μόνο όταν φύγει. Ο Δούκας το αρνείται φυσικά, αλλά εκείνη γνωρίζει πως αυτό μπορεί να αλλάξει, αν του αποκαλύψει πως δεν έχει παχύνει, αλλά είναι έγκυος με το παιδί του.

(Συνεχίζεται χρονολογικά στο βιβλίο "Sun’s Dawn, Book Two of 2920, The Last Year of the First Era")

Book Two of 2920
"The Last Year of the First Era"

3 Sun’s Dawn, 2920
The Isle of Artaeum, Summurset

Ο μάγος Sotha Sil εκπαιδεύει νεαρούς μάγους κατά τη διάρκεια μιας όμορφης ημέρας. Μετά από μία άσκηση που έβαζε τους νεαρούς να κατεβάσουν από ένα δένδρο τα άνθη και τους καρπούς του, έβγαλε ένα σφαιρικό αντικείμενο και προσκάλεσε τους μαθητές του να αναγνωρίσουν τι είναι. Μετά από μία αστεία απάντηση και αρκετά βλέμματα απορείας, ο Sotha Sil τους εξηγεί πως το αντικείμενο είναι μία ουσία που προέρχεται από τους Dreugh, μία φυλή που ζεί κάτω από νερό της θάλασσας. Καθένας από τους Dreugh, πρέπει για ένα χρόνο στη ζωή του να ζήσει στη στεριά. Όταν έρθει η ώρα της επιστροφής στο νερό, αποβάλλουν τα όργανα που τους επέτρεπαν να επιβιώσουν στη στεριά, κυριολεκτικά ξερνώντας τα σε σφαίρες όπως αυτή που κρατούσε ο Sotha Sil.

4 Sun’s Dawn, 2920
The Imperial City, Cyrodiil

Ο αυτοκράτορας και η ερωμένη του, Rijja, κάνουν μπάνιο μαζί και ο αυτοκράτορας αποκαλεί τους πάντες τριγύρω του κατασκόπους και προδότες. Η ερωμένη του έχει βρεί τον τρόπο να κερδίσει την εμπιστοσύνη του. Οι μόνοι άνθρωποι που εμπιστεύεται ο αυτοκράτορας πλέον είναι εκείνη και ο υιός του, Juilek, τον οποίο όμως αποκαλεί κάπως απρόσεχτο.

13 Sun’s Dawn, 2920
Mournhold, Morrowind

Η Turala κοντοστεκόταν θλιμμένη μπροστά από την πύλη της πόλης. Ο Δούκας μόλις είχε μάθει πως ήταν έγκυος και την είχε διώξει θυμωμένος. Προσπάθησε να του μιλήσει, αλλά οι φρουροί δεν την άφηναν να περάσει. Δυστυχώς για εκείνη, αποφάσισε να πει την αλήθεια στην οικογένειά της και εκείνοι, από ντροπή, της έκαψαν στο χέρι το σημάδι της εξορίας. Ήξερε πλέον ότι κανείς δε θα την έπερνε πλέον και έπρεπε να φύγει μακριά. Με αργά, λυπητερά βήματα, ξεκίνησε το ταξίδι της.

16 Sun’s Dawn, 2920
Senchal, Anequina (modern day Elsweyr)

Η βασίλισσα Hasaama ρωτά το σύζυγό της, βασιλιά Dro'Zel, τι τον προβληματίζει και εκείνος θλιμμένος και εκνευρισμένος της εξηγεί πως τον επηρρέασε η ιστορία που πριν λίγο αφηγήθηκε ένας βάρδος από το Gilverdale του Valenwood. Ήταν η δραματική ιστορία του Polydor και της Eloisa, οι οποίοι καταδικάστηκαν λόγω της απάνθρωπου κόσμου τριγύρω τους. Ο βασιλιάς είχε ημικρανείες τώρα τελευταία. Σηκώθηκε και ανέβηκε στον πύργο του, αποφασισμένος να εκδικηθεί τον βάρδο και η φοβισμένη βασίλισσα δε μπορούσε να τον εμποδίσει.

19 Sun’s Dawn, 2920
Gilverdale, Valenwood

Ένας ξυλουργός προσπαθεί να εξηγήσει ένα γρίφο σε μία γυναίκα. Το παιδί της τη φωνάζει, αλλά εκείνη το αγνοεί κάπως για να συγκεντρωθεί στον γρίφο, μέχρι που το παιδί φωνάζει πιο επίμονα. Τότε κοιτάει και βλέπει απ έξω κόκκινη ομίχλη να πλησιάζει. Μπροστά από την ομίχλη προχωρούσε χαμογελόντας, ο ερυθρόδερμος γίγαντας των Daedra, Molag Bal.

29 Sun’s Dawn, 2920
Gilverdale, Valenwood

Η Almalexia σταματά την πορεία της για να ξεδιψάσει το άλογο της, το οποίο παρά τη δίψα του όμως αρνείται πεισματικά να πιεί νερό από το ποτάμι. Η Almalexia κατεβαίνει κάτω για να ερευνήσει τι συμβαίνει και τρομαγμένη ανακαλύπτει ανθρώπινα σπασμένα κόκκαλα, ανάμεσα σε σωρούς από τούβλα.

(συνεχίζεται στο First Seed, Book Three of 2920, "The Last Year of the First Era")

Book Three of 2920
"The Last Year of the First Era"

15 First Seed, 2920
Caer Suvio, Cyrodiil

Ο αυτοκράτορας Reman III είχε εγκατασταθεί με το στράτευμά του μέσα και τριγύρω από την πολυτελή βίλα του λόρδου Glavious. Ετοιμάζονταν να προχωρήσουν σε μάχη και ο Savirien-Chorak προτείνει στον αυτοκράτορα να μην οδηγήσει εκείνος τη μάχη, καθώς θα ήταν επικίνδυνο. Η πρώτη εναλλακτική του αυτοκράτορα θα ήταν ο υιός του, Juilek, αλλά δυστυχώς τον είχαν δηλητηριάσει και έπρεπε να θεραπευτεί πρώτα. Τελικά κατέληξαν στο να οδηγήσει την αριστερή πτέρυγα ο Storig από το Farrun, μαζί με τη βασίλισσα Naghea του Riverhold και τη δεξιά πτέρυγα ο οπλαρχηγός Ulaqth από το Lilmoth.

Στον αυτοκράτορα δεν άρεσε που έπρεπε να εμπιστευτεί έναν Kahjiit και έναν Argonian, αλλά ο Savirien-Chorak, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του, τον έπεισε πως το μίσος τους για τον εχθρό ήταν υπέραρκετό για να τους εμπιστευθεί.

18 First Seed, 2920
Ald Erfoud, Morrowind

Ο Vivec μαθαίνει από ένα λοχαγό του πως το στράτευμα του αυτοκράτορα βρίσκεται 2 μέρες μακριά και πως θα πρέπει να βιαστούν προκειμένου να βρεθούν σε ψηλότερη θέση από τους εχθρούς τους όταν συναντηθούν. Επίσης μαθαίνει από έναν Breton κατάσκοπο, τον Cassyr Whitley από το Dwynnen, ποιός θα ηγηθεί ποιάς πτέρυγας στο αυτοκρατορικό στρατό και που θα βρίσκεται ο ίδιος ο αυτοκράτορας.

19 First Seed, 2920
Bodrums, Morrowind

Ο στρατός του Vivec είχε φτάσει εκεί που ήθελε και προετοιμαζόταν για τη μάχη. Οι εξουθενωμένοι άνδρες του έκοβαν τα δέντρα, ώστε μπορούν αργότερα να σκοπεύουν τον στρατό του αυτοκράτορα που ανέβαινε προς τη θέση τους. Επίσης ανακατεύθυναν το ποτάμι, έτσι ώστε να είναι λασπωμένο το μέρος μπροστά τους και να επιβραδύνει τους εχθρούς τους.

Επίσης ο Vivec τους έβαλε να κατασκευάσουν δόρατα από ξύλο, ξανά και ξανά μέχρι να τα κατασκευάσουν τέλεια και ζυγισμένα. Ο λοχαγός του Vivec φοβόταν πως εξουθενώνει υπερβολικά τους άντρες, αλλά ο Vivec τον καθησύχασε πως το βράδυ, αντί να ανησυχούν και να μένουν άυπνοι, θα κοιμηθούν πολύ καλά.

20 First Seed, 2920
Bodrum, Morrowind

Ο αυτοκρατορικός στρατός φτάνει στο πεδίο της ενέδρας. Ξαφνικά εμφανίζονται τοξότες από τις ψηλές πλαγιές και βάλουν κατά του αυτοκρατορικού στρατού. Παράλληλα ιππείς του Morrowind προσποιούνται πως θα τους περικυκλώσουν και αναγκάζουν τον αυτοκρατορικό στρατό να τους ακολουθήσει, οδηγόντας τον έτσι σε μια καλοστημένη παγίδα:

Ο Vivec δίνει εντολή στους μάγους του να γκρεμίσουν ότι συγκρατούσε το νερό και αυτό παρασύρει το μεγαλύτερο μέρος του αυτοκρατορικού στρατού στα ακονισμένα δόρατα που έιχαν κατασκευάσει την προηγούμενη νύχτα οι άντρες του. Ο αυτοκράτορας δεν μπορούσε παρα να υποχωρήσει πλέον.

29 First Seed, 2920
Hegathe, Hammerfell

Στο ναό της Ruptga, η Corda, αδερφή της Rijja, διαβάζει ένα γράμμα της αδερφής της. Σε αυτό της αναλύει όλα τα τελευταία κουτσομπολιά του παλατιού και τις τάσεις της μόδας. Της εξηγεί επίσης πως ο αυτοκράτορας έχει αρχίσει να γίνεται ακόμη πιο παρανοϊκός μετά την τελευταία ήττα του στρατού του και υποπτεύεται πλέον τους πάντες. Εύχεται στην αδερφή της ποτέ να μην ζήσει μια τόσο "ενδιαφέρουσα" ζωή, όμως εκείνη αρχίζει να προσεύχεται για το ακριβώς αντίθετο...

(Συνεχίζεται στο βιβλίο Rain’s Hand, Book Four of 2920, The Last Year of the First Era)

Book Four of 2920
The Last Year of the First Era

3 Rain’s Hand, 2920
Coldharbour, Oblivion

Ο Sotha Sil συναναντά 8 από τους πιο ισχυρούς πρίγκιπες των Deadra στο παλάτι τους. Με αποφασίστικότητα μπαίνει στο δωμάτιο της συνάντησης, όπου των περιμένουν οι Azura, Boethiah, Herma-Mora, Hircine, Malacath, Mehrunes Dagon, Molag Bal και Sheogorath.

5 Rain’s Hand, 2920
The Isle of Artaeum, Summurset

O Sotha Sil επιστρέφει ύστερα από μερικές μέρες, έχοντας έρθει σε κάποια συμφωνία με τους πρίγκιπες των Daedra, για να αποτρέψει καταστροφές όπως αυτή του Gilverdale να ξανασυμβούν. Δεν αποκαλύπτει όμως τι τους υποσχέθηκε σε αντάλλαγμα όταν τον ρωτάνε...

8 Rain’s Hand, 2920
The Imperial City, Cyrodiil

Ο πρίγκιπας Juilek είναι άρρωστος στο κρεβάτι του εδώ και 3 βδομάδες, αλλά η υγεία του βελτιώνεται σιγά-σιγά. Ένα γράμμα καταφθάνει από την αυτοκράτειρα-μητέρα του, την οποία έχει εξορίσει ο αυτοκράτορας και η οποία ανησυχεί για την υγεία του. Ο πρίγκιπας συζητά με τον Savirien-Chorak για το πόσο περίεργη είναι η αυτοκρατορική οικογένειά και τους κινδύνους που διατρέχει από προδότες.

11 Rain’s Hand, 2920
The Isle of Artaeum, Summurset

Ο Sotha Sil εκπαιδεύει τους μαθητές του πως να αναπτύσουν μαγικά αντίσταση στη φωτιά. Τους βάζει να χρησιμοποιήσουν το αντίστοιχο spell και στη συνέχεια να περάσουν μέσα από ένα διάδρομο γεμάτο φλόγες, εξηγώντας τους πως δεν πρέπει να αγνοήσουν τη φωτιά, απλά να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία και τη θέλησή τους για να κατανοήσουν πως δε θα μπορεί να τους βλάψει. Ένας μαθητής δυστυχώς δεν τα καταφέρνει και ο Sotha Sil τον παρακαλεί να αποχωρήσει από τη σχολή, εξηγώντας πως ο φόβος είναι κάτι που μπορεί να καταστρέψει ένα μάγο.

Εντωμεταξύ η Almalexia καταφθάνει και ζητά αμέσως να δει τον Sotha Sil. Του εξηγεί το όραμα που είδε και πως το Morrowind θα χάσει τον πόλεμο χωρίς την βοήθειά του. Ο Sotha Sil αποφασίζει να επιστρέψει στο Morrowind. Το Artaeum, υπό την ηγεσία του Iachesis, θα εξαφανιστεί και θα επιστρέψει όταν η ώρα είναι σωστή.

(συνεχίζεται στο βιβλίο Second Seed, Book Five of 2920, The Last Year of the First Era)

Book Five of 2920,
The Last Year of the First Era

10 Second Seed, 2920
The Imperial City, Cyrodiil

Ο αυτοκράτορας συναντά τον Versidue-Shaie. Έχει ανακαλύψει πως μία γυναίκα γνωστή για τα δηλητήριά της, η Catchica από το Black Marsh, βρισκόταν ανάμεσα στους στρατιώτες του όταν δηλητηριάσθηκε ο υιός του. Η γερουσία επιθυμεί αποδείξεις για να την δικάσει, αλλά ο αυτοκράτορας επιθυμεί άμεση αποδοση δικαιοσύνης.

Ο Versidue-Shaie πείθει τον αυτοκράτορα να αποσύρει την κατηγορία εις βάρος της και να βάλει να παρακολουθούν την Catchica, ώστε να τους οδηγήσει στους εργοδότες της.

Μόλις ο αυτοκράτορας αποχωρεί, μπαινει στο δωμάτιο ο υιός του Versidue-Shaie, ο Savirien-Chorak. Ο πατέρας του του εξηγεί τι συζητήθηκε και πως η τέχνη της εξαπάτησης είναι να λες σε κάποιον αυτό που θέλει να ακούσει και ταυτόχρονα τον αναγκάζει να κάνει αυτό που εσύ θες. Στέλνει τον υιό του να μεταφέρει τις οδηγίες του στην Catchica, την οποία απειλεί με τη ζωή της αν δεν τις εφαρμόσει...

13 Second Seed, 2920
Mir Corrup, Cyrodiil

Η Rijja, ερωμένη του αυτοκράτορα, απολάμβανε τα πολυτερή λουτρά της. Χρειαζόταν περισσότερο νερό και έτσι ζήτησε να της φέρουν. Μία γυναίκα χωρίς μάτια την πλησίασε, της έφερε νερό και γρήγορα εξαφανίστηκε.

Τότε την πλησίασαν στρατιώτες του αυτοκράτορα και την συνέλαβαν, επειδή - όπως είπαν - μόλις την είδαν να συναλλάσεται με την Catchica και άρα θα συνομοτούσε μαζί της για να δηλητηριάσουν τον αυτοκράτορα. Εκείνη φώναζε, καθώς την τραβούσαν γυμνή από το νερό, πως είναι αθώα και πως ο αυτοκράτορας θα τους έπερνε το κεφάλι για αυτό που κάνουν. Ο επικεφαλής της αποκρίθηκε πως αυτό θα συμβεί μόνο εάν ο αυτοκράτορας εξακολουθήσει να την εμπιστεύεται μόλις μάθει τι συνέβει...

21 Second Seed, 2920
Gideon, Black Marsh

Ο Zuuk συναντιέται με τον Miramor, έναν από τους στρατιώτες που συμμετείχαν στη μάχη μεταξύ του Morrowind και του Cyrodiil πριν μερικούς μήνες. Του αναθέτει να στήσει ενέδρα στο καραβάνι του αυτοκράτορα στο φαράγγι της Dozsa και του αφήνει ένα σεντούκι με χρυσά νομίσματα, υποσχόμενος να του δώσει την υπόλοιπη αμοιβή του μόλις ολοκληρώσει τη δουλειά του.

Ύστερα επιστρέφει στην αυτοκράτεια στο κάστρο Giovese και εκείνη τον ρωτάει αν ο άνθρωπος που επέλεξε είναι κατάλληλος για τη δουλειά. Ο Zuuk απαντά πως είναι ανόητος, ακριβώς δηλαδή ότι χρειάζονται για μία τέτοια δουλειά...

30 Second Seed, 2920
Thurzo Fortress, Cyrodiil

Η Rijja έχει φωνάζει διαρκώς, φυλακισμένη μέσα στο κελί της. Κανείς όμως δεν την ακούει και μάλλον κανείς δεν πρόκειται να την ακούσει ποτέ ξανά.

31 Second Seed, 2920
Kavas Rim Pass, Cyrodiil

Είχαν περάσει 1-2 μήνες από τότε που η Turala πέρασε τα σύνορα του Morrowind Και μπήκε στο Cyrodiil. Οι φρουροί την είχαν αφήσει να περάσει, καθώς ήταν άοπλη. Σπάνια συναντούσε άλλους ανθρώπους στην πορεία της και παρόλο που ορισμένοι την βοηθούσαν ή της πρόσφεραν ένα γεύμα, κανείς δεν προσφέρθηκε να την μεταφέρει στην πόλη.

Ξαφνικά ένοιωσε έναν έντονο πόνο και διπλώθηκε στο έδαφος. Είχε έρθει η ώρα να γεννήσει το παιδί της και ήταν ολομόναχη στο δάσος. Εκεί που είχε παραλύσει από τον πόνο εμφανίστηκε μπροστά της ένας Wild Elf και τότε εκείνη λιποθύμησε. Όταν συνήλθε, κρατούσε στην αγκαλιά της το καθαρισμένο και πλυμμένο μωρό κοριτσάκι της. Με δάκρυα χαράς ψιθύρησε "ευχαριστώ" προς τη μεριά του δάσους και συνέχισε την πορεία της μαζί με το μωρό της.

(συνεχίζεται στο βιβλίο Mid Year, Book Six of 2920, The Last Year of the First Era)

Book Six of 2920
The Last Year of the First Era

2 Mid Year, 2920
Balmora, Morrowind

Ο Cassyr ενημερώνει το λογχαγό του πως ο αυτοκρατορικός στρατός έχει συγκεντρωθεί νότια και φέρει βαριές πανοπλίες και οπλισμό. Θα χρειαστούν έτσι τουλάχιστον 2 εβδομάδες για να φτάσουν το Ald Iuval και τη λίμνη Coronati, που είναι ο πιθανότερος στόχος τους, καθώς είναι οχυρά στρατηγικής σημασίας.

Επίσης παρατήρησε πως έχουν μαζί τους πολλούς μάχιμους μάγους, αλλά κανένα πλοίο για να διασχίσουν τη λίμνη. Επομένως η πιθανότερη διαδρομή τους, για να μη χάσουν χρόνο, θα περνάει από τα στενά πριν το Ald Iuval. Εκεί θα είναι ευάλωτοι, εφόσον φτάσουν περίπου στη μέση τους και εκεί αποφασίζει ο λοχαγός πως θα τους περιμένει.

3 Mid Year, 2920
Bethal Gray, Cyrodiil

Ο πρίγκιπας Juilek συγκεντρώνει το αυτοκρατορικό στράτευμα και φαίνεται πως ξεκινά την πορεία του προς τα ανατολικά. Ο λόρδος Bethal που βρίσκεται στο πλάι του εκείνη τη στιγμή, τον ενημερώνει πως αν θέλει να φτάσει στα στενά πριν το Ald Iuval, θα πρέπει να πορευθεί νότιοανατολικά, διαφορετικά θα θα φτάσει στις όχθες της λίμνης Coronati. Ο πρίγκιπας του απαντά με νόημα να φροντίσει για την πληρωμή του στρατεύματός του και να αφήσει στον ίδιο το προς τα που θα κατευθυνθεί το στράτευμα...

16 Mid Year, 2920
Lake Coronati, Morrowind

Ο Vivec και ο στρατός του είχαν στήσει την ενέδρα στα στενά, αλλά ο στρατός του πρίγκιπα Juilek δεν φαινόταν πουθένα. Θα έπρεπε να έχει φτάσει σύμφωνα με τους υπολογισμούς του. Τότε συσκέφθηκε με το λοχαγό του και τον Cassyr και διαπίστωσαν πως είχαν καλύψει όλες τις εναλλακτικές διαδρομές από τη στεριά.

Τότε ο Vivec ρώτησε τον Cassyr πως είχε κρίνει πως οι μάγοι που είχε δει στο αντίπαλο στράτευμα ήταν όντως μάχιμοι. Ο Cassyr του αποκρίθηκε πως το έκρινε επειδή φορούσαν γκρίζες ρόμπες με μυστικιστικά σύμβολα. Θυμωμένος ο Vivec συνειδητοποιεί πως πρόκειται για μάγους της σχολής Alteration, οι οποίοι μπορούσαν να κάνουν το στρατό του πρίγκιπα Juilek να αναπνέει κάτω από το νερό.

Όταν ανέβηκε ψηλά για να κοιτάξει προς το οχυρό του Ald Marak, μπορούσε να διακρίνει τις φλόγες της μάχης. Ο Vivec θυμωμένος έπαψε τον Cassyr από τα καθήκοντά του και έσπευσε το στράτευμά του σε βοήθεια του οχυρού, αλλά όταν έφτασε ήταν ήδη αργά και το οχυρό είχε καταληφθεί...

19 Mid Year, 2920
The Imperial City, Cyrodiil

Ο Versidue-Shaie επιστρέφει νικητής στην Imperial City και οι κάτοικοι του Tamriel τον ζητωκραυγάζουν. Εξηγεί στον αυτοκράτορα Reman III πως διαλέξαν να περάσουν κάτω από τη λίμνη με μαγεία, προκειμένου να αιφνιδιάσουν τους αντιπάλους τους, που τους περίμεναν στα στενά και πως κινήθηκαν πιο γρήγορα με τις βαριές πανοπλίες τους μέσα στο νερό. Εξάλλου οι άμυνες του οχυρού ήταν πολύ πιο αδύναμες στην πλευρά που έβρεχε η λίμνη.

21 Mid Year, 2920
Ald Marak, Morrowind

Ο πρίγκιπας Juilek συναντά μετά τη μεγάλη του νίκη τον Vivec, για να διαπραγματευτούν την ειρήνη. Παρά τις προτροπές του Savirien-Chorak να συλλάβει τώρα που μπορεί το Vivec, ο πρίγκιπας αρνείται να προχωρήσει σε τέτοιες άναδρες τακτικές.

Ζητά από τον Juilek να παραδώσει ορισμένα οχυρά του Morrowind πάνω στην ακτογραμμή και ως αντάλλαγμα προσφέρει γη μη-στρατηγικής σημασίας και την προστασία του Morrowind από την Αυτοκρατορία, σε περίπτωση επίθεσης από άλλους.

Ο Vivec ζητά μία εβδομάδα χρόνο γθια να απαντήσει. Ως ηττημένος όμως, γνωρίζει ότι είναι μία καλή πρόταση και πιστεύει πως ο πρίγκιπας θα γίνει ένας άξιος αυτοκράτορας μία μέρα.

(συνεχίζεται στο βιβλίο Sun’s Height, Book Seven of 2920, The Last Year of the First Era)

Book Seven of 2920
The Last Year of the First Era

4 Sun’s Height, 2920
The Imperial City, Cyrodiil

Ο αυτοκράτορας Reman III συζητά με τον Versidue-Shaie πως επιτεύχθηκε η συμφωνία για ειρήνη με τον Vivec και ο πρίγκιπας Juilek θα επιστρέψει σε 2 βδομάδες στην Imperial City. Προσπαθεί να καταλάβει γιατί τον πρόδωσε η Rijja και δηλώνει πως δε θα ξαναμπλέξει με γυναίκες που έχουν λαγνεία για την εξουσία. Σκέφτεται πως ενδεχομένως να ήθελε να τον ξεφορτωθεί για να ανέβει ο Juilek στο θρόνο, που είναι νέος, όμορφος και δυνατός και της ταιριάζει καλύτερα. Παρά τα τις προσπάθειες του Versidue-Shaie να στραφεί εναντίον του υιού του, ο αυτοκράτορας αρνείται να πιστέψει ότι ο Juilek μπορεί να συμμετείχε σε οποιοδήποτε σχέδιο ανατροπής του.

6 Sun’s Height, 2920
Thurzo Fortress, Cyrodiil

Ο αυτοκράτορας αποφασίζει να απελευθερώσει τη Rijja και πάει να της μιλήσει. Η Rijja ακούει εντελώς απαθής όλα όσα της λέει, μέχρι που αναφέρει ότι θα επισκεφθεί την αδερφή της. Είναι εμφανές ότι ενδιαφέρεται σεξουαλικά για την αδερφή της και αυτό κάνει τη Rijja να του χυμήξει οργισμένη. Μέχρι όμως οι φρουροί την απομακρύνουν και αρχίσουν να την χτυπάνε, ο αυτοκράτορας είχε χάσει το δεξί του μάτι.

23 Sun’s Height, 2920
Balmora, Morrowind

Ο Vivec τελειώνει το μπάνιο του και συναντά τον Sotha Sil που μόλις έχει φτάσει. Συζητούν για τον 80ετή πόλεμο που μόλις τελείωσε και πως ο Juilek μπορεί να γίνει ένας καλός αυτοκράτορας. Τους διακόπτει όμως ένας καβαλάρης, ο οποίος βαριανασένοντας φωνάζει πως η αυτοκρατορεία τους πρόδωσε, καθώς μόλις κατέλαβαν το φρούριο του Black Gate...

24 Sun’s Height, 2920
Balmora, Morrowind

Ύστερα από 17 χρόνια τα τρία στελέχη του Morrowind ξανασυναντιούνται. Οι Vivec, Sotha Sil και Almalexia συζυτούν για το τι θα πρέπει να πράξουν στη συνέχεια. Ο Vivec τους αναλύει πως όσο ο Juilek απέσυρε το στρατό του, ένα άλλο στράτευμα του αυτοκράτορα κινήθηκε κατά του Black Rock. Πιστέυει πως ο Juilek δεν γνώριζε για αυτό, αλλά ο Sotha Sil έχει τις επιφυλάξεις του.

Εντωμεταξύ ο δούκας του Mournhold έχει φύγει για να συναντηθεί με την Night Mother στο Tel Aruhn, προφανώς για να προσλάβει τους Morag Tong και να δολοφονήσουν τον αυτοκράτορα. Ο Vivec ζητά από τον Sotha Sil να αναλάβει δράση, καθώς το θέμα θα πρέπει να λυθεί με διπλοματία ή μάχη και όχι δολοφονία, που θα τα κάνει όλα χειρότερα.

25 Sun’s Height, 2920
Tel Aruhn, Morrowind

Ο Sotha Sil συναντά την Night Mother και ζητά να μάθει αν ο δούκας του Mournhold ζήτησε τη δολοφονία του αυτοκράτορα. Η Night Mother ευγενικά αρνείται να δώσει πληροφορίες για τον πελάτη της και απορρίπτει την πρόταση του Sotha Sil, όταν αυτός της προσφέρει περισσότερα χρήματα για να μην δολοφονήσει τον αυτοκράτορα. Του εξηγεί πως οι Morag Tong είναι μεν και μια οικονομική οργάνωση πέρα απο θρησκευτική, αλλά δεν υπακούει σε κανόνες προσφοράς και ζήτησης, αλλά τιμά τα συμβόλαιά της. Τα λεφτά του δούκα θα κατέφθαναν σε περίπου 3 μέρες.

27 Sun’s Height, 2920
The Inner Sea, Morrowind

O Sotha Sil περίμενε υπομονετικά στο ποτάμι μέχρι να εμφανιστεί το καράβι του δούκα του Mournhold που μετέφερε τα χρήματα. Με ένα spell μεταμφιέστηκε σε Daedra και ανάγκασε με απειλές το πλήρωμα να εγκαταλείψει το πλοίο. Μόλις βεβαιώθηκε πως είχαν εγκαταλείψει όλοι, με ένα δυνατό spell κατέστρεψε ολοσχερώς το πλοίο. Όι πάντες, σκέφτηκε, υπακούν στον κανόνα της προσφοράς και της ζήτησης...

(συνεχίζεται στο Last Seed, Book Eight of 2920, The Last Year of the First Era)

Book Eight of 2920 
The Last Year of the First Era

1 Last Seed, 2920
Mournhold, Morrowind

Ο δούκας, o Sotha Sil, ο Vivec και η Almalexia είχαν μαζευτεί τριγύρω από μία φωτιά. Ο Δούκας συζητούσε πως ήταν μάλλον καλύτερα που τελικά δεν προχώρησε η δολοφονία του αυτοκράτορα. Ο Sotha Sil του απέκρυψε πως εκείνος κατέστρεψε το πλοίο που μετέφερε τα χρήματα.

Ο Vivec τους ενημέρωσε πως ο πρίγκιπας και ο αυτοκράτορας κινούνται για να καταλάβουν το οχυρό του Ald Lambasi, όπως είχαν συμφωνήσει κατά την ανακοχή. Πρότεινε να τους συναντήσουν στο Fervinthil, ένα χωριό βοριοδυτικά από το Ald Lambasi. Η Almalexia τότε ρώτησε αν θα τους συνατήσουν για να μιλήσουν ή για να κάνουν πόλεμο. Κανείς δεν απάντησε...

15 Last Seed, 2920
Fervinthil, Morrowind

Ο πρίγκιπας Juilek με το στρατό του καταφθάνουν στο Fervinthil και ξεκουράζονται στο τοπικό πανδοχείο. Εκεί συνταντά τους Vivec, Sotha Sil, Almalexia και τον δούκα του Mournhold, Indoril Brindisi Dorom. Τους εξηγεί πως δε γνώριζε για την επίθεση στο Black Rock, που ήταν ευθύνη του πατέρα του. Τώρα όμως ο πατέρας του είχε αναγκαστεί να μείνει πίσω στο Cyrodiil,λόγω του ατυχήματος όπου είχε χάσει το μάτι του, άρα ο Juilek είναι πλέον κάτοχος της αυτοκρατορικής σφραγίδας και ότι αποφασίσουν τώρα, θα είναι δεσμευτικό για όλη την αυτοκρατορεία. Η Almalexia χαμογελάει και τους προτρέπει να ξεκινήσουν τη συνεδρίασή τους.

16 Last Seed, 2920
Wroth Naga, Cyrodiil

Ο Cassyr καταφθάνει στο πανδοχείο Eagles Cry στο μικρό χωριουδάκι Wroth Naga. Κάθεται και παρατηρεί δίπλα του μία γυναίκα με ένα μωρό στην αγκαλιά της. Πιάνουν τη συζήτηση και της εξηγεί πως θεωρείται προδότης, καθώς δούλευε για τον Vivec ενάντια στον αυτοκράτορα. Η γυναίκα του αποκαλύπτει πως τη λένε Turala και πως και εκείνη θεωρείται προδότρια. Ο Cassyr της προτείνει να έρθει μαζί του στο Dwynnen του High Rock και η Turala δέχεται.

19 Last Seed, 2920
Ald Lambasi, Morrowind

Στη μεγάλη αίθουσα του κάστρου μόλις υπογράφηκε επισήμως η ειρήνη. Όλοι ξεσπούν σε γλέντια, εκτός από τον Sotha Sil, ο οποίος παρακολουθεί ανέκφραστος - δεν πιστεύει πράγματα όπως ένας πόλεμος έχουν αρχή και τέλος, αλλά κάνουν απλά κύκλους.

Ένας αγγελιοφόρος μεταφέρει στον πρίγκιπα ένα μήνυμα από την αυτοκράτειρα, που προοριζόταν για τον αυτοκράτορα. Ο πρίγκιπας αγχωμένος ανακοινώνει πως πρέπει να φύγει για να την βοηθήσει. Αποχεραιτά τον Vivec και τους υπόλοιπους και πέρνει ένα αντίγραφο της συνθήκης μαζί του για να την οριστικοποιήσει μόλις επιστρέψει στο Imperial City.

O Vivec εκφράζει τη γνώμη του πως το Tamriel θα θεραπευτεί όταν ο πρίγκιπας ανέβει στο θρόνο. Η Almalexia εξηγεί στον Vivec ότι η αυτοκράτειρα είναι εδώ και 17 χρόνια ουσιαστικά φυλακισμένη του αυτοκράτορα στο Black Marsh. Ο Αυτοκράτορας δεν τολμούσε να την σκοτώσει, καθώς ήταν πλούσια και είχε ισχυρούς φίλους.

31 Last Seed, 2920
Dorsza Pass, Black Marsh

Ο πρίγκιπας κοντεύει να φτάσει στην αυτοκράτεια όταν περνά από τα στενά της Dorsza. Κάτω από τον εκκωφαντικό ήχο του ανέμου, αργεί να συνειδητοποιήσει πως οι στρατιώτες που τον συνόδευαν έχουν δολοφονηθεί ο ένας μετά τον άλλον πίσω του και έχει μείνει μόνος. Χωρίς να πανικοβληθεί αποφασίζει να καλπάσει εμπρός ταχύτατα για να αποφύγει τον κίνδυνο. Πρωτού το καταλάβει όμως το άλογο σκοντάφτει σε μία παγίδα και ο πρίγκιπας πέφτει άσχημα κάτω, μένοντας σχεδόν παράλυτος από την πτώση.

Ο Miramor εμφανίζεται από πάνω του και χωρίς καν να δει το πρόσωπό του κόβει το λαιμό του πρίγκιπα. Τότε συνειδητοποιεί πως αντί για τον αυτοκράτορα, μόλις δολοφόνησε τον πρίγκιπα. Δυσαρεστημένος, καίει το γράμμα της αυτοκράτειρας, όπως τον είχε προστάξει ο Zuuk και αρπάζει τη συνθήκη.

(συνεχίζεται στο βιβλιο Hearth Fire, Book Nine of 2920, The Last Year of the First Era)

Book Nine of 2920 
The Last Year of the First Era

2 Hearth Fire, 2920
Gideon, Black Marsh

Η αυτοκράτειρα Tavia είναι ξαπλωμένη στο κρεβάτι της και θρηνεί έντονα τον χαμό του υιού της.

5 Hearth Fire, 2920
The Imperial City, Cyrodiil

Ο αυτοκράτορας είναι αναστατωμένος από το θάνατο του υιού του. Γνωρίζει πως κρατούσε τη δική του ασπίδα όταν πέθανε και υποθέτει πως προσπαθούσαν να σκοτώσουν εκείνον και όχι τον υιό του. Ο Versidue-Shaie τον προτρέπει να υπογράψει την εντολή εκτέλεσης της Rijja και ο αυτοκράτορας υπογράφει χωρίς δεύτερη σκέψη.

6 Hearth Fire, 2920
Gideon, Cyrodiil

Η αυτοκράτειρα μιλά με το Zuuk, ο οποίος τη διαβεβαιώνει πως έχει καταλάβει ακριβώς τι πρέπει να κάνει. Τον κατευθύνει προς το Morrowind, όπου θα βρεί τα χρήματα που είχε κρύψει όλο αυτό τον καιρό από τον αυτοκράτορα. Η αυτοκράτειρα τότε αυτοκτονεί, πηδόντας από το παράθυρό της. Ο Zuuk αντικαθιστά τα κάγκελα στο παράθυρο και σκεπάζει με το πάπλωμα μερικά μαξιλάρια στο κρεβάτι της, ώστε να αργήσουν να ανακαλύψουν το θάνατό της τουλάχιστον μέχρι το πρωί και να κερδίσει χρόνο.

9 Hearth Fire, 2920
Phrygias, High Rock

Η Turala έχει τα ηνία της άμαξας, ενώ ο Cassyr και το μωρό της, ο Bosriel, κοιμούνται. Ξαφνικά ακούγονται ένα πολεμικό κέρας ακούγεται και ξυπνάνε όλοι. Ήταν το σήμα των κυνηγών-orcs που πλησίαζαν ταχύτατα. Αμέσως κατεβαίνουν από την άμαξα, κρύβονται στους θάμνους μαζί με τα υπάρχοντά τους και διώχνουν το άλογό τους, ελπίζοντας πως τα orcs δε θα ψάξουν τον καβαλάρη του.

Τα orcs σχεδόν τους προσπερνάνε, όταν η Turala φτερνίζεται ελαφρά. Δύο orcs το ακούνε και πηγαίνουν να ερευνήσουν αυτό που ακούσανε. Ο Cassyr απελπισμένος προετοιμάζεται για μάχη, όταν ξαφνικά εμφανίζεται μία μάγισσα και ρίχνει αναίσθητα τα orcs. Τους πέρνει υπό την προστασία της και τους οδηγεί στο φιλόξενο χωριό της, Old Barbaryn. Τους αποκαλύπτει πως είναι η Mynista Skeffington και το χωριό είναι το σπίτι των μαγισσών Skeffington.

11 Hearth Fire, 2920
The Imperial City, Cyrodiil

Η Rijja οδηγείται στον απαγχωνισμό της. Ο αυτοκράτορας και ο Versidue-Shaie παρακολουθούν. Η Rijja αποκεφαλίζεται και ο ανεπηρρέαστος αυτοκράτορας στρέφεται στον Versidue-Shaie και του ζητά να του πει για την όμορφη αδερφή της Rijja, Corda.

18 Hearth Fire, 2920
Dwynnen, High Rock

Ο Cassyr φτάνει επιτέλους στην πατρίδα του, το Dwynnen. Όλοι τον υποδέχονται εγκάρδια και τον βομβαρδίζουν με ερωτήσεις για τον πόλεμο και τον Vivec. Ο ίδιος απαξιεί να μιλήσει για τον Vivec και τον αποκαλεί τρελό. Σκέφτεται πως η Turala και το μωρό της θα ζήσουν ευτυχισμένοι μαζί με τις μάγισσες του Skeffington.

(συνεχίζεται στο βιβλίο Frostfall, Book Ten of 2920, The Last Year of the First Era)

Book Ten of 2920, 
The Last Year of the First Era

10 Frostfall, 2920
Phrygias, High Rock

Η turala είναι μόλις ένα μήνα στις μάγισσες του keffington και όμως οι επιδόσεις της είναι τόσο καλές, που η Mynestra πιστεύει πως μια μέρα θα οδηγεί εκείνη τις μάγισσες. Η επιθυμία και το πάθος της turala ήταν τα κλειδιά της δύναμης της. Η mynestra της αναθέτει να πάει στο wayrest και να πάρει μαζί της και τις Doryatha και Selephyna, γιατί χρειάζονταν ορισμένα βότανα.

12 Frostfall, 2920
Dwynnen, High Rock

Ο Cassyr συζητά με τον ξάδερφό του για κάποια dark elves που μόλις γύρισαν από τον πόλεμο. Δυστυχώς για τον Cassyr, ένα από τα elves περιγράφει την αποτυχία του Cassyr στην κατασκοπία του αυτοκρατορικού στρατού, χωρίς να γνωρίζει πως ο Cassyr βρισκόταν εκείνη τη στιγμή μπροστά του και μοιραία τον κάνει ρεζίλι.

21 Frostfall, 2920
The Imperial City, Cyrodiil

Η Corda φτάνει στην Imperial City και οι κάτοικοι αρχίζουν αμέσως να κουτσομπολεύουν πως ο αυτοκράτορας είναι απαράδεκτος να παίρνει τη μια αδερφή, αμέσως μόλις έχει σκοτώσει την άλλη.

24 Frostfall, 2920
Dwynnen, High Rock

Οι Cassyr κάθεται μόνος του στο λιμάνι και είναι οργισμένος με τον Vivec. Η ιστορία της αποτυχίας του έχει γίνει πλέον παντού γνωστή κάτι κανείς δε δέχεται να τον προσλάβει πια.

Τότε αποβιβάζεται στο λιμάνι ένας νεαρός Nord, ο Welleg και συζητά μες τον Cassyr πως τον απέβαλαν από τη σχολή μαγείας. Ο Cassyr τον ρωτά αν μπορεί να του μάθει να κάνει summon ένα daedra, καθώς ο ίδιος προσπάθησε, αλλά παρόλο που τα έκανε όλα σωστά, απέτυχε. Ο Welleg του εξηγεί πως ο Sotha Sil έχει έρθει σε συμφωνία με τους Daedra να μην εμφανίζονται έως ότου τελειώσει ο πόλεμος και πως οι μόνοι που μπορούν να συνομιλήσουν με τους Daedra είναι ορισμένοι μάγοι και μάγισσες. Ακούγοντας της λέξη "μάγισσες",  έρχεται στον Cassyr μια ιδέα...

29 Frostfall, 2920
Phrygias, High Rock

Η Turala επιστρέφει μαζί με τις άλλες 2 μάγισσες προς το Skeffington, χαρούμενη που σύντομα θύρα ξαναδεί το παιδί της. Στο δρόμο τις βρίσκει ο Cassyr, που τους εξηγεί πως θα χρειαστεί της βοήθεια των μαγισσών.

Όταν φτάνουν όμως στο χωριό τους, το μόνο που αντικρύζουν είναι καμμένα σπίτια και πτώματα. Ο Cassyr καταλαβαίνει πως πρόκειται για δουλειά των κυνηγών orc, όμως στην Turala λέει πως στην πόλη είχε συναντήσει δολοφόνους που εργάζονταν για το δούκα του Mournhold. Έτσι καταφέρνει να στρέψει την Turala εναντίων του Morrowind, το οποίο την είχε έτσι και αλλιώς προδώσει στο παρελθόν και με αυτό τον τρόπο θα πάρει και εκείνος την εκδίκησή του...

Book Eleven of 2920, 
The Last Year of the First Era

2 Sun's Dusk, 2920
Tel Aruhn, Morrowind

Ο Zuuk παρουσιάζεται στην Night Mother και της προσφέρει τα χρήματα  της νεκρής αυτοκράτειρας για να δολοφονήσει τον αυτοκράτορα. Η Night Mother δέχεται. Λίγο αφού φύγει και Zuuk, εμφανίζεται ο Miramor και παρακαλείσθε την Night Mother να αναλάβει ο ίδιος την αποστολή αυτή. Η Night mother, γνωρίζοντας πως είχε ήδη καταφέρει να σκοτώσει τον πρίγκιπα, δέχεται.

3 Sun's Dusk, 2920
Mournhold, Morrowind

Ο δούκας κοιτάει έξω από τι παράθυρο του την κόκκινη ομίχλη που εδώ κάτι μερικές μέρες πλησιάζει όλο και περισσότερο το Mournhold. Έχει καταλάβει ότι πρόκειται για Daedra και έχει ήδη στείλει τους ταχύτερους αγγελιοφόρους του στους άλλους 3 ισχυρούς του Morrowind για να ζητήσει βοήθεια.Μένει μόνο να δούμε αν είναι πιο γρήγοροι από τους Daedra...

6 Sun's Dusk, 2920
Bodrum, Morrowind

Ο αυτοκράτορας και ο Vivec έχουν μόλις συμφωνήσει και τις τελευταίες λεπτομέρειες της συνθήκης. Ο αυτοκράτορας προτείνει να υπογράφει οριστικά σε έναν ακριβώς μήνα στην Imperial City, συνοδευόμενη από το κατάλληλο γλέντι κάθε μαζί με τους υπόλοιπους 3 ισχυρούς του Morrowind και ο Vivec δέχεται. Στην συνέχεια ο αυτοκράτορας αποχωρεί για μια σύντομη βόλτα με την Corda.

Ο Miramor τους ακολουθεί και βρίσκει την κατάλληλη στιγμή για να δράσει εναντίον του αυτοκράτορα, όταν η Corda απομακρύνεται για λίγο καιρό ο αυτοκράτορας έχει γυρίσει την πλάτη του προς αυτόν. Πάνω όμως που είναι έτοιμος να κατεβάσει το μαχαίρι του στην πλάτη του αυτοκράτορα, ένα άλλο χέρι, πολύ δυνατότερο και εκπαιδευμένο τον σταματά. με μια γρήγορη αθόρυβη κίνηση σκοτώνει τον Miramor και εξαφανίζει το πτώμα του, χωρίς ο αυτοκράτορας να καταλάβει τίποτα...

12 Sun's Dusk, 2920
Mournhold, Morrowind

Το μόνο που έχει απομείνει πλέον από το Mournhold είναι στάχτες και αίμα. Ο Mehrunes Dagon, ένας πρίγκιπας των Daedra που χλεύαζε τη συμφωνία για ανακωχή που είχε υπογράψει ο Sotha Sil με τους υποκλοπές πρίγκιπες των Daedra, στεκόταν νικητής και διασκέδαζε με το θάνατο που μόλις είχε σπείρει, όταν παρατήρησε κάτι σε έναν κοντινό λόφο. Ήταν ο Sotha Sil και η Almalexia, οι οποίοι με σκληρό ύφος τον απείλησαν πως αυτό που έκανε θα το μετανιώσει και αμέσως ρίχτηκαν στη μάχη μαζί του.

17 Sun's Dusk, 2920
Tel Aruhn, Morrowind

Ένας αγγελιοφόρος μόλις έφερε ένα γράμμα στη night mother. Ο αποστολέας εγραφε πως η δοκιμασία του -να εντοπίσει και να σκοτώσει τον Miramor- ήταν επιτυχημένη και πως ο αυτοκράτορας δεν ήταν σε ασφαλή χέρια. Η night mother απάντησε αμέσως.

18 Sun's Dusk, 2920
Balmora, Morrowind

Ο Vivec έχει πληροφορηθεί τι συμβαίνει στο Mournhold και καλπάζει για να προλάβει την μάχη. Όταν φτάνει όμως έχει τελειώσει. Ο Sotha Sil τον οδηγεί στη βαριά τραυματισμένη Almalexia, η οποία είναι αναίσθητη και ονειρεύεται μια νέα μάχη με τους Daedra αυτή τη φορά στην Imperial City. Ο Sotha Sil εξηγεί στον Vivec ότι τουλάχιστον θα κάνουν πολύ καιρό να ξαναδούν τον Mehrunes Dagon.

24 Sun's Dusk, 2920
The Imperial City, Cyrodiil

Ο αυτοκράτορας προετοιμάζει το γλέντι μαζί με τον βασιλιά Dro'Zel και τον Versidue-Shaie. Στη συνέχεια αποσύρεται μαζί με την Corda στο δωμάτιο του.

Book Twelve of 2920, 
The Last Year of the First Era

1 Evening Star, 2920
Balmora, Morrowind

Η Almalexia ξυπνά ύστερα από 17 ημέρες θεραπείας. Ο Vivec είναι στο πλευρό της και την αγκαλιάζει εγκάρδια. Λόγω της Almalexia έχει αποφασίσει να αναβάλει για λίγο καιρό την υπογραφή της ειρήνης, αλλά η Almalexia τον πείθει να την αφήσει κάτι να σπεύσει να την υπογράψει. Το Morrowind είναι πιο σημαντικό, του λέει.

6 Evening Star, 2920
The Imperial City, Cyrodiil

Οι ετοιμασίες για το γλέντι έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί.Ο αυτοκράτορας ενημερώνεται πως ένας αγγελιοφόρος έχει καταφθάσει και πως θα ήταν καλύτερα να τον δει μόνος του. Στην αίθουσα όπου έχει μείνει μόνος του ο αυτοκράτορας μπαίνει τελικά η Corda, κρατώντας το μήνυμα στο χέρι της. οχι αυτοκράτορας ανοίγει το γράμμα και από μέσα τρέχει αίμα και πέφτει ένα μικρό μαχαίρι. Η Corda το αρπάζει και αμέσως με μια γρήγορη και αθόρυβη κίνηση κόβει το λαιμό του αυτοκράτορα.

Ο Savirien-Chorak τη φυγαδεύει και ο Versidue-Shaie στέκεται πάνω από τον ετοιμοθάνατο αυτοκράτορα και πριν πεθάνει του θυμίζει την ημέρα που του είχε πει πως αρκεί ένα και μοναδικό χτύπημα για να κερδίσει τον αντίπαλό του... 15 λεπτά αργότερα οι σωματοφύλακες βρίσκουν το πτώμα του αυτοκράτορα. Η Corda έχει όμως ήδη εξαφανιστεί..

8 Evening Star, 2920
Caer Suvio, Cyrodiil

Ο Vivec φτάνει στο παλάτι και τον υποδέχεται ο Versidue-Shaie.  έχει ήδη ενημερωθεί για το θάνατο του αυτοκράτορα και μένει έκπληκτος όταν μαθαίνει πως δεν υπάρχει άμεσος διάδοχος. ο Versidue-Shaie τον διαβεβαιώνει πως για την ώρα μπορεί ο ίδιος να ενεργεί ως αυτοκράτορας και πως μπορούν να προχωρήσουν άμεσα στην υπογραφή της συνθήκης αν το επιθυμεί.

14 Evening Star, 2920
Tel Aruhn, Morrowind

Η Corda φτάνει στην night mother και αγκαλιάζονται. Μάνα και κόρη. Η night mother της μεταφέρει τα συγχαρητήρια του Versidue-Shaie, ο οποίος μάλιστα ήθελε να τους προσφέρει χρήματα για το έργο τους, τα οποία η night mother απέρριψε επειδή θα ήταν ανήθικο να δεχθεί 2 πληρωμές για την ίδια δουλειά. Tης εξηγεί πως εκείνη, όπως και όλοι οι δολοφόνοι πριν από εκείνη, που έγιναν διάσημοι λόγω κάποιας δουλειάς, πρέπει να αποσυρθεί στο νησί Vounoura, όπου θα μπορέσει να ζήσει ήρεμα την υπόλοιπη ζωή της.

19 Evening Star, 2920
Mournhold, Morrowind

Οι κάτοικοι του mournhold έχουν αρχίσει να ξαναχτίζουν την πόλη και η βλάστηση σιγά σιγά να ξαναβγαίνει. Ο διάδοχος του δούκα, ένας έξυπνος και ικανός Dunmer, θα έρθει από το βορρά για να πάρει τη θέση του. Η Almalexia αισθάνεται πολύ αισιόδοξη.

22 Evening Star, 2920
The Imperial City, Cyrodiil

Ό Versidue-Shaie βγαίνει στο μπαλκόνι και ανακοινώνει πως η αυτοκρατορική οικογένεια είναι όλη νεκρή και το συμβούλιο αποφάσισε να δώσει στον ίδιο την εξουσία του αυτοκράτορα, καθώς έκριναν ανάξιους όλους τους μακρινούς συγγενείς του τελευταίου...

(Συνεχίζεται στο 2ο μέρος)

ΠΗΓΗ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ / ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Petros Ant.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου