10 Δεκεμβρίου 2011

Skyrim - Περίληψη των Βιβλίων του (Μέρος 4o)

(Συνεχίζεται από το Μέρος 3ο)

Biography of Barenziah


Η Barenziah ήταν η κόρη του άρχοντα του Mournhold και μέχρι τα 5 της μεγάλωσε με όλες τις πολυτέλειες ενός αρχοντικού Dark Elf. Όταν όμως το παρακμάζον Mournhold αρνήθηκε να συμμορφωθεί στους κανόνες του αυτοκράτορα Tiber Septim, οι γονείς της σκοτώθηκαν στον πόλεμο που επακολούθησε. Ο Αυτοκράτορας την τίμησε, παραδίδοντάς την προσωρινά στην καλή οικογένεια του κόμη Sven Advensen, μέχρι να φτάσει τα 18 της χρόνια και να αναλάβει τη θέση της βασίλισσας του Mournhold - το οποίο στο μεταξύ είχε μετονομαστεί σε Almalexia.


Μεγαλώνοντας έγινε μία πανέμορφη, ευγενική και έξυπνη γυναίκα. Στα 16 της χρόνια όμως, εμπιστευόμενη τα ψέματα ενός φίλου της, του Straw, πως δεν την ήθελε κανείς και θα την πουλούσαν σε άλλους, αποφασίζει να διαφύγει μαζί του στο γειτονικό Whiterun.

Biography of Barenziah

Η Barenziah και ο Straw βρίσκουν προσωρινές δουλειές σε ένα καραβάνι, το οποίο τελικά τους οδηγεί στην πόλη του Riften. Εκεί o Straw, ο οποίος προσπαθούσε να βγάλει χρήματα για να πείσει την Barenziah να τον παντρευτεί, σχεδίαζε μαζί με τον Therris, έναν κλέφτη Khajiit, να ληστέψουν το σπίτι του Στρατηγού Symmachus. Η Barenziah όμως, μεγαλωμένη με τιμιότητα και αγάπη για την αυτοκρατορία, κρυφακούγοντας τη συζήτησή τους, αποφασίζει να φύγει και να ενημερώσει τον Στρατηγό για τα σχέδιά τους. Για καλή της τύχη, ο συγκεκριμένος στρατηγός είχε αναλάβει και την αναζήτησή της και όταν η Barenziah παρουσιάστηκε μπροστά του για να του αποκαλύψει τα σχέδια της ληστείας, εκείνος της εξήγησε ότι αυτά που της είπε ο Straw ήταν ψέματα και σε 2 χρόνια θα γινόταν βασίλισσα.

Ο στρατηγός την οδήγησε στον αυτοκράτορα Septim, ο οποίος την κράτησε στην οικογένειά του για ένα χρόνο. Η Barenziah έγινε φίλη με όλη τη βασιλική οικογένεια και αγαπητή από το λαό. Τότε ήρθε η μέρα της επιστροφής της στο Mournhold, για να χρησθεί βασίλισσα.

Biography of Barenziah

Ο Στρατηγός οδήγησε την Barenziah στο Mournhold. Οι δύο τους αγαπήθηκαν, παντρέυτηκαν και ύστερα από μερικούς αιώνες γάμου, γιόρτασαν τη γέννηση του υιού τους, Helseth. Η γέννησή του ήρθε λίγο πριν την κλοπή του Staff of Chaos από τον ενιγματικό βάρδο, γνωστό μόνο ως Nightingale. Ύστερα από 8 χρόνια απέκτησαν και μία κόρη, την Morgiah.

Μυστηριωδώς, οι σχέσεις του Mournhold με την αυτοκρατορία άρχισαν να χειροτερεύουν σιγά σιγά, μέχρι που στο Mournhold εξεγέρθηκε μία ομάδα ανθρώπων. Η Barenziah αναχώρησε για να συναντήσει αυτοπροσώπως τον αυτοκράτορα Uriel Septim VII και να διερευνήσει το θέμα, ενώ ο Στρατηγός Symmachus παρέμεινε στο Mournhold για να ασχοληθεί με τους επαναστάτες.

Με τις μαγικές της δυνάμεις διαπιστώνει, πως ο αυτοκράτορας δεν είναι στην πραγματικότητα ο Uriel Septim VII, αλλά ένα από τα alter ego του Nightingale, ο στρατιωτικός μάγος Jagar Tharn. Καταφέρνει να αποκρύψη τη συνειδητοποίηση αυτή από τον Tharn, ταυτόχρονα όμως οι επαναστάτες του Mournhold καταλαμβάνουν την εξουσία και δολοφονούν τον Στρατηγό Symmachus. Ευτυχώς για την Barenziah, που πλέον δεν είχε που να στηριχθεί, ο βασιλιάς του High Rock, Eadwyre, παλιός φίλος του Uriel Septim και του Symmachus, τη φιλοξενεί και μαζί σχεδιάζουν την ανατροπή του Tharn.

Πρωτού ο Tharn αναριχηθεί στην εξουσία, χρησιμοποιόντας το Staff of Chaos, είχε καταδικάσει σε θάνατο τη βοηθό του, Ria Silmane. Η Ria είχε προλάβει όμως να προειδοποιήσει τον Eadwyre σε ένα όνειρό του. Επίσης, η Ria διέθετε ένα φίλο, γνωστός μόνο ως ο Champion (-- ο ρόλος που αναλάμβανε ο παίκτης σε προηγούμενο παιχνίδι της σειράς elder scrolls--), τον οποίο η Barenziah κατάφερε να απελευθερώσει από την φυλακή του αυτοκράτορα.

Η αποστολή του Champion ήταν να βρεί τα 8 κομμάτια στα οποία ο Tharn είχε διασπάσει το Staff of Chaos και να τα ενώσει, για να ανατρέψει με αυτό τον ψεύτικο αυτοκράτορα. Όπως γνωρίζουμε από την ιστορία, ο ανώνυμος ήρωας πέτυχε την αποστολή του και ο Uriel Septim VII επανήλθε στην εξουσία. Η Barenziah, ύστερα απ' όλα αυτά, έζησε μία ήσυχη ζωή μαζί με τον βασιλιά Eadwyre, τον οποίο ερωτεύτηκε κατά τις περιπέτειές τους.

A Brief History of the Empire

Πριν ανέβει στην εξουσία ο Tiber Septim, το Tamriel βρισκόταν σε χαοτική κατάσταση. Ο Septim όμως υπερνίκησε τους διεφθαρμένους βασιλιάδες και έφερε την τάξη. Μετά το θάνατό του, ανέβηκε στο θρόνο ο εγγονός του, Pelagius, ο οποίος όμως ύστερα από μόλις 3 χρόνια καλής διακυβέρνησης, δολοφονήθηκε για λογαριασμό των εχθρών του, από την Dark Brotherhood.

Ο θρόνος πέρασε τότε στην ξαδέρφη του, Kintyra, η οποία ευνόησε πολύ τη γεωργία και τις τέχνες. Ο υιός της ήταν ο πρώτος αυτοκράτορας των Uriels και ένας μεγάλος νομοθέτης. Ευνόησε τη δημιουργία εταιρειών και συντεχνιών και τότε ήταν που οι συντεχνίες των μάγων και των πολεμιστών άνθισαν ιδιαίτερα.

Δυστυχώς ο υιός του, Uriel II, ήταν κάπως μαλθακός και στη δική του περίοδο επικράτησαν οι εξεγέρσεις και η αδικία. Ο υιός του Uriel II, Pelagius II, κατάφερε να επιστρέψει το Tamriel στην ευημερία, επειδή άλλαξε όλη τη γερουσία και έφερε χρήμα. Κατηγορήθηκε όμως πως στηρίχθηκε στους πλούσιους και όχι τους σοφούς.

Ο υιός του Pelagius II, Antiochus ήταν γνωστός για τις πολλές γυναίκες του, αλλά και για το μεγάλο εμφύλιο πόλεμο στη νήσο Summurset, το 3Ε110 ενάντια στον βασιλιά Orghum, του βασιλείου της Pyandonea. Μαζί με τους τοπικούς βασιλιάδες και κυρίως χάρη στην παρέμβαση των μάγων του Psijic Order, κέρδισε αυτό τον πόλεμο.

Όταν η κόρη του Antiochus, Kintyra II, ανέλαβε το θρόνο, ο ξάδερφός της, πρίγκιπας Uriel III του Solitude, έστρεψε εναντίων της βασιλιάδες από το High Rock, Skyrim και Morrowind. Ύστερα από 3 σφοδρές μάχες και αφού φυλάκισε και θανάτωσε την Kintyra II, ο Uriel ανέλαβε το θρόνο το 3Ε121. Έτσι ξεκίνησε ο πόλεμος του Red Diamond, που θα δούμε στον επόμενο τόμο.

A Brief History of the Empire

Με την άνοδο του Uriel III ξεκίνησε ο εξαετής πόλεμος του Red Diamond, μεταξύ των 3 παιδιών του Pelagius II, Potema (μητέρα του Uriel III και επονομαζόμενη Wolf Queen), Cephorus και Magnus, μάχονται για την εξουσία. H Potema είχε με το μέρος της To Skyrim και το Morrowind, ενώ οι Cephorus και Magnus τα High Rock, Hammerfell, Summurset, Valenwood, Elswey και Black Marsh. Τελικά ο Uriel III πιάνεται αιχμάλωτος και ο λαός τον καίει ζωντανο, ανακυρρήσωντας βασιλιά του τον Cephorus I.

O Cephorus I ήταν έξυπνος και ευγενής, αλλά στη θητεία του πρόλαβε μόνο να πολεμήσει την αδερφή του, Potema, την οποία και σκότωσε. Πέθανε από γηρατειά και ο επίσης γηραιός αδερφός του, Magnus, ανέλαβε το θρόνο.

To E3145 ανέλαβε το θρόνο ο υιός του Magnus, Pelagius III. Ηταν εκκεντρικός και τρελός και πέθανε σε ψυχολογικό ίδρυμα, αφήνοντας στο θρόνο τη γυναίκα του Katariah I, μία Dark Elf. H Katariah ήταν αγαπητή από το λαό και διόρθωσε πολλά κακώς κείμενα, αλλά η γερουσία την μισούσε. Ο θάνατός της σε μία αψιμαχία στο Black Marsh εικάζεται πως μεθοδεύτηκε από τη γερουσία.

Ο Υιός της, Cassynder, ανέλαβε το θρόνο, αλλά επέζησε μόλις 2 χρόνια και έτσι τον παρέδωσε στον αδερφό του, Uriel IV. Την ιστορία του Uriel IV θα δούμε στον επόμενο τόμο.



A Brief History of the Empire

Ο Uriel IV δεν ήταν ακριβώς γαλαζοαίματος και ερχόταν διαρκώς σε συγκρούσεις με τη γερουσία, συγκρούσεις τις οποίες συνήθως έχανε. Όταν ήρθε η ώρα του Andorak, υιού του Uriel IV, να ανέβει στο θρόνο, η γερουσία πέτυχε να το αποτρέψει και τελικά κατόρθωσε να ανεβάσει στο θρόνο έναν γνήσιο γαλαζοαίματο, τον Cephorus II, ενώ ο Andorak αρκέστηκε τελικά στο βασίλειο του High Rock.Ο Camoran Usurper και ο στρατός του από undead υπήρξε η μεγαλύτερη απειλή για τον νέο αυτοκράτορα και η νίκη επί αυτού ελάχιστα είχε να κάνει με τον αυτοκράτορα.

Ο υιός του, Uriel V, ήταν μετά τον ίδιο τον Septim, ο μεγαλύτερος πολέμαρχος στην ιστορία της αυτοκρατορίας και κατέκτησε μεταξύ άλλων την Roscrea, το Cathnoquey, την Yneslea και το Esroniet. Το 3E288 όμως παραήταν φιλόδοξος, όταν προσπάθησε να κατακτήσει το Akavir, όπου έπεσε στο πεδίο της μάχης.Τους τελευταίους τέσσερις τελευταίους αυτοκράτορες θα εξετάσουμε στον επόμενο τόμο.


A Brief History of the Empire

Ο υιός του Uriel V, Uriel VI, ήταν μόλις 5 ετών όταν πέθανε ο πατέρας του και έτσι ανέλαβε προσωρινά το θρόνο η μητέρα του, Thonica. Η Thonica και η γερουσία φρόντισαν να δημιουργήσουν τέτοιους νόμους ώστε ο Uriel IV να μην έχει ουσιαστική εξουσία όταν ενηλικιώθηκε και ανέλαβε το θρόνο. Όμως ο uriel iv έδρασε πανέξυπνα και σιγά σιγά απέκτησε όλα τα δικαιώματα που άρμοζαν σε έναν αυτοκράτορα.

Όταν ο αυτοκράτορας βρήκε το θάνατο πέφτοντας από το άλογο του, ανέλαβε το θρόνο η πανέμορφη και πανέξυπνη αδερφή του, Morihatha. Συνέχισε το έργο του αδερφού της και μάλιστα δίνοντας τις μάχες της εκ του ασφαλούς, ένωσε την αυτοκρατορία ακόμη περισσότερο, μέχρι που την δολοφόνησαν. Λέγεται πως πίσω από τη δολοφονία της βρισκόταν ο Thoricles Romus, ένα μέλος της γερουσίας, ο οποίος και θανατώθηκε για την υποψία αυτή, αν και δήλωνε αθώος μέχρι την τελευταία στιγμή. Τότε ανέλαβε το θρόνο ο υιός της, Pelagius IV, ο οποίος συνέχισε την ίδια τακτική. 

Ο τωρινός αυτοκράτορας, Uriel Septim VII, θεωρείται ίσως ο πιο προικισμένος πολιτικά, κοινωνικά και στρατιωτικά αυτοκράτορας. Έστω και αν για δέκα χρόνια φυλακίστηκε από τον Tharn, ο οποίος κυβέρνησε παίρνοντας τη μορφή του αυτοκράτορα και ανατράπηκε τελικά από τον ανώνυμο Champion, το momentum του δεν εξαφανίστηκε και το Tamriel οδεύει όλο και πιο κοντά στην ενότητα όπως την είχε γνωρίσει μόνο στους ημέρες του πρώτου Uriel Septim..

(Συνεχίζεται στο Μέρος 5ο)

ΠΗΓΗ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ / ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Petros Ant

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου