5 Ιουνίου 2012

Η κριτική των κομμάτων στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Έντονη αντίδραση και σφοδρή επίθεση όλων των κομμάτων, προκάλεσε η παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, πολιτικοί αρχηγοί και εκπρόσωποι των κομμάτων, σχολιάζοντας τις προγραμματικές εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα, δήλωσαν: 

Η Νέα Δημοκρατία:

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, χαρακτήρισε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ως τυχοδιωκτικό και χωρίς καμία κοστολόγηση, τονίζοντας πως η μονομερής καταγγελία της δανειακής σύμβασης σημαίνει ουσιαστικά και την έξοδό μας από το ευρώ.

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, δήλωσε: ''Ακούσαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ πώς θα οδηγήσει τη χώρα έξω από την Ευρώπη και το ευρώ. Πώς θα μας οδηγήσει σε εθνικές περιπέτειες. Πώς θα καταρρεύσουν ή θα φύγουν από τη χώρα και οι τελευταίες επιχειρήσεις. Πώς θα χαθεί κάθε ελπίδα των ανέργων για δουλειά.''
''Πώς θα φορολογηθούν ακόμη πιο βαριά η μεσαία τάξη, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Πώς θα αποδυναμωθεί ακόμη πιο πολύ η Ελληνική Ναυτιλία.''
''Πώς θα πάρει ακόμη πιο εφιαλτικές διαστάσεις η εγκληματικότητα και η λαθρομετανάστευση. Πώς θα γιγαντωθεί το σπάταλο κράτος. Ένα συνονθύλευμα εξαγγελιών που δεν τόλμησαν να κοστολογήσουν.''
Μια πολιτική απάτη που ξεπερνά, πολλές φορές, το ''λεφτά υπάρχουν'' του κ. Παπανδρέου και της κας Κατσέλη, συμπλήρωσε ο κ. Μιχελάκης.


Το ΠΑΣΟΚ

«Έθεσε στον ελληνικό λαό το αλαζονικό, μικρομέγαλο και τυφλό δίλλημα “μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ”. Με αυτά που είπε σήμερα ο κ. Τσίπρας οδηγεί την ελληνική κοινωνία σε διχασμό και την Ελλάδα εκτός Ευρώπης» τόνισε ο Βαγγέλης Βενιζέλος.

''Ο ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε ανοιχτά και καθαρά υπέρ της μονομερούς καταγγελίας και ακύρωσης του μνημονίου, που δεν είναι τίποτε άλλο από τους όρους της δανειακής σύμβασης''.

Είπε ακόμα ότι ''κορμός των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ είναι η επένδυση σε ένα μεγάλο και πολυδάπανο κράτος, σε μια Ελλάδα των παλιών ΔΕΚΟ, σε μια κοινωνία του συντεχνιασμού που είναι καταδικασμένη να παρακμάσει μέσα στο αναπτυξιακό αδιέξοδο και τη φτώχεια''.

''Όραμα του κ. Τσίπρα είναι η οικειοθελής αποχώρηση της Ελλάδας από το μέλλον και η οικειοθελής προσχώρησή της στο πιο κακό παρελθόν''

«Το πραγματικό δίλλημα είναι αν παίζουμε με την τύχη της χώρας ή αν κάνουμε το καλύτερο για την Ελλάδα μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.


Το ΚΚΕ

"Άνθρακες ο θησαυρός", ήταν το σχόλιο της Αλέκα Παπαρήγα, τονίζοντας ότι πρόκειται για "πρόγραμμα πολύ κατώτερο από τα μεγάλα συνθήματα και τις ριζοσπαστικές φράσεις" των εκλογών της 6ης Μαΐου.

"Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία είναι απατηλή και αποβλέπει μόνο στο να χρησιμοποιήσει το παιχνίδι της συνεργασίας για να ρίξει το ΚΚΕ, όσο γίνεται πιο κάτω", δήλωσε η γγ του ΚΚΕ.

Υπογράμμισε δε ότι οι εξαγγελίες περί επανακρατικοποιήσεων «είναι μόνο για γέλια». Θα δημιουργήσει μία νέα γενιά αλά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που θα στελεχώσει τον κρατικό μηχανισμό, εξαρτημένη αποκλειστικά από τα νέου τύπου διαφανή και γλυκά ρουσφέτια του ΣΥΡΙΖΑ, συμπλήρωσε η κα
Παπαρήγα. 


H ΔΗΜΑΡ

Αρνητικά ήταν τα σχόλια και της ΔΗΜΑΡ στις εξαγγελίες Τσίπρα, η οποία μεταξύ των άλλων σε δήλωσή της αναφέρει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε ότι πρώτα θα καταγγείλει μονομερώς το μνημόνιο και μετά θα προτείνει διάλογο με την ΕΕ. Δηλαδή προτείνει πρώτα ρήξη και μετά διαπραγμάτευση. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ουσιαστικά άνοιγμα της πόρτας για επιστροφή στη δραχμή.

» Και η μεγάλη αντίφαση: Ενώ οδηγεί με την πρότασή του στο κενό, παράλληλα θέλει τα κονδύλια της σύμβασης για να υποσχεθεί παροχές.

» Ο λαός μας δεν αντέχει νέες αυταπάτες που οδηγούν σε ήττες. Πρέπει με την ψήφο του να πει ένα δυνατό όχι στο απομονωτισμό και το λαϊκισμό».


Η Δημιουργία Ξανά

«Πριν μας εξηγήσει ο κ. Τσίπρας τι θα κάνει με τα λεφτά των άλλων πρέπει να αποδώσει στον ελληνικό λαό πλήρη λογαριασμό για το πού πήγαν τα έξι εκατομμύρια ευρώ που δανείστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ από την Εθνική Τράπεζα πέραν βεβαίως της πλουσιοπάροχης κρατικής επιχορήγησης που λαμβάνει από τους Έλληνες φορολογούμενους», αναφέρει η Δημιουργία Ξανά.

Χαρακτηρίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα ως «αρχηγό της επαναστατημένης αριστεράς» τονίζει ότι «δεν έχει καταλάβει ότι δεν μπορεί να φορολογήσει εισόδημα που δεν υπάρχει, πλοία που έχουν εγκαταλείψει μαζικά την ελληνική σημαία, επιχειρήσεις που έχουν κλείσει και εργοδότες και εργαζόμενους που έχουν μείνει άνεργοι. Κι όλα αυτά για να συνεχίσει να μισθοδοτεί τις στρατιές των κρατικοδίαιτων του πελατειακού κράτους που πήρε ως μεταγραφή από το βαθύ ΠΑΣΟΚ».


Οι Οικολόγοι Πράσινοι

«Δεν υπάρχουν εύκολοι δρόμοι» τονίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι, οι οποίοι εκφράζουν το φόβο πως η υλοποίηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ «οδηγεί σε έξοδο από το ευρώ και ανεξάρτητη νομισματική πολιτική».

"Όσα ακούσαμε σήμερα, λίγο διαφέρουν από τους αφορισμούς που μας είχε συνηθίσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως μικρό κόμμα της αντιπολίτευσης ή τις γενικόλογες επικλήσεις ενός κόμματος που όμως δεν ετοιμάζεται να κυβερνήσει. Σε ποιους άραγε σκέφτεται να αφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τη δύσκολη δουλειά των τεκμηριωμένων προτάσεων;" αναφέρουν μεταξύ άλλων οι Οικολόγοι Πράσινοι.


Πηγές:
http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4726586
http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου