9 Ιουνίου 2012

Μένουμε Ευρώπη

Συγκέντρωση της Πρωτοβουλίας «Μένουμε Ευρώπη» την Κυριακή στις 19:00 στο Σύνταγμα
Ανοιχτή επιστολή προς όλα τα κόμματα έστειλε η πρωτοβουλία «Μένουμε Ευρώπη» (http://menoumeevropi.com). Στην επιστολή αναφέρεται μεταξύ άλλων, πως με αυτή την πρωτοβουλία επιχειρείται να καταστεί σαφές και εκτός Ελλάδας ότι πολίτες ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων επιθυμούν την παραμονή μας στην Ευρώπη.

Αναλυτικά, η επιστολή έχει ως εξής:
 
«Σας αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή για να σας ενημερώσουμε για την αυστηρώς ακομμάτιστη πρωτοβουλία πολιτών “Μένουμε Ευρώπη”.

Με συγκέντρωση στο Σύνταγμα και πορεία προς το Ζάππειο την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 στις 19.00 εκφράζουμε την βούληση μας να συνεχίσει η χώρα την Ευρωπαϊκή της πορεία, ως ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης. Επιθυμούμε με τη συμβολική μας ειρηνική συγκέντρωση να τονίσουμε τη σημασία της σύνεσης σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές αλλά και την ανάγκη της συναίνεσης αναφορικά με την ευρωπαϊκή θέση της χώρας που αποτελεί εθνικό κεκτημένο.

Παράλληλα, φιλοδοξούμε και μέσω αυτής της πρωτοβουλίας να καταστεί σαφές και εκτός Ελλάδας ότι πολίτες ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων επιθυμούν την παραμονή μας στην Ευρώπη, ώστε οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αλλά και οι λαοί της Ευρώπης χωρίς δισταγμούς να επιδείξουν αλληλεγγύη.

Δεν λαμβάνουμε θέση αναφορικά με κοινωνικές πολιτικές, οικονομικά προγράμματα, ή διαπραγματευτικές τακτικές. Είναι όμως για μας δεδομένο ότι οι πολιτικές και κομματικές αντιπαραθέσεις πρέπει να λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο μιας ευρωπαϊκής Ελλάδας".


Πηγές:
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=461649
http://www.capital.gr/News.asp?id=1523606Η πρωτοβουλία«Μένουμε Ευρώπη» στις 27.5.2012 είχε δημοσιεύσει τα ακόλουθα: 

"Τρεις γενιές Ελλήνων αγωνίστηκαν και πέτυχαν την ανεξαρτησία της Ελλάδας, τον εκδημοκρατισμό της κοινωνίας, αλλά και την ισότιμη συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η παρούσα κρίση δεν πλήττει μόνο βάναυσα τα εισοδήματά μας, αλλά και θέτει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή θέση της χώρας. Η προοπτική μίας Ελλάδας εκτός Ευρώπης όχι μόνο θα ακύρωνε τις θυσίες των προηγούμενων γενεών, αλλά θα υποθήκευε και το μέλλον των επόμενων.

Ως ενεργοί πολίτες, ανεξάρτητα από κομματικές και πολιτικές τοποθετήσεις, από την κοινωνική και οικονομική μας θέση, αλλά και από κάθε διαφορά που μας χωρίζει, ενωνόμαστε και διαδηλώνουμε την 10η Ιουνίου στις 7μμ στη Πλατεία Συντάγματος. Στέλνουμε ένα απλό αλλά αταλάντευτο μήνυμα:

Η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ.

Με την παρουσία μας στο Σύνταγμα, δεσμεύουμε, τα κόμματα, τις πολιτικές ηγεσίες και την κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές σε μία Ευρωπαϊκή Ελλάδα.

Λέμε ξεκάθαρα ότι όλοι οι χειρισμοί, προγράμματα, σχέδια και λύσεις στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους Εταίρους είναι αποδεκτά εφόσον εγγυώνται την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας".

Πηγή:
http://menoumeevropi.com/2012/05/27/menoume-evropi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου