6 Ιουνίου 2012

FT: Ο όχι και τόσο ριζοσπάστης Τσίπρας και ο Σαμαράς που δεν εμπνέει

Μια πιο προσεκτική εξέταση των προτάσεων και της κατάστασης, στην οποία βρίσκονται τα δύο κόμματα που προηγούνταν στις τελευταίες δημοσκοπήσεις πριν τις επικείμενες εκλογές στην Ελλάδα, επιχειρεί με ανταποκρίσεις του απεσταλμένος των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς στην Ελλάδα, όπως αναφέρεται σε σημερινό άρθρο του skai gr.

Ο Τζόσουα Τσάφιν σημειώνει ότι παρόλη την εικόνα του ριζοσπάστη πολιτικού για τον Αλέξη Τσίπρα, υπάρχουν ενδείξεις ότι η πολιτική του ενθαρρύνει την επιστροφή της Ελλάδας στην προ κρίσης κατάσταση, που οδήγησε τη χώρα στο πρόγραμμα της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Αυτό που ξεχωρίζει περισσότερο στη στάση του κ. Τσίπρα είναι η πρόθεση ανατροπής των μεταρρυθμίσεων που θεωρούνται αναγκαίες για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας και την αποκατάσταση της δημοσιονομικής υγείας της χώρας, προσθέτει ο απεσταλμένος των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι εξαγγελίες του ηχούν όμορφα στα αυτιά των δημοσίων υπαλλήλων που πηδούν στη σωσίβια λέμβο του ΣΥΡΙΖΑ ενώ το ΠΑΣΟΚ βυθίζεται, ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο Νίκο Φωτόπουλο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ο οποίος όπως σχολιάζεται έχει «μεταναστεύσει» στο ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται επίσης ότι η στάση του κ. Τσίπρα που καταδικάζει το μνημόνιο αλλά υποστηρίζει την παραμονή στο ευρώ ερμηνεύεται ως πρόθεση αναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας ενώ το χρήμα των δανείων θα συνεχίζει να εισρέει στη χώρα. Σε αυτό φαίνεται ελάχιστα να διαφέρει από την πολιτική της ΝΔ, γράφει ο συντάκτης.

Σε ό,τι αφορά τη Νέα Δημοκρατία, δίνονται παραδείγματα πολιτών που προτίθενται να ψηφίσουν το κόμμα όχι από πίστη στις ικανότητες του κ. Σαμαρά, αλλά επειδή φοβούνται την εναλλακτική λύση που συνιστά ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο κ. Σαμαράς, προσθέτει ο απεσταλμένος της βρετανικής εφημερίδας, δεν έχει χρόνο να αλλάξει την εικόνα του κόμματος που βαρύνεται «με τις αμαρτίες του παρελθόντος» και γι’ αυτό προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το φόβο των πολιτών για επιστροφή στη δραχμή, που όπως ο ίδιος λέει ευνοεί η εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ. Μια τέτοια στρατηγική ελάχιστα εμπνέει, σχολιάζει το άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου