22 Ιανουαρίου 2014

Οι ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες του 2013

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το site AirlineRatings.com φρόντισε να μας ενημερώσει για τις ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες για την χρονιά που πέρασε. Σύμφωνα λοιπόν με το σύστημα βαθμολογίας του, την κορυφαία θέση με επτά (στα επτά) αστέρια κατέλαβε η Αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία Qantas.
Η εταιρεία όχι μόνο κατάφερε να επιτύχει ένα υψηλότατο σκορ για το 2013 αλλά έχει και ένα κορυφαίο ιστορικό αφού δεν έχει απώλεια από την δεκαετία του 1950, όταν δηλαδή και άρχισαν να μπαίνουν σε υπηρεσία τα πρώτα jet αεροπλάνα.

Οι υπόλοιπες αεροπορικές εταιρείες που ολοκληρώνουν την δεκάδα των ασφαλέστερων είναι με αλφαβητική σειρά οι: Air New Zealand, All Nippon Airways, Cathay Pacific Airways, Emirates, Etihad Airways, Eva Air, Royal Jordanian, Singapore Airlines και Virgin Atlantic.

Αντίθετα, στην χαμηλότερη θέση της λίστας και με μόλις ένα αστέρι βρέθηκαν η SCAT από το Καζακστάν, η Kam Air από το Αφγανιστάν και η Bluewing Airlines από το Σουρινάμ. Είναι χαρακτηριστικό πως και στις τρεις αυτές εταιρείες έχουν απαγορευτεί οι πτήσεις προς την Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι να συμμορφωθούν με τους κανόνες ασφαλείας.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός πως, σύμφωνα με τους αριθμούς και τα στοιχεία του ASN (Aviation Safety Network), το 2013 ήταν η καλύτερη χρονιά για την ασφάλεια πτήσεων από το 1945.

Συγκεκριμένα το 2013, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του ASN, είχαμε 269 θανάτους από 29 αεροπορικά ατυχήματα, ενώ ο μέσος όρος της προηγουμένων δέκα ετών είναι 719 θάνατοι από 32 αεροπορικά ατυχήματα. Το χειρότερο ατύχημα για την χρονιά ήταν η πτώση του Boeing 737 της Tatarstan Airlines με 50 νεκρούς, ενώ η Αφρική κρατάει για ακόμα μια φορά τα αρνητικά πρωτεία στην ασφάλεια πτήσεων.

______________
Πηγή: από άρθρο στο capital.gr της 10.01.2014 και συγκεκριμένα στο: 
http://www.capital.gr/travel/travelNews.asp?id=1937250

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου