23 Ιανουαρίου 2014

Κύπρος: Δύο κρατίδια και πολλές ουτοπίες

Ο Ερντογάν είπε καθαρά και ξάστερα ότι «πρέπει να έχουμε μια ομοσπονδιακή δομή με δύο ιδρυτικά κρατίδια. Καμιά άλλη εναλλακτική επιλογή δεν είναι αποδεκτή», αναφέρει ο Άριστος Μιχαηλίδης σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στο "Φιλελεύθερο" και συνεχίζει:
"...Είναι το θράσος που του εξέθρεψε η ελλαδική και η ελληνοκυπριακή πολιτική, που στηρίζει την τουρκική ένταξη και ανέχεται τις προκλήσεις χωρίς ουδέποτε να σκεφθεί ότι μπορεί να λάβει πρακτικά αντίμετρα. Και όχι μόνο εντός της ΕΕ. 
Υπάρχει τώρα ένας τομέας, που καθορίζει τα πάντα. Είναι το φυσικό αέριο. Η ηγεσία μας δεν πρέπει να ασχολείται με τίποτε άλλο παρά με αυτό. Τάχιστα να προχωρήσει με το τερματικό, με τα οικόπεδα που δεν δόθηκαν, με τη στρατηγική συνεργασία με το Ισραήλ, με τις συμφωνίες Αιγύπτου, Λιβάνου, με τις ενεργειακές συνέργειες με την Ελλάδα, με το ηλεκτρικό καλώδιο Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας… Κι ας συνεχίσει να μιλά για δύο κρατίδια ο Ερντογάν κι ο Έρογλου κι ο Νταβούτογλου. Το παράνομο κρατίδιο ένα είναι και θα συνεχίσει να είναι, εκτός αν η Τουρκία αλλάξει λογική. Φτάνει βέβαια να αντιληφθεί η ηγεσία μας ότι μπορεί να ανατρέψει την ομηρία των τουρκικών συμφερόντων. Αν θέλει να υποταχθεί στο διηνεκές θα συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο, στο μοτίβο των ψευδαισθήσεων".
____________
Πηγή: www.philenews.com, 23.01.2014
Ολόκληρο το άρθρο του Άριστου Μιχαηλίδη στο:
http://www.philenews.com/el-gr/arthra-apo-f-a-michailidis/85/181625/dyo-kratidia-kai-polles-outopies

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου