26 Ιανουαρίου 2014

Μετά την απόφαση του ΣτΕ για τους ένστολους

Φαίνεται ότι στην Ελλάδα της κρίσης υπάρχουν δυο κατηγορίες πολιτών: Αυτοί που η κρίση δεν μπορεί να τους αγγίξει, όπως για παράδειγμα όσοι φοροδιαφεύγουν, και εκείνοι που είναι αναγκασμένοι να επιβαρύνονται δυσανάλογα το κόστος της κρίσης, όπως οι μισθωτοί και συνταξιούχοι.

Όμως, μετά την απόφαση όμως του Συμβουλίου της Επικρατείας για "τους ένστολους" και τη μετάταξή τους από τη δεύτερη κατηγορία στην πρώτη, οι υπόλοιποι μισθωτοί και συνταξιούχοι είναι πολύ πιθανό να κληθούν και πάλι να καλύψουν το νέο κενό που δημιουργείται. 

Διαβάζω στα "Νέα"* της 25.01.2014:
Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τους ένστολους, καθώς -μαζί με την αντίστοιχη για τους δικαστικούς - αναμένεται να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του 2014 με 700 εκατ. ευρώ! Τώρα, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να αναζητήσει ισοδύναμα μέτρα.
Ανώτατη πηγή του υπουργείου Οικονομικών πάντως διαβεβαίωσε μιλώντας στα Νέα πως κατά τη χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου ανάμεσα στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Βαγγέλη Βενιζέλο και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, συμφωνήθηκε ότι «δεν θα μπουν νέοι φόροι» ως ισοδύναμο. Επομένως, πρέπει να αναζητηθούν περικοπές δαπανών. Κάτι που ξαναβάζει στο κάδρο τις περικοπές μισθών και συντάξεων


Κατά τα άλλα, ο επιμερισμός του κόστους της κρίσης στους εναπομείναντες στη δεύτερη κατηγορία πολίτες, δηλαδή στους υπόλοιπους μισθωτούς και συνταξιούχους, είναι ...δίκαιος!

Takis Ant / afirimeno.com
___________
* http://www.tanea.gr/news/economy/article/5078330/fwtia-ston-proypologismo-ws-kai-700-ekat-ta-isodynama-logw-ths-apofashs-toy-ste/ 25.01.2014 
Η γελοιογραφία είναι του Κώστα Μητρόπουλου από "Τα Νέα"  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου