19 Μαΐου 2019

Προβάδισμα ΝΔ με διαφορά από 6,5 έως 7,5 ποσοστιαίων μονάδων σε 3 δημοσκοπήσεις

Metron Analysis: Στις 6,7 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ.
MRB: Προβάδισμα 6,5 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ 
Marc: Με αναγωγή επί των εγκύρων η διαφορά υπέρ της ΝΔ στις 7,5 μονάδες.

Metron Analysis: Σταθερά μπροστά η ΝΔ, συσπειρώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Mία εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές, προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 6,7 ποσοστιαίων μονάδων δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis. Με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του «Βήματος της Κυριακής», το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές ποσοστό 30,3%, έναντι 23,6% του ΣΥΡΙΖΑ (φωτογραφία επάνω αριστερά). 

Το προβάδισμα της ΝΔ δεν φαίνεται να κάμπτεται, ωστόσο δεν ακολουθεί τη δυναμική ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ που φαίνεται να ανακάμπτει από τις ιδιαίτερα χαμηλές δημοσκοπικές επιδόσεις που κατέγραφε την τελευταία τριετία, ούτε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακολουθεί τη δυναμική ανόδου του Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προηγείται στη δημοφιλία με ποσοστό 42% έναντι 34% του κ. Τσίπρα και στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία με ποσοστό 28% και 25% αντιστοίχως – τον Φεβρουάριο όμως η διαφορά με τον βασικό του αντίπαλο άγγιζε τις 10 μονάδες (29% έναντι 19%).

Ενώ ενισχύεται ο δικομματισμός, τα ποσοστά των υπόλοιπων κομμάτων περιορίζονται. Το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 6,2% φαίνεται ότι θα καταλάβει την τρίτη θέση. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή (4,3%), το ΚΚΕ (3,9%) και τα άλλα κόμματα με πολύ χαμηλά ποσοστά. Το Ποτάμι (1,2%), οι ΑΝΕΛ (0,7%), Ενωση Κεντρώων (1,4%), Πλεύση Ελευθερίας (1,2%), Ελληνική Λύση (1,7%).

Η αδιευκρίνιστη ψήφος καταγράφεται στο 12,5% και εκτιμάται ότι η πλειονότητα των αναποφάσιστων θα επιλέξει κυρίως τα μικρότερα κόμματα. Ομως, η δεξαμενή του ΣΥΡΙΖΑ στην ομάδα αυτή των ψηφοφόρων είναι 18% ενώ της ΝΔ μόλις 5%.

Πηγή: tovima.gr 


Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα 6,5 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 6,5 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της MRB που διενεργήθηκε για τα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο», επιβεβαιώνοντας ότι μετά τις κάλπες θα δρομολογηθούν καταστάσεις μη διαχειρίσιμες για την κυβέρνηση.

Οπως προκύπτει από την πανελλαδική δημοσκόπηση της MRB το νέο πακέτο παροχών και φοροελαφρύνσεων που ανακοίνωσε στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου ο Αλέξης Τσίπρας, έχει μεν ενισχύσει τη συσπείρωση του κυβερνώντος κόμματος, αλλά δεν δείχνει ικανό να προσδώσει μια δυναμική στον ΣΥΡΙΖΑ που θα μπορούσε να μεταβάλλει τη γενικότερη εικόνα που έχει διαμορφωθεί τουλάχιστον κατά την τελευταία διετία.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 30% έναντι 23,5% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν με 6,6% το Κίνημα Αλλαγής, 6,% η Χρυσή Αυγή, 5,9% το ΚΚΕ, 2,5% Το Ποτάμι, 2,2% η Ενωση Κεντρώων. Σημειώνεται ότι η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 13,2%. Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 63,4% έναντι 46,3% του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ότι αφορά τις πρόσφατες παροχές του Πρωθυπουργού και πόσο αυτές έχουν επηρεάσει την άποψη των πολιτών το 56,9% των ερωτηθέντων 56,9% εξέφρασε αρνητική άποψη για την κυβέρνηση και το 36,3% θετική.

Πηγές: in.gr και tanea.gr 


Γκάλοπ της Marc: Με 7,5% μπροστά η Ν.Δ. στις ευρωεκλογές. 

Τρία διαφορετικά σενάρια, με διαφορά από 8,6 έως 5,8 μονάδες, ανάλογα με την κατανομή των 700.000 αναποφάσιστων που κρίνουν το αποτέλεσμα, αναπτύσσονται στο γκάλοπ της Marc για το «Πρώτο ΘΕΜΑ»

Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες της 16ης Μαΐου έχει προεξοφληθεί και το μόνο που απομένει να επιβεβαιωθεί είναι το εύρος της απόστασης που θα τον χωρίζει από τη Νέα Δημοκρατία, η πρωτιά της οποίας δεν αμφισβητείται. 

Όπως προκύπτει και από την πρόσφατη δημοσκόπηση που διενήργησε για λογαριασμό του «ΘΕΜΑτος» η εταιρεία Marc και με αναγωγή επί των εγκύρων η διαφορά υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης φτάνει στις 7,5 μονάδες, καθώς η δύναμη της Ν.Δ. υπολογίζεται στο 30,6% και του ΣΥΡΙΖΑ στο 23,1%. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6,6%, η Χρυσή Αυγή με 6,1% και το ΚΚΕ με 5,3%. Στη συνέχεια η Ελληνική Λύση με 2,5% και η Ενωση Κεντρώων με 2%. Το 12,4% δεν έχει ακόμα αποφασίσει.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου