31 Μαΐου 2019

Μάιος 2019: Οι 10 Γελοιογραφίες του Μήνα

Δέκα σκίτσα του Μαϊου που ξεχωρίσαμε από την ελληνική επικαιρότητα. Κυρίαρχο θέμα του μήνα η συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές αλλά και στις περιφερειακές εκλογές της 26ης Μαϊου (και η αντίστοιχη νίκη της ΝΔ με 9,35 εκατοστιαίες μονάδες διαφορά), καθώς και η κατόπιν αυτών προκήρυξη εθνικών εκλογών που αναγκάστηκε να ανακοινώσει ο Αλέξης Τσίπρας. Σχετικό το σκίτσο, επάνω αριστερά, του Κώστα Βλάχου. 

Ακολουθούν τα υπόλοιπα 9 σκίτσα με χρονολογική σειρά:

Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή" (4.5.2019). Το υπερπλεόνασμα από την υπερφορολόγη, που μοιράζει ο Αλέξης Τσίπρας ως προεκλογικές παροχές... 


Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή" (5.5.2019). Σκηνή από το Roba the Greek, το συρτάκι του Αλέξη Τσίπρα με τον Παύλο Πολάκη στην Κρήτη τις μέρες του Πάσχα, (κατ' αναλογία του Zorba the Greek του Μιχάλη Κακογιάννη):

Σκίτσο του Χρήστου Παπανίκου (9.5.2019). Η "ελίτ" και ο λαός... Τη θαλαμηγό της οικογένειας Παναγοπούλου χρησιμοποίησε για τις διακοπές του, τον Αύγουστο του 2018 λίγο μετά τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι, ο Αλέξης Τσίπρας. Την πρόσφατη αποκάλυψη δημοσιογράφου επιβεβαίωσε και η κυρία Κατερίνα Παναγοπούλου και προκάλεσε τις σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης:

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή" (10.5.2019). O Παύλος Πολάκης στη Βουλή κατά την συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε ο πρωθυπουργός, μετά την πρόταση μομφής που κατέθεσε η ΝΔ κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.  


Σκίτσο του Πέτρου Ζερβού στην "efsyn.gr" (13.5.2019). "Σκαφάτος" ο Αλέξης Τσίπρας! Έχει να καθαρίσει άπλυτα 4 χρόνων! Με αφορμή τις διακοπές Τσίπρα στο σκάφος Παναγοπούλου αλλά και τις προεκλογικές του παροχές.

Σκίτσο του Κώστα Βλάχου (18.5.2019). Πήραν οι συνταξιούχοι, στα πλαίσια των προεκλογικών παροχών Τσίπρα, τη "13η σύνταξη" και άρχισαν τις ...σπατάλες! 

Σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου στα "Νέα" (22.5.2019). Παραμονές ευρωεκλογών και η ψαλίδα (η διαφορά υπέρ της ΝΔ) κλείνει υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μια άλλη άποψη για το κλείσιμο της ψαλίδας στο σκίτσο.

Σκίτσο του Soloup. Σαν ψηφοφόρους και μόνο μας βλέπουν οι υποψήφιοι τις παραμονές των εκλογών της 26ης Μαϊου:

Σκίτσο του Πάνου Μαραγκού στο Έθνος (28.5.2019). Ο Μητσοτάκης έρχεται! Προεξοφλείται νίκη της ΝΔ και στις εθνικές εκλογές, στις 7.7.2019, μετά τη συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και στις περιφερειακές εκλογές της 26ης Μαϊου και την αντίστοιχη νίκη της ΝΔ:

Σημείωση: Όλες τις παραπάνω γελοιογραφίες τις έχουμε παρουσιάσει και στην καθημερινή μας ανάρτηση με τίτλο "Η Γελοιογραφία της Ημέρας".

Takis Ant για το afirimeno.com

Σχετικές αναρτήσεις:
Απρίλιος 2019: Οι 10 Γελοιογραφίες του Μήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου