19 Μαΐου 2019

Eurovision 2019: Νικήτρια η Ολλανδία με τον Duncan Laurence

Η Ολλανδία με τον Duncan Laurence (φωτογραφία αριστερά) και την δυναμική μπαλάντα «Arcade» κέρδισε με 492 βαθμούς τον 64ο «μαραθώνιο» διαγωνισμό της Eurovision που έγινε τη βράδυ του Σαββάτου στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ και θα είναι η χώρα που θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό του 2020.

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Ιταλία με 465 βαθμούς και την τρίτη θέση η Ρωσία με 369 βαθμούς. Ακολούθησε η Ελβετία με 360 βαθμούς.


Η Νορβηγία αν και κέρδισε τους τηλεθεατές με 291 βαθμούς δεν κατάφερε να πλασαριστεί στις τρεις πρώτες θέσεις καθώς είχε πολύ χαμηλή βαθμολογία από τις κριτικές επιτροπές.

Με βάση την ψηφοφορία των επιτροπών πρώτη αναδείχθηκε η Σουηδία με 239 βαθμούς, δεύτερη η Βόρεια Μακεδονία με 237 και τρίτη η Ολλανδία με 231 βαθμούς. 

The Netherlands - LIVE - Duncan Laurence - Arcade - Grand Final - Eurovision 2019

Η Ελλάδα με την Κατερίνα Ντούσκα και το «Better Love» βρέθηκε στην 21η θέση και η Κύπρος με την Τάμτα και το «Repley» έφτασε στην 15η θέση. 


Εντύπωση και προβληματισμό προκάλεσε, σε πολλές περιπτώσεις, η μεγάλη απόκληση στη βαθμολογία από την ψηφοφορία των κριτικών επιτροπών και των τηλεθεατών: 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Νορβηγία που κέρδισε από τους τηλεθεατές 291 βαθμούς (τους περισσότερους από όλες τις χώρες), ενώ από τις κριτικές επιτροπές πήρε μόλις 47 βαθμούς, με αποτέλεσμα να καταλήξει στην 5η θέση. 

Αντίθετα η Σουηδία που αναδείχθηκε  με βάση την ψηφοφορία των επιτροπών με 239 βαθμούς, από το κοινό πήρε μόλις 93 βαθμούς (6η στην τελική κατάταξη). Επίσης η Βόρεια Μακεδονία από την ψηφοφορία των επιτροπών πήρε 237 βαθμούς, ενώ από τους τηλεθεατές μόλις 58 (8η στην τελική κατάταξη). 

Οι Hatari από την Ισλανδία (στη 10η θέση) που σήκωσαν πανό αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό 

Η Ελλάδα με την Κατερίνα Ντούσκα τερμάτισε στην 21η θέση με 71 βαθμούς. Πήρε από τις επιτροπές 47 βαθμούς (οι 12 από την Κύπρο) και από το κοινό 24 βαθμοούς.

η Κατερίνα Ντούσκα

Η Κύπρος με την Τάμτα τερμάτισε στην 15η θέση με 101 βαθμούς. Πήρε από τις επιτροπές 69 βαθμούς (οι 12 από την Ελλάδα) και από το κοινό 32 βαθμοούς. 

η Μαντόνα

Μεγάλη στιγμή του 64ου διαγωνισμού της Eurovision, ήταν όταν, λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, στη σκηνή του Εκθεσιακού Κέντρου του Τελ Αβίβ ανέβηκε η Μαντόνα. Η πολυαναμενόμενη, χρυσοπληρωμένη (κόστισε ένα εκατομμύριο δολάρια) και «ιστορική» εμφάνιση της Madonna στην σκηνή της 64ης Eurovision έγινε και – κατά γενική ομολογία – απογοήτευσε κριτικούς και θεατές. «Ένα τόσο σημαντικό γεγονός για τη διοργάνωση, αυτό της εμφάνισης της «Βασίλισσας της Ποπ», που επισκίασε ακόμα και τον Ολλανδό νικητή Ντάνκαν Λόρενς, θα το θυμούνται όλοι για το πόσο κακή ήταν η εμφάνιση της Madonna» έγραψε η γερμανική Welt.

Αντιθετα κατέπληξε η «εκρηκτική» παρουσία της Ελένης Φουρέιρα. 

Takis Ant για το afirimeno.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου