7 Δεκεμβρίου 2011

Skyrim - Περίληψη των Βιβλίων του (Μέρος 3o)

(Συνεχίζεται από το 2ο Μέρος)

The Argonian Account
Book One

Ο Decumus Scotti είναι ένας από τους πιο σημαντικούς υπαλλήλους στην κατασκευαστική εταιρεία του λόρδου Vanech - χάρις στις περιπέτειές του στο Valenwood και τα τεράστια συμβόλαια που εξασφάλισε για την ανοικοδόμηση της πόλης.

Πάνω που ο Scotti σκεφτόταν να αποσυρθεί για να ζήσει ήσυχος, ο λόρδος Vanech τον καλεί στο γραφείο του. Του εξηγεί τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η εταιρεία του εδώ και πολλές δεκαετίες, στην ανοικοδόμηση των εμπορικών δρόμων στο Black Marsh και του αναθέτει το έργο.

Έτσι ξεκινά μαζί με έναν Redguard φρουρό, τον Mailic, να καλπάζουν προς το Black Marsh, ένα απαίσιο, βαλτώδες μέρος. Λίγο πριν φτάσουν, συναντούν μία γέφυρα. Το μέρος ήταν γεμάτο σαρκοφάγες μύγες, οπότε μπήκαν για λίγο μέσα σε ένα μικρό φυλάκιο. Τα άλογά τους όμως, που έμειναν δεμένα απ' έξω, δεν άντεχαν άλλο τα τσιμπήματα των μυγών και το έσκασαν. Ακόμη χειρότερα, ήξεραν πως η στάθμη του βάλτου είχε αρχίσει να ανεβαίνει. Αν δεν περνούσαν τώρα άμεσα, θα έπρεπε να περιμένουν 4 μέρες για να ξανακατέβει η στάθμη.

Άρχισαν να τρέχουν πάνω στη γέφυρα. Από τη πυκνή λάσπη, ο Scotti δε μπορούσε πλεον να κουνηθεί κάπου στη μέση της γέφυρας. Αναγκάστηκε να πετάξυ όλα τα εφόδια και έγγραφα που μετέφερε, για να γίνει ελαφρύτερος και να απεμπλακεί από το βάλτο. Τουλάχιστον κατάφεραν και έφτασαν στο Black Marsh...


The Argonian Account

Στο διάβα τους βρήκαν ένα καραβάνι αποτελούμενο από 6 Argonian εργάτες, 3 Imperial εμπόρους και 3 Dunmer. Το εμπόρευμά του είχε σαπίσει, κάτι ενδεικτικό της κατάστασης των δρόμων που ανάγκαζε το συγκεκριμένο εμπόρευμα να ταξιδεύει εδώ και 2 μήνες! Ο Scotti ακολούθησε το καραβάνι που κατευθυνόταν προς το Gideon, ενώ ο Mailic έμεινε πίσω και θα τον περίμενε μέχρι να τελειώσει τη δουλειά του, για να τον συνοδέψει ξανά στο Cyrodiil.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο Scotti ξύπνησε από τον ύπνο του στο πίσω μέρος μίας άμαξας. Ο τρόμος τον κυρίεψε όταν είδε τους υπόλοιπους Imperials να εξαφανίζονται ο ένας μετά τον άλλον στο σκοτάδι και άκουσε τις κραυγές τους. Κρύφτηκε και περίμενε, μέχρι η άμαξα να ξεκινήσει να κινείται και πάλι. Τότε βγήκε και ο Gemullus, που είχε τα ηνία της άμαξας, σαν να μη συνέβει τίποτα, του είπε πως ήταν τυχερός που γλίτωσε από τους Nagas, τρομακτικά πλάσματα 8 πόδια ύψους, που ληστεύουν και σκοτώνουν συνήθως τους πιο πλούσιους. Εκείνη τη στιγμή είχαν φτάσει σε ένα παρακμιακό χωριουδάκι, το Hixinoag.


The Argonian Account

Ο Scotti έπρεπε να συνεχίσει άμεσα προς το Gideon. Ο δρόμος προς τα εκεί όμως είχε αποδειχθεί τόσο αργός και επικίνδυνος που αποφάσισε, ύστερα από συμβουλή του Gemullus, να χρησιμοποιήσει ένα περίεργο μέσο: Ένα από τα τεράστια σκουλίκια, τα οποία περνούσαν κάτω από το βάλτο και στα οποία μπορούσε να μπει και να βγεί μέσω των αναπνευστικών πόρων τους. Το μόνο που έπρεπε να προσέξει, ήταν να μην πανικοβληθεί, να περιμένει μέχρι να δει κόκκινο χώμα (που θα σήμαινε πως είναι κοντά στο Gideon) και να αρπάξει την ευκαιρία μόλις δει μπουρμπουλήθρες για να βγεί στην επιφάνεια. Έτσι και έκανε.

Όταν έφτασε στο Gideon, άρχισε να ψάχνει τον Archein Right-Foot-Rock, τον οποίο θα συναντούσε για να συζητήσουν το έργο του. 2 Argonians προσφέρθηκαν να τον βοηθήσουν. Στο δρόμο τους είδαν τον Archein Right-Foot-Rock να καλπάζει προς το μέρος τους και ο Scotti προσπάθησε να του φωνάξει, αλλά οι Argonians με ένα spell τον έκαναν παράλυτο και τον απέκρυψαν από τον Archein Right-Foot-Rock. Όταν ο τελευταίος τους έφτασε, άρχισαν να κουβεντιάζουν δήθεν αδιάφορα μαζί του. Δυστυχώς δεν πρόσεξαν ότι ο Scotti, όντας παράλυτος πλέον, είχε κατρακυλήσει μέσα στο ποτάμι και πλέον πνιγόταν!


The Argonian Account 

Αφού το ορμητικό ποτάμι των παρέσυρε για λίγη ώρα, οι πνεύμονες του Scotti άρχισαν να γεμίζουν με νερό. Είχε σχεδόν συμβιβαστεί με την ιδέα του θανάτου, όταν ένας Argonian της φυλής των Agacephs τον τράβηξε από το νερό και τον έσωσε. Ήταν τυχερός που βρέθηκε στα δικά τους χέρια, καθώς στην περιοχή υπήρχαν επίσης οι Nagas, οι βατραχόμορφοι Paatru και οι φτερωτοί Sarpa, οι οποίοι σίγουρα θα τον σκότωναν επιτόπου.

Ύστερα από μία σύντομη συζήτηση για τη διαφθορά και τα δεινά του τόπου, οι Agacephs ανέθεσαν στον Shehs, ένα μέλος της φυλής, να επιστρέψει τον Scotti έξω από το Black Marsh, μέ μια μικρή βάρκα. Αφότου είδαν διάφορα τέρατα και τρωκτικά στο δρόμο τους, έφτασαν στο σημείο όπου ο Mailic περίμενε και μαζί με τον Scotti επέστρεψαν στην Imperial City.

Στην εταιρεία του λόρδου Vanech περίμεναν τον Scotti μερικοί από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους του Cyrodiil - εμποροί, ο αρχιεπίσκοπος, ο πρέσβης κ.α. - περιμένοντας την άποψή του και προσφέροντας πολλά χρήματα για τη βελτίωση του Black Marsh. Μόλις άκουσαν την κατάσταση, πρότειναν μεταξύ άλλων την κατασκευή δρόμων, την ίδρυση σχολείων, την ενίσχυση της αστυνόμευσης κ.α. Τέτοιες πρακτικές βέβαια είχαν οδηγήσει τα προηγούμενα 40 χρόνια το Black Marsh στην κατάσταση που ήταν σήμερα.

Αντ' αυτού ο Scotti επέλεξε να ακολουθήσει τον δικό του τρόπο για να αναβαθμίσει την περιοχή: Να μην κάνει απολύτως τίποτα! Έτσι, ύστερα από μερικούς μήνες, οι δρόμοι βάλτωσαν και οι imperials έφυγαν εντελώς. Το εμπόριο γινόταν πλέον σε μικρές ποσότητες, μέσω μικρών βαρκών των Argonians ή μέσω των τεράστιων σκουλικιών υπογείως. Η ταχύτητα μεταφοράς όμως αυξήθηκε δραματικά και τα προϊόντα έφταναν ολόφρεσκα. Η μικρή ποσότητα που διακινούσαν, αρκούσε για να θρέψει τον πληθυσμό του Black Marsh, δεν ήταν όμως αρκετή για να προσελκύσει μεγαλοεμπόρους και έτσι εξαφανίστηκε και η ανάγκη για σκλάβους που θα εργάζονταν για εκείνους. Η απουσία εμπορικών δρόμων και καραβανιών, εξάλειψε τις επιδρομές των ληστών, καθώς απλώς δεν είχαν κανέναν να ληστέψουν! Έτσι μειώθηκε δραστικά και η εγκληματικότητα της περιοχής.

Ο Scotti έδωσε λοιπόν τέλος στον συνεχή παρεμβατισμό της αυτοκρατορίας στο Black Marsh και άφησε την περιοχή να αυτορυθμιστεί. Έτσι, το Black Marsh γνώρισε ύστερα από πολλές δεκαετίες την ευτυχία και ασφάλεια και ο Scotti πλούτισε και μπορούσε πλέον να αποσυρθεί με την ησυχία του...


Arondil’s Journal

Οι κάτοικοι του Dawnstar ανακάλυψαν τα πειράματα του Arondil και σίγουρα θα στρέφονταν εναντίον του. Ο Arondil προσπαθούσε να βρεί έναν τρόπο να ανασταίνει τους νεκρούς και να τους κάνει σκλάβους του. Πλέον θα έπρεπε όμως να μεταφέρει τα πειράματά του στα χαλάσματα του Yngvild, όπου θα μπορούσε να συνεχίσει ανενόχλητος.


Arondil’s Journal

Ύστερα από 8 ημέρες, ο Arondil έχει εγκατασταθεί στις παγωμένες σπηλιές, όπου έχει βρεί πολλούς νεκρούς θαμμένους στον πάγο και χρησιμοποιεί ως πειραματόζωα. Τα πειράματά του φαίνονται πετυχημένα και έτσι βάζει τους πρώτους σκλάβους του να περιφρουρήσουν το νησί, αλλά και τον ίδιο όταν κοιμάται.


Arondil’s Journal

Την 21η ημέρα, οι φρουροί-σκλάβοι του Arondil συλλαμβάνουν και του φέρνουν έναν εισβολέα, μία νεαρή γυναίκα από το Dawnstar. Ο Arondil, φοβούμενος πως θα τον προδώσει αν επιστρέψει πίσω, διατάζει το θάνατό της.

Arondil’s Journal 

Ο Arondil χρησιμοποιεί το σώμα της πρόσφατα δολοφονημένης γυναίκας για τα πειράματά του, αλλά αυτή τη φορά το πειραματόζωό του μετατρέπεται σε ένα ασώματο φάντασμα. Καθώς απλώνει το χέρι του για να την αγγίξει, αισθάνεται την σεξουαλική παρουσία της όπως δεν την είχε νοιώσει με καμία άλλη γυναίκα. Μεθυσμένος από την καινούργια του ανακάλυψη, διατάζει τους σκλάβους του να ψάξουν και να του φέρουν κι άλλες νεαρές γυναίκες από την τριγύρω περιοχή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου