20 Δεκεμβρίου 2011

Skyrim - Περίληψη των Βιβλίων του (Μέρος 5o)

(Συνεχίζεται από το Μέρος 4ο)

Charwich-Koniinge Letters
Το 6 Suns Height, 3E 411, ο Charwich γράφει ένα γράμμα στον Koniinge, μαζί με τον οποίo προσπαθούν να βρουν το άστρο της Azura:

Σε μια βιβλιοθήκη του High Rock, ανακαλύπτει πως κάποιος Hadwaf Neithwyr, ακόλουθος της Azura, όταν έφυγε από την περιοχή, σταμάτησε και η μεγάλη πανούκλα να πλήττει τους κατοίκους. Ο Hadwaf δούλευε για κάποιον Baliasir. Οι αναζητήσεις του τον οδηγούν σε ένα διπλανό χωριουδάκι, το Grimtry Garden, για να μιλήσει στο φροντιστή του νεκροταφείου.

Παρά τις συμβουλές των κατοίκων να μην τον επισκεφθεί βράδυ, εκείνος το έκανε. Προς έκπληξή του, ενώ προσπαθούσε να ανακρίνει τον φροντιστή, ο τελευταίος μετατράπηκε υπό το φεγγαρόφως σε λυκάνθρωπο. Ο Charwich δεν ήθελε ούτε να τον αφήσει να διαφύγει, αλλά ούτε και να τον σκοτώσει, αλλιώς δε θα μπορούσε να τον ανακρίνει. Αντ' αυτού, επί πολλές ώρες απλώς αντέκρουε τα χτυπήματά του, μέχρι να έρθει το πρωί και να ξαναμετατραπεί σε κανονικό άνθρωπο.

Τελικά μαθαίνει πως ο Neithwyr, βρίσκεται τώρα στο Morrowind, ενώ ο Baliasir πιο κοντά του, μαζί με την βασίλισσα Elysana του Wayrest - οπότε και θα πήγαινε να βρεί αυτόν.


Charwich-Koniinge Letters

Ο Koniinge απαντά στο γράμμα του Charwich:

Οι δικές του έρευνες τον οδήγησαν σε κάποιον Minerath, τον οποίο και συναντά στο Plot and Plaster, μια μικρή ταβέρνα. Μόλις έλαβε όμως το γράμμα του Charwich, αποφάσισε να συναντήσει άλλη μια φορά τον Minerath. Αυτή τη φορά τον έπιασε βίαια από το λαιμό και τον ανέκρινε. Αφού του απέσπασε την πληροφορία, πως η αδερφή του Neithwyr γνώριζε που βρίσκεται ο αδερφός της, τον σκότωσε.


Charwich-Koniinge Letters

Ο Charwich απαντά πως αργοπεθαίνει. Είχε καταφέρει να βρει τον Baliasir, ο οποίος μάλιστα του εκμυστηριεύθηκε πως έχει το άστρο της Azura και τον οδήγησε σε αυτό. Όταν όμως ο Charwich προσπάθησε να του το πάρει και να τον δολοφονήσει, ο Baliasir φανέρωσε τον πραγματικό του εαυτό : Ήταν ένας θεός των Daedra.

Ο Charwich χάνει φυσικά τη μάχη, άλλα προλαβαίνει να χρησιμοποιήσει ένα spell τηλεκίνησης και να αποφύγει τον άμεσο θάνατο. Ίσα ίσα προλαβαίνει να ολοκληρώσει το γράμμα του, πρωτού πεθάνει.


Charwich-Koniinge Letters

Το 4ο γράμμα απευθύνεται σε κάποιον λόρδο Gemyn, ο οποίος μόλις το έχει βρει στο δωμάτιο ενός άδειου παλατιού. Είναι αρχικά γραμμένο σαν απολογία ενός μεσίτη, που δε μπόρεσε να έρθει στο ραντεβού του με τον λόρδο, ώστε να του δείξει το σπίτι.

Σύντομα όμως το ύφος αλλάζει σε ειρωνικό και αυτός ο οποίος το έγραψε περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες πως σκότωσε τον αληθινό μεσίτη και πως ο λόρδος έχει πλέον παγιδευθεί μέσα στο σπίτι.

Σιγά σιγά αποκαλύπτει πως είχε έναν φίλο, τον Charwich, ο οποίος μαζί με μια γυναίκα τον κοροϊδέψαν, στέλνοντάς του επίτηδες τέτοια γράμματα ώστε να τον αποθαρρύνουν στην αναζήτηση του άστρου της Azura.

Όμως εκείνος έψαξε και ανακάλυψε όλα τα ψέματα που του είχαν πει. Έμαθε πως οι δύο τους πλούτισαν με το άστρο της Azura, χρησιμοποιόντας ψεύτικα ονόματα. Πριν σκοτώσει τη γυναίκα, εκείνη του είπε πως ο Charwich ήταν ο λόρδος που διαβάζει το γράμμα και έτσι φτάσαμε εδώ. Το γράμμα τελειώνει, αφήνοντας στον Charwich την επιλογή να γυρίσει και να κοιτάξει πίσω του ή να μην γυρίσει καν...


Cicero's Journal

Ο Cicero είναι ένα χαμηλόβαθμο μέλος-δολοφόνος της Dark Brotherhood. Στις 23 Evening Star, 4E 186 φτάνει στο άσυλο της αδελφότητας στο Cheydinhal, όπου τον υποδέχεται η Rasha. Μετά την πρόσφατη εγκατάλειψη των ναών, η δουλειές πηγαίνουν πολύ καλά. Πιστεύει όμως πως η αδελφότητα θα πρέπει να επεκταθεί, ώστε να φαίνεται σαν να είναι απανταχού παρών.

Στις 23 Evening Star, 4E 186 σκοτώνει -βάση συμβολαίου του- την βαρόνη και τη βοηθό της. Στις 27 Rain’s Hand, 4E 187, σκοτώνει τον πρωταθλητή της Αρένας, παριστάνοντας έναν θαυμαστή του και καθώς τον συνοδεύει μέσα σε ένα δάσος.

Cicero's Journal

Στις 5 Last Seed, 4E 188 το άσυλο της αδελφότητας στο Wayrest καταστρέφεται από κουρσάρους, ενώ το άσυλο στο Elsweyr κλείνει. Πλέον έχουν απομείνει μόνο 2 άσυλα στην αδερφότητα: Το Cheydinhal στην αυτοκρατορική επαρχία και ένα μικρό άσυλο σε ένα δάσος στο Skyrim.

Στις 1 Sun’s Dusk, 4E 188 επικρατεί αναβρασμός στο Bravil και πολλά μέλη της αδερφότητας έχουν κληθεί να προστατέψουν την κρύπτη της Night Mother, που βρίσκεται κρυμμένη κάτω από ένα άγαλμα. Ο ίδιος παραμένει στο Cheydinhal για να προστατέψει το άσυλο.

Στις 12 Sun’s Dusk, 4E 188 καλείται να δολοφονήσει μία έμπορο μεταξιού, την οποία βρίσκει ήδη νεκρή όταν φτάνει. Ενώ πάει να φύγει από το παράθυρο, η κόρη της μπαίνει στο δωμάτιο και δεν του άφηνει άλλη επιλογή...

Λίγες βδομάδες αργότερα, καταφθάνουν τα κακά μαντάτα: Η κρύπτη της Night Mother είχε λεηλατηθεί και τόσο η ίδια, όσο και τα υπόλοιπα μέλη της αδελφότητας είχαν σκοτωθεί. Ο Garnag ήταν το μοναδικό μέλος που επιβίωσε και βαριά τραυματισμένος μετέφερε τη σωρό της Night Mother πίσω στο Cheydinhal.

Cicero's Journal

Μέχρι η Night Mother να ορίσει έναν νέο Listener, η αδελφότητα αποφασίζει να αναθέσει στον Cicero να φυλάει την Night Mother.Η Night Mother είναι ένα πνεύμα που τριγυρνά ελεύθερα τον κόσμο, αλλά μόνο μέσω της σωρού της μπορεί να επικοινωνήσει μαζί τους και να επιλέξει νέο Listener. Πρωτού ξεκινήσει το νέο του έργο, του αναθέτουν όμως ένα τελευταίο συμβόλαιο - να δολοφονήσει έναν γελωτοποιό, το οποίο και φέρνει εις πέρας. 

Οι μήνες περνάνε και ο Cicero αρχίζει να νοσταλγεί την περίοδο που εκτελούσε συμβόλαια θανάτου.

Cicero's Journal

Ο Rasha ισχυρίζεται πως η Night Mother τον επέλεξε, αλλά ο Cicero και οι υπόλοιποι καταλαβαίνουν το ψέμα και τον δολοφονούν. Πλέον έχουν μείνει μόλις 3 μέλη της αδερφότητας και εξαφανίζονται ο ένας μετά τον άλλον, αφήνοντας το Cicero μόνο του στο άσυλο.


Ο Cicero σταδιακά τρελαίνεται και ακούει μόνο το γέλιο του γελωτοποιού μέσα του. Πολλά χρόνια περνάνε και στις 28 Sun’s Dusk, 4E 200, αποφασίζει να ξαναγράψει στο ημερολόγιό του. Είναι ακόμη μόνος του στο άσυλο και η αδερφότητα δεν υπάρχει πουθενά.

Cicero's Journal

Ο Cicero ανακαλύπτει πως το άσυλο του Skyrim υπάρχει ακόμη και εκτελεί κανονικά συμβόλαια θανάτου, υπό τις διαταγές της Astrid.  Αλληλογραφεί μαζί της και αποφασίζει να πάει εκεί με τη σωρό της Night Mother. Στο ταξίδι ανακαλύπτει πως στο Dawnstar υπάρχει ένα εγκατελειμένο άσυλο της αδερφότητας και εγκαθείσταται εκεί για μερικούς μήνες. Μέχρι που συνειδητοποιεί πως η Night Mother δεν πρόκειται ποτέ να τον διαλέξει και αποφασίζει να συνεχίσει το ταξίδι του για να βρει την Astrid στο Skyrim.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου