24 Ιανουαρίου 2012

Γελοιογράφοι για την Οικονομική Κρίση - Μέρος 1ο

Έλληνες γελοιογράφοι για την Οικονομική Κρίση στην Ελλάδα: Δεν περιορίζονται απλά στο να αποτυπώσουν με χιούμορ ένα περιστατικό ή μια κατάσταση, με στόχο κάποιο παροδικό χαμόγελο. Επιδιώκουν κάτι πολύ περισσότερο, ειδικά στην παρούσα φάση της οικονομικής κρίσης.


Επιδιώκουν, με το δικό τους ευρηματικό τρόπο, να εκφράσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια και αγανάκτιση. Να καταγγείλουν τα κακώς κείμενα με καυστικό τρόπο αλλά και νηφαλιότητα. Να προβληματίσουν, προκαλώντας συγχρόνως ένα χαμόγελο έστω και πικρόχολο. Και όλα αυτά άμεσα, όσο το γεγονός είναι ακόμη σε εξέλιξη, με έξυπνες ιδέες, με τέχνη και χιούμορ.


Η γελοιογραφία, συνδυάζοντας την ιδέα και την κριτική σκέψη με την τέχνη, είναι μια σάτιρα που αναζητά την αλήθεια.

Ας δούμε λοιπόν στη συνέχεια ορισμένα έργα, κάποιων μεγάλων Ελλήνων γελοιογράφων, που αναφέρονται στην οικονομική, και όχι μόνο, κρίση, που για μεγάλο χρονικό διάστημα μαστίζει τη χώρα μας. Οι γελοιογραφίες είναι από την ιστοσελίδα cartoonists.gr.

Ξεκινάμε με σκίτσα του Ηλία Μακρή:

Ηλίας Mακρής

O Ηλίας Μακρής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956. Έχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες “AΠOΓEYMATINH”, “BHMA”, “EΘNOΣ” και από το 1988 σκιτσογραφεί στην “KAΘHMEPINH”. Μια επιλογή από τα έργα του στη συνέχεια.























Πηγή γελοιογραφιών:www.cartoonists.gr. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου