7 Ιανουαρίου 2012

Ο δικηγόρος και η ξανθιά

Ένας δικηγόρος και μια ξανθιά κάθονται δίπλα - δίπλα στο τραίνο από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη.

Ο δικηγόρος τη ρωτάει αν θα ήθελε να παίξουν ένα παιχνίδι για να περάσει η ώρα. «Θα κάνουμε ερωτήσεις ο ένας στον άλλο» της λέει «και όποιος δεν ξέρει την απάντηση, θα δίνει στον άλλο κάποια χρήματα».

Η ξανθιά αρνείται και ο δικηγόρος αλλάζει την προσφορά του. «Αν δεν ξέρεις εσύ την απάντηση θα μου δώσεις 5€, αν δεν την ξέρω εγώ θα σου δώσω 500€».

Η ξανθιά συμφωνεί και ο δικηγόρος ξεκινά: «Ποια είναι η απόσταση μεταξύ γης και σελήνης;» την ρωτάει.

Η ξανθιά χωρις να πει κουβέντα ανοίγει το πορτοφόλι της και του δίνει 5€. Τώρα είναι η σειρά της να ρωτήσει. «Τι είναι αυτό που ανεβαίνει το βουνό με τρία πόδια και το κατεβαίνει με τέσσερα;» τον ρωτάει.

Ο δικηγόρος την κοιτάζει απορημένος. Ανοίγει το λάπτοπ του και ψάχνει όλα τα αρχεία, στέλνει e-mail στους φίλους του, μπαίνει στο Google, αλλά απάντηση δεν βρίσκει πουθενά. Μετά από αρκετή προσπάθεια το παίρνει απόφαση, ανοίγει το πορτοφόλι του και δίνει στην ξανθιά τα 500€.

Εκείνη τα παίρνει και γέρνει στο πλάι να κοιμηθεί. Ο δικηγόρος εκνευρισμένος, τη ρωτάει: «Λοιπόν, τι είναι εκείνο που ανεβαίνει το βουνό με τρία πόδια και το κατεβαίνει με τέσσερα;»

Η ξανθιά τον κοιτάει ξανά, και χωρίς να πει κουβέντα, ξανανοίγει το πορτοφόλι της, του δίνει 5€ και γυρίζει από την άλλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου