27 Μαρτίου 2016

Η «πορεία ενάντια στον φόβο» αναβάλλεται, υπό τον φόβο νέων επιθέσεων

Υπό τον φόβο νέων επιθέσεων κι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό σε όλο το Βέλγιο η «πορεία ενάντια στο φόβο» αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας. Στο μεταξύ φαίνεται ότι ήδη συνελήφθη ο τρίτος ύποπτος του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με τη 
Deutsche Welle, μετά από μήνυμα του βέλγου υπ. Εσωτερικών Ζαν Ζαμπόν κατά το οποίο απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να μη λάβουν μέρος την Κυριακή στην «πορεία ενάντια στον φόβο» στις Βρυξέλλες, οι διοργανωτές της πορείας ανακοίνωσαν ότι θα αναβληθεί. 

Ειδικότερα, σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο βέλγος υπουργός με τον δήμαρχο Βρυξελλών Ιβάν Μαγιέρ, οι δύο άνδρες υπογράμμισαν την ανάγκη να διευκολυνθούν από τους πολίτες οι έρευνες των αρμόδιων αρχών που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα της περασμένης Τρίτης.

«Ας αφήσουμε τις αρχές ασφαλείας να κάνουν τη δουλειά τους και η πορεία, την οποία και εμείς επιθυμούμε μπορεί να διεξαχθεί σε λίγες εβδομάδες» είπε ο δήμαρχος Βρυξελλών χαρακτηριστικά. Αμέσως μετά τη συνέντευξη τύπου, οι διοργανωτές της πορείας τόνισαν ότι «η ασφάλεια των πολιτών αποτελεί προτεραιότητα», μεταθέτοντάς την για το μέλλον. 

Η αναβολή της πορείας είναι πάντως επακόλουθο της εντατικοποίησης των μέτρων ασφαλείας που παρατηρείται τόσο στο Βέλγιο όσο και στις γειτονικές χώρες τις τελευταίες μέρες, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη εκτεταμένες αστυνομικές επιχειρήσεις για τον εντοπισμό υπόπτων.

Στο μεταξύ ο «άνδρας με το καπέλο», ο τρίτος από τους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών που φαίνεται στα βίντεο των εσωτερικών συστημάτων ασφαλείας, σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ φέρεται να έχει εντοπιστεί και συληφθεί. Πρόκειται για τον Φεϊσάλ Σεφού, κάτοικο Βρυξελλών, δημοσιογράφο στο επάγγελμα. 

Πηγή: http://dw.com/p/1IKEX

1 σχόλιο:

  1. Mια ημέρα μνήμης που έκλεισε με ταραχές, γράφει η Deutsche Welle. Παρά την αναβολή της «πορείας ενάντια στον φόβο» πολλοί κάτοικοι των Βρυξελλών βγήκαν στους δρόμους ανάβοντας κεριά και αφήνοντας λουλούδια. Οι εκδηλώσεις μνήμης στιγματίστηκαν από επεισόδια ακροδεξιών χούλιγκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή