4 Ιουνίου 2019

Βενιζέλος: Η Γεννηματά έκανε επιλογή αυτοχειριασμού του ΚΙΝΑΛ

Η στάση της Φώφης Γεννηματά βοηθά προεκλογικά την Νέα Δημοκρατία και περιορίζει το Κίνημα Αλλαγής σε ρόλο αντιπολίτευσης που ανταγωνίζεται τον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, υπό την σκιά της ρήξης του με την πρόεδρο της παράταξης. Αρνήθηκε πως σχεδιάζει συνεργασία με την ΝΔ. Χαρακτήρισε την απομάκρυνσή του «επιλογή αυτοχειριασμού» του ΚΙΝΑΛ από την κ. Γεννηματά.

Εξηγώντας τα πρόσφατα περιστατικά που οδήγησαν στο διαζύγιο με το ΚΙΝΑΛ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε στον ΣΚΑΪ: 
«Τα περιστατικά είναι πάρα πολύ απλά. Η κυρία Γεννηματά μου τηλεφώνησε την Πέμπτη για να συναντηθούμε το Σάββατο. Υπέθεσα ότι θα ήθελε να σχολιάσουμε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Δεν είχε επικοινωνήσει μαζί μου πολλές εβδομάδες, είχαμε απλά τυπικές συναντήσεις στα κομματικά όργανα. Μετά από μια χαλαρή συζήτηση για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, η κυρία Γεννηματά μου είπε ότι έχει τρία δεδομένα μπροστά της:
1ον: Ότι έχει αισθητές διαφορές με την δική μου πολιτική. 2ον: Ότι έχει σχηματίσει τη γνώμη ότι δεν με ενδιαφέρει να είμαι ένα απλό στέλεχος του ΚΙΝΑΛ αλλά να έχω ένα ευρύτερο ρόλο. Και 3ον ότι έχει δεσμευθεί σε τρίτο πρόσωπο την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας»

Ερωτηθείς γιατί δεν έδωσε «τη μάχη στα ψηφοδέλτια με σταυρό» απάντησε: 
«Το ΚΙΝΑΛ έχει τα κριτήρια για να κάνει την καλύτερη επιλογή για τον εαυτό του. Εγώ έχω δηλώσει δημοσίως προ έξι μηνών ότι δεν θα είμαι υποψήφιος με σταυρό και η κ. Γεννηματά έχει ενημερωθεί νωρίτερα για την επιλογή μου. Δεν υπάρχει προηγούμενο πρώην πρόεδρος κόμματος να παριστάνει τον πολιτευτή… Αυτό είναι προσβολή... Το ερώτημα είναι αν το ΚΙΝΑΛ θεωρεί ότι πρέπει να έχει και εμένα στη Βουλή, ως φωνή στους κόλπους του. Αν ήθελε ας το έκανε. Ήθελε λοιπόν να στείλει ένα μήνυμα. Το μήνυμα ότι υπάρχει ένα άλλο ΚΙΝΑΛ χωρίς Βενιζέλο. Το επεισόδιο προκλήθηκε για να σταλεί ένα μήνυμα».

Ερμηνεύοντας την κίνηση Γεννηματά πρόσθεσε: 
«Η κ. Γεννηματά μου ανακοίνωσε ότι έχει αποφασίσει για άλλο πρόσωπο αλλά δεν αρκέστηκε σε αυτό. Μου είπε να μη σχετίζομαι με την παράταξη και μου είπε ότι έχουμε μεγάλες διαφορές... Μου είπε όμως ότι έχουμε διαφωνία στη στρατηγική. Ότι εγώ δεν εκπέμπω το μήνυμα που θέλει... Πρόκειται για μία λογική αυτοχειριασμού της παράταξης και της χώρας», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

Επιτέθηκε επίσης στην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι ουσιαστικά έχρισε τη ΝΔ νικητή και της προσήψε ότι με την πολιτική της επιχορηγεί τη ΝΔ. «Εγώ αγωνίστηκα και αγωνίζομαι να μην είναι αυτοδύναμη η Νέα Δημοκρατία» είπε.

Προειδοποίησε, 
ο κ. Βενιζέλος, πως είναι πολιτικά λάθος για το ΚΙΝΑΛ να κατατάξει τον εαυτό του στο στρατόπεδο των ηττημένων. Αντ' αυτού, είπε, η δημοκρατική παράταξη πρέπει να αφήσει τον ΣΥΡΙΖΑ «στρατηγικά ηττημένο» στην αντιπολίτευση και να αξιοποιήσει το γεγονός ότι οι βουλευτές της έχουν εργαστεί σκληρά κατά της Κουμουνδούρου. Τόνισε πως θα ήταν λάθος για το κόμμα να μπει σε έναν ανταγωνισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος θα απορροφήσει ποιον, συμπληρώνοντας ότι ουδείς μπορεί να ανταγωνιστεί τον Αλέξη Τσίπρα στο παιχνίδι του λαϊκισμού.

Ο κ. Βενιζέλος δεν θέλησε να τοποθετηθεί τα σενάρια που τον θέλουν να είναι ο επόμενος Πρόεδρο της Δημοκρατίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αφήστε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήσυχο να μην υπογράψει τα διατάγματα για τη Δικαιοσύνη»...

Οσον αφορά το ενδεχόμενο προσχώρησής του στη Νέα Δημοκρατία σημείωσε: «Δεν υπάρχει Νέα Δημοκρατία στον ορίζοντά μου» παράλληλα απέρριψε και το ενδεχόμενο ίδρυσης δικού του πολιτικού φορέα. Τόνισε πάντως ότι η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας «τον σέβεται».

Πηγές: skai.gr , kathimerini.gr 

Σχετική ανάρτηση: Εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη για το ΚΙΝΑΛ η απομάκρυνση Βενιζέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου