19 Δεκεμβρίου 2020

Τα «Ωραία» της Ημέρας 19.12.2020

Πηγαίνουν σινεμά με τη γόνδολα στη Μανίλα, την πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, επιλέγοντας μια γεύση από Βενετία.
Χιόνι στη Νέα Υόρκη και ο «Γυμνός Καουμπόι» γλιστρά κατά τη διάρκεια μίας μουσικής εμφάνισης στους δρόμους της πόλης. 
Στο Περού ο Αη Βασίλης και το ξωτικό του συλλαμβάνουν έμπορο ναρκωτικών.  

Πηγαίνοντας σινεμά με γόνδολα

Ορισμένοι οπαδοί του κινηματογράφου στη Μανίλα, πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, κουρασμένοι από τους μακροχρόνιους περιορισμούς λόγω του Covid-19, επιλέγουν μια γεύση από Βενετία, παρακολουθώντας ταινίες μέσα από γόνδολες που βρίσκονται σε απόσταση.
Οι γονδολιέρηδες με τις ριγέ στολές οδηγούν και τοποθετούν την κάθε βάρκα σε ένα υπαίθριο κανάλι προσφέροντας στους επιβάτες - θεατές την εμπειρία του κινηματογράφου μετά από εννέα μήνες lockdown. 


«Η θέαση μέσα από γόνδολα το κάνει μια μοναδική εμπειρία», δήλωσε στο Reuters ο υπεύθυνος του θεματικού εμπορικού κέντρου Venice Canal στη Μανίλα. «υπάρχει μεγάλη ζήτηση και ενθουσιασμός» προσθέτει. 
Οι θεατές μπορούν να καθίσουν ανά δύο στη γόνδολα, με έως και 10 άτομα ανά προβολή και οι βάρκες απέχουν μεταξύ τους αρκετά μέτρα. Οι σινεφίλ φέρνουν τα δικά τους ακουστικά και ακούνε τον ήχο σε μια ραδιοφωνική συχνότητα διαθέσιμη μόνο σε όσους βρίσκονται στις γόνδολες. Το εισιτήριο είναι 500 πέσος (10 δολάρια), όσο περίπου και ο ελάχιστος ημερήσιος μισθός στην πρωτεύουσα. 
Ευτράπελα από τη Νέα Υόρκη που ντύθηκε στα λευκά

Η Νέα Υόρκη ξύπνησε κάτω από ένα παχύ στρώμα χιονιού. Σε ορισμένες περιοχές, στα βόρεια της Πολιτείας της Νέας Υόρκη, το χιόνι ξεπέρασε το ένα μέτρο. Στις περισσότερες μεγάλες πόλεις όμως δεν ξεπερνούσε τα 10 με 20 εκατοστά. 
Στο Σέντραλ Παρκ, τον πνεύμονα του Μανχάταν, από νωρίς το πρωί κάποιοι τολμηροί βγήκαν να κάνουν… σκι, επωφελούμενοι από το γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά εδώ και μια πενταετία που πέφτει τόσο χιόνι στην πόλη.
Το χιόνι όμως έχει και τα ευτράπελα. Ο γνωστός Ρόμπερτ Μπαρκ, ή αλλιώς «Γυμνός Καουμπόι» γλίστρησε (φωτογραφία επάνω) κατά τη διάρκεια μίας ακόμη μουσικής εμφάνισης στους δρόμους της πόλης. 
Πηγή: naftemporiki.gr 

Περού: Ο Αη Βασίλης και το ξωτικό του συλλαμβάνουν έμπορο ναρκωτικών 

Ο Αη Βασίλης, λέει, ξέρει ποιο παιδί ήταν καλό και ποιο κακό φέτος, και αντιστοίχως φροντίζει για τα… δώρα τους. Σε αυτή τη λογική η Δίωξη Ναρκωτικών του Περού έκανε μια επίσκεψη σε σπίτι υπόπτου για ναρκωτικά ντυμένη καταλλήλως. 
Όπως παρουσιάζει βίντεο που μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, οι πράκτορες της περουβιανής αστυνομίας κατά των ναρκωτικών ντύθηκαν με στολές Άη Βασίλη και ξωτικών ώστε να μην κινήσουν υποψίες και να αποκτήσουν εύκολα και αναίμακτα πρόσβαση στην οικία υπόπτου για εμπορία και διακίνηση, στα περίχωρα της πρωτεύουσας Λίμα.
Το αποτέλεσμα της εισβολής ήταν η σύλληψη τόσο του υπόπτου, που κατηγορείται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, όσο και τεσσάρων άλλων στην ιδιαιτέρως επιτυχημένη επιχείρηση του… αγαπημένου αγίου των παιδιών και των ξωτικών του.
Πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου