25 Δεκεμβρίου 2020

Σκίτσα: Τα διαφορετικά Χριστούγεννα του 2020

Χριστούγεννα, αλλα φέτος, λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας του κορωνοϊού, τα «γιορτάζουμε» διαφορετικά. Εδώ από τη σκοπιά των γελοιογράφων, σε 10 σκίτσα:

Αριστερά σκίτσο του Δημήτρη Γεωργοπάλη. Τα Χριστούγεννα γεννήθηκε ο Μεσσίας, αλλα φέτος Σωτήρας (Μεσσίας) είναι τα εμβόλια κατά της covid-19. Τα δώρα τα έφεραν (αντί των τριών Μάγων) οι ... τρεις εταιρείες Pfizer/BioNTech, Moderna και AstraZeneca που έχουν παρουσιάσει αποτελεσματικά εμβόλια. 

Περιορισμοί στις εκκλησίες και τα πολυκαταστήματα που λειτουργούν με click away, αλλά θυμίζουν το ΕΚΑΒ (Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας), σύμφωνα με το σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή": 

Περιοριστικά μέτρα ακόμη και στους αγγέλους τα φετινά διαφορετικά Χριστούγεννα! Αλλά γίνονται έτσι Χριστούγεννα; Σκίτσο του Πάνου Ζάχαρη:

Μόνο οι αστυνομικοί μπόρεσαν να κινηθούν φέτος ελεύθερα... Έτσι αυτοί ήρθαν στην φάτνη! Σκίτσο του Soloup στο "Ποντίκι": 

Ακόμα και εγκυμοσύνη με click away! Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στο protagon:

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου «οι Ιεροί Ναοί θα παραμένουν ανοικτοί για τους πιστούς τόσο για προσκύνηση και κατ' ιδίαν προσευχή όσο και για προσέλευση κατά τις κύριες Θείες Λειτουργίες των τριών μεγάλων Εορτών (Χριστούγεννα, Περιτομή του Χριστού, Θεοφάνεια), τηρουμένων των προβλεπομένων αποστάσεων και μέτρων αποφυγής του συνωστισμού και με υποχρεωτική τη χρήση μάσκας, με επιτρεπόμενο αριθμό πιστών σε μικρούς ναούς τον αριθμό των 25 προσώπων και σε κεντρικούς ναούς των 50 προσώπων».
Έρευνα λοιπόν για να βρεθούν "δυο θέσεις πλατεία" στην εκκλησία τα Χριστούγεννα. Σκίτσο του ΚΥΡ στο i-kyr.gr:

Μέχρι 9 άτομα είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Έτσι, κατά το προσκύνημα στη φάτνη ένας από τους βοσκούς πρέπει να ...κοπεί! Σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου στα "Νέα":

Με περιορισμούς στις οικογενειακές συναθροίσεις, μέχρι 9 άτομα στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Κάποιοι όμως θα μείνουν μόνοι... Ένα ακόμη σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή":

Και στη φάτνη φέτος 
Lockdown! Ραντεβού του χρόνου! Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή": 

Τα Χριστούγεννα πέσαμε λοιπόν σε lockdown, αλλά αν είμαστε τυχεροί ίσως καταφέρουμε να κάνουμε Πάσχα! Σκίτσο του Πέτρου Τσιολάκη:

Και, από το afirimeno blog, Καλές Γιορτές!

Σχετική ανάρτηση: Σκίτσα: Ερχονται τα διαφορετικά Χριστούγεννα του 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου