7 Δεκεμβρίου 2020

Θόρυβος για τη βίλα στο Σούνιο που νοικιάζει ο Τσιπρας

(upd) Και η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα 

Αρχικά το δημοσίευμα στην εφημερίδα Παραπολιτικά έκανε λόγο για «επίσημη αλλαγή κατοικίας του Αλέξη Τσίπρα από την Κυψέλη στα Λεγραινά, κοντά στο σπίτι όπου παραθερίζει τα καλοκαίρια» προσθέτοντας ότι έχει ενημερωθεί η αστυνομία προκειμένου να παράσχει τη σχετική φύλαξη.

Από το πρωί του Σαββάτου, όταν και έγινε γνωστό το δημοσίευμα των «Παραπολιτικών» για τη μετακόμηση του Αλέξη Τσίπρα από την Κυψέλη σε πολυτελή κατοικία στην περιοχή του Σουνίου όπου βρίσκονται μερικές από τις πιο εντυπωσιακές βίλες της παραλιακής της Αττικής, έχει προκληθεί σάλος. Το θέμα πήρε έκταση στο Twitter, όπου διάφορα tweets υποστήριζαν ότι με τη μετακόμιση ο κ. Τσίπρας απομακρύνεται από τα χαμηλά οικονομικά στρώματα τα οποία δηλώνει ότι εκπροσωπεί. 

το σπίτι που νοικιάζει ο Τσίπρας στα Λεγραινά

Κάποια σχόλια (και τρολάρισμα) στο Twitter:

Νίκος Σωτηροπουλος @NIKSOTIROPOYLOS 
·5 Δεκ
Χωρίς κανέναν ένσημο! Χωρίς να έχει δουλέψει ποτέ στην ζωή του (εκτός τις 17 ώρες που μας έφερε το αχρείαστο μνημόνιο) σε χλιδατη βιλάρα εκατομμυρίων στο Σούνιο... Γιατί εμείς σύντροφοι το καπιταλισμό τον χτυπάμε από μέσα ! #Λεγραινα

Φωνή Λογικής @fwnhlogikhs ·5 Δεκ
Γιατί κατηγορείτε το Αλέκσι για το πού βρήκε τα λεφτά για την βίλα στα #Λεγραινα; Μπορεί να του την νοικιάζει ο Παπαδημούλης.

Georgy Zhukov @GeorghyZhukov ·5 Δεκ
Εκείνα τα παιδιά σκέφτομαι, που θα πρέπει να κάνουν Λεγραινά - Χιλ - Λεγραινά κάθε μέρα.

Ηθικός Πλεονέκτης  BOYCOTT TURKEY @Afragos7 ·5 Δεκ
Απάντηση στους χρήστες @GeorghyZhukov και @miaharahalia
Κολέγιο Αθηνών σύντροφε, σε πιάνω αδιάβαστο

«Θα είχε ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον ο κ. Τσιπρας, πριν προσφύγει στην γνωστή οδό των δήθεν fake news, να απαντήσει αν η συγκεκριμένη βίλα νοικιάζεται η έχει αγοραστεί; Επίσης θα είχε εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον να μαθαίναμε αν στην κατασκευή του συγκεκριμένου οικήματος ενεπλάκη κατασκευαστική εταιρεία, που συνδέεται με πασίγνωστο επιχειρηματία», σημειώνει η εφημερίδα Παραπολιτικά

Διάψευση ΣΥΡΙΖΑ

Στη συνέχεια, πηγές της Κουμουνδούρου διέψευσαν το δημοσίευμα, αναφέροντας ότι: «Επειδή από χθες δημοσιεύματα τόσο στα Παραπολιτικά όσο και στο in.gr, έβγαλαν από τη κοιλιά τους πως ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήθεν αγόρασε σπίτι στα Λεγραινά, δήθεν μετακόμισε από τη «λαϊκή Κυψέλη» και διαφορά αλλά τραγελαφικά, ενδεχομένως μήπως και καλύψουν το βατερλό της Πάρνηθας, τους ενημερώνουμε ότι εάν θέλουν μπορούν να περάσουν από το σπίτι του στην Κυψέλη για καφεδάκι και κουραμπιέδες. Μπορεί έτσι κάπως να γλυκαθούν και να ανακαλύψουν ότι η δημοσιογραφία των fake news έχει κοντά ποδάρια». 

το σπίτι στα Λεγραινά πριν την ανακαίνιση

το σπίτι στα Λεγραινά μετά την ανακαίνιση

Κόντρα ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ για τη βίλα στο Σούνιο


Η Νέα Δημοκρατία, υστερα από όλα αυτά, με ανακοίνωσή της διερωτάται: «Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, ως απάντηση σε δημοσιεύματα, μας πληροφορεί ότι ο κ. Τσίπρας δεν μετακομίζει. Στην ανακοίνωση αυτή λέει διάφορα χαριτωμένα, αλλά αποφεύγει να απαντήσει σε ένα ουσιαστικό ερώτημα: Νοίκιασε ο κ. Τσίπρας βίλα στο Σούνιο, σε μια από τις πιο ακριβές περιοχές της Αττικής, από ποιόν και με ποιό μίσθωμα;»

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του: «Ενημερώνουμε, λοιπόν, τη Ν.Δ. ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν αγόρασε καμία βίλα...». «Εδώ και έξι χρόνια, είναι δημόσια γνωστό ότι ο Αλέξης Τσίπρα νοικιάζει μια εξοχική κατοικία στη Λαυρεωτική, κοντά στη περιοχή του Σουνίου». Και σημειώνει: «Αν η Ν.Δ., μετά από έξι χρόνια, αποφάσισε να ασχοληθεί σήμερα, επειδή ο κ. Μητσοτάκης δεν φοράει μάσκα όταν κάνει ποδηλατάδα και φωτογραφίζεται με κόσμο, έχει στη διάθεσή της κάθε στοιχείο του ενοικιαστήριου αφού δηλώνεται στο πόθεν έσχες».

Η Νέα Δημοκρατία, επανέρχεται και αφού κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι «προσπαθεί να αποφύγει τις απαντήσεις που οφείλει για τη βίλα στο Σούνιο, μέσω της σύγχυσης και των fake news», θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα: «Επιβεβαιώνει ότι νοικιάζει βίλα στο Σούνιο και ότι πρόκειται για διαφορετικό ακίνητο από αυτό όπου παραθέριζε τα προηγούμενα χρόνια; Που αποτυπώνεται αυτό στο πόθεν έσχες; Ποιος του νοικιάζει τη βίλα; Ποιο είναι το μίσθωμα; Που είναι το μισθωτήριο;» 


(upd) Η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα 
(8.12.2020)

Με ανάρτησή του στo facebook στις 8.12.2020, όπου δημοσιεύει και τα σχετικά μισθωτήρια, απαντά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στα δημοσιεύματα για την εξοχική, όπως αναφέρει, κατοικία του στο Λαύριο: 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κος Μητσοτάκης επιλέγει τη λάσπη για να αντιμετωπίσει τους πολιτικούς του αντιπάλους, σε μια στιγμή που αισθάνεται στριμωγμένος.
Δεν είναι η πρώτη φορά που δημοσιογραφικά πιστόλια αναλαμβάνουν για λογαριασμό του, δολοφονίες χαρακτήρα, με fake news που αφορούν την προσωπική μου ζωή και την οικογένειά μου. (...)

Ειδικότερα, στην ανάρτησή του μεταξύ άλλων αναφέρει στη συνέχεια:

«(...) 1) Από το καλοκαίρι του 2015 μέχρι και το καλοκαίρι του 2019 η οικογένειά μου ενοικίαζε εξοχικό σπίτι 185 τμ στη περιοχή της Λαυρεωτικής, έναντι τιμήματος 1200 ευρώ το μήνα, για τους τρείς καλοκαιρινούς μήνες της θερινής περιόδου. Και το σχετικά μισθωτήρια είναι κατατεθειμένα από το 2015 στην εφορία.

2) Τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους υπέγραψα τετραετές μισθωτήριο συμφωνητικό εξοχικής κατοικίας 71 τμ στη περιοχή της Λαυρεωτικής, με αντίστοιχο εμβαδό υπόγειου και με μίσθωμα 500 ευρώ μηνιαίως για τα πρώτα τρία χρόνια και 900 ευρώ μηνιαίως για τον τέταρτο χρόνο. Η συμφωνία περιελάμβανε την προκαταβολική κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό των μισθωμάτων των τριών πρώτων χρόνων, η οποία και έγινε σε λογαριασμό της ALPHA BANK στις 4 Ιουλίου 2020. Το δε συμφωνητικό κατατέθηκε στην εφορία στις 2 Ιουλίου 2020.

3) Οι εργασίες ανακαίνισης της κατοικίας έγιναν με αποκλειστική ευθύνη του ιδιοκτήτη και ολοκληρώθηκε πριν ξεκινήσει η μίσθωση, στις 15 Ιουλίου 2020. Σύμφωνα με τα κατατεθειμένα στην εφορία σχετικά παραστατικά, τις εργασίες ανέλαβε εταιρεία που δεν είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο, το δε κόστος των επισκευών ανέρχεται στο ποσό των 20.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ.

Μετά από όλα αυτά και την πλήρη διαφάνεια με τη δημοσιοποίηση κάθε σχετικού στοιχείου, ελπίζω να τελειώσει οριστικά αυτό το καλαμπούρι της λάσπης και της συκοφαντίας. (...)
»

Πηγές: Στοιχεία από parapolitika.gr, naftemporiki.gr, cnn.gr, 
facebook.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου