4 Δεκεμβρίου 2020

«Ξαναχτυπά» ο Μαυραγάνης: Υπόνοιες ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού αλλοιώνει το DNA!

Ο υφυπουργός των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, Νίκος Μαυραγάνης, «πιστός στις απόψεις» του, αμφισβητεί για ακόμη μία φορά το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή προκαλούν θύελλα αντιδράσεων, καθώς και την οργή του καθηγητή Πνευμονολογίας Θόδωρου Βασιλακόπουλου που ανέφερε ότι «η έλλειψη γνώσης δημιουργεί παραπληροφόρηση». Αντιδράσεις και από τη ΝΔ.

Ο κ. Μαυραγάνης (Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών την περίοδο 2016-2019) κλήθηκε, αυτή τη φορά, να τοποθετηθεί σε τηλεοπτική εκπομπή για τον κορωνοϊό, τα εμβόλια και τα προγράμματα εμβολιασμού, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η ελληνική κυβέρνηση, η ελληνική πολιτεία, μπορεί αύριο να ψηφίσει με δύο διατάξεις ότι δεν θα υπάρχει συνδυασμός εμβολίου με μηχανισμό αποθήκευσης μέσα στον άνθρωπο ή γεννετική τροποποίηση του γεννετικού κώδικα του ανθρώπου».

Ο ισχυρισμός αυτός του Νίκου Μαυραγάνη προκάλεσε την «έκρηξη» του πνευμονολόγου Θόδωρου Βασιλακόπουλου. «Η έλλειψη γνώσης δημιουργεί παραπληροφόρηση» ανέφερε ο καθηγητής, αδυνατώντας να πιστέψει αυτό που μόλις άκουσε να λέει ο πρώην υπουργός. Και πρόσθεσε, βάζοντας άμεσα τα πράγματα στη θέση τους: «Το εμβόλιο που θα γίνει είναι RNA. Το γεννετικό υλικό του ανθρώπου είναι DNA. Ο άνθρωπος έχει μόνο ένζυμα να μετατρέψει το DNA σε RNA. Όχι το αντίστροφο. Δεν μπορώ να ενσωματώσω RNA σε DNA». 

Αντιδράσεις και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ένα χαρκτηριστικό σχόλιο στο twitter:
Antypas Karipoglou @AKaripoglou
·2 Δεκ
Εγώ αν ήμουν Μαυραγάνης, θα παρακάλαγα να βρεθεί εμβόλιο να μου αλλοιώσει το DNA.

Αυτή βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρώην υφυπουργός σχολιάζει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, αφού τον περασμένο Απρίλιο ισχυριζόταν ότι το σκεύασμα θα εμπεριέχει βιοτσίπ ελέγχου. Τότε ο κ. Μαυραγάνης έγραφε σε αναρτήσεις του στο facebook:

Μαυραγάνης Νικόλαος - πρ. Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών
25 Απριλίου ·
Γιατί άραγε η προστασία της ανθρώπινης υγείας με ένα αντίδοτο (εμβόλιο) να πρέπει "ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ" να περιέχει ΒΙΟΤΣΙΠ ελέγχου, στο οποίο αναφέρεται συνεχώς ο Bill Gates ;;;;
Σύντομα όλοι μας θα πρέπει να διαλέξουμε το δρόμο είτε της Ελευθερίας, είτε της Υποδούλωσης...... Εύχομαι να αποφευχθεί.....!!! Καλό Αγώνα φίλοι μου !

Μαυραγάνης Νικόλαος - πρ. Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών
26 Απριλίου ·
Για εκείνους που δεν έχουν ακόμη ενημερωθεί για τον τρόπο, που μπορεί να συνδυασθεί ένα ΕΜΒΟΛΙΟ με το ΒΙΟΤΣΙΠ, παραθέτω πιο κάτω την Επιστημονική Ανακοίνωση του Πανεπιστημίου MIT (Ιαν 2020). Το απλό εμβόλιο είναι αποδεκτό. Το ΒΙΟΤΣΙΠ ΟΧΙ, διότι ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ κατάφορα την ατομική και συλλογική Ελευθερία, όπως και την ίδια τη Φύση.
Αποθήκευση δεδομένων στο Ανθρώπινο Σώμα υπάρχει ΜΟΝΟ στον Κώδικα DNA ! (...)

Ανακοίνωση της ΝΔ για τις δηλώσεις του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μαυραγάνη

«Όταν μιλούσε κάποιος υπέρ του εμβολίου έκανε "εμπόριο ελπίδας". Όταν μιλούσε για ατομική ευθύνη "κουνούσε το δάχτυλο". Όταν απαγορεύθηκαν οι συγκεντρώσεις εν μέσω λοκντάουν "ήταν χούντα". Όταν ο κ. Πολάκης αγνοούσε επιδεικτικά τα μέτρα και προέτρεπε σε ανυπακοή ήταν... Πέμπτη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει:

«Τώρα που ο πρώην υπουργός τους κ. Μαυραγάνης λέει επικίνδυνες ασυναρτησίες κατά του εμβολίου, πάλι αφωνία από τη λαλίστατη κατά τα άλλα Κουμουνδούρου. Η υπεύθυνη αντιπολίτευση στα καλύτερά της...».

Πηγές: 
protothema.gr , facebook.com , ΑΠΕ-ΜΠΕ 






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου